Härkäviikon komea päätös

Kolmesta ottelusta napatut seitsemän pistettä kelpasivat kajaanilaisille.
Kuva © Antti Varonen
Kolmannen ottelunsa neljän päivän sisään pelannut Kajaanin Hokki näytti joukkueensa korkeaa työmoraaliaan lauantai-illan kamppailussa JYP-Akatemiaa vastaan. Kajaanilaiset löysivät härkäviikon päätteeksi vielä yhden vaihteen lisää vaihteistostaan karaten kolmannessa erässä selkeään voittoon lukemin 1-4 (0-0, 1-1, 0-3).

Jyväskylän lauantai-illan kamppailu oli sarjataulukon viidennelle sijalla majailevalle Kajaanin Hokille neljäs ottelu kolmen päivän sisään. Kaksi ja puoli erää tasaisesti rinta rinnan Akatemian kanssa vääntäneet kajaanilaiset onnistuivat iskemään ottelun viimeisen yhdeksän minuutin aikana kolme osumaa vieden kolme pistettä mukaansa Kajaaniin.

− Meillä oli tänään pudotuspeliteema. Keväällä tulee viikon aikana monta peliä, joten tänään koitimme henkisesti jaksaa viedä ottelun maaliin asti. Kolmannessa erässä saatiin tänään palkinto siitä, pohti Hokin päävalmentaja Petri Mattila tyytyväisenä.

Hyvin Hokin matkassa kaksi erää pysyneet jyväskyläläiset taistelivat läpi ottelun uhrautuvasti, mutta palkinto kovasta työstä jäi jälleen odottamaan itseään. Myös Akatemian päävalmentaja ihasteli Hokin vahvaa taistelutahtoa otteluruuhkan keskellä.

− Täytyy nostaa hattua Kainuun pojille, joilta löytyy kyllä vahvaa taistelutahtoa. Heidän yksilöt nousivat sieltä esiin ratkaisuhetkillä, tunnusti Jukka Ahvenjärvi.

Kiekkoja illalliseksi

Edellisellä kierroksella koettujen tappioiden sisuunnuttamina molemmat joukkueet tulivat ottelun avauserään vauhdikkaasti ja rohkeasti hyökäten. Ensimmäisen kuuden minuutin aikana molemmat joukkueet saivat loistavan tilaisuuden siirtyä ottelussa johtoon, mutta ratkaisuhetkillä molempien joukkueiden ruutitynnyrit olivat pahasti vettyneet. Lähimmäksi avauserässä maalintekoa pääsivät linnapaidat, mutta Veli-Antti Leinosen viivasta lähettämän kiekon kohtaloksi tuli kolahtaa maalitolppaan.

Maalittoman avauserän jälkeen Akatemialle siunaantui erän ylivoimalla mahdollisuus avausmaalin tekemiseen. Jyväskyläläisten ensimmäinen ylivoima ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti, sillä loistavan pystysyötön päätteeksi Samu Pitkänen pääsi siirtämään kajaanilaiset johtoon läpiajosta.

− Meidän teema oli lähteä pelaamaan ottelua omalla vauhdilla. Toisessa ja kolmannessa erässä ei saatu enää nopeita rytminvaihtoja ja vastahyökkäyksiä, kuten ensimmäisessä erässä, harmitteli Ahvenjärvi.

Hurrikaaninutut eivät antaneet kuitenkaan linnapaitojen juhlia johto-osumaansa pitkään, sillä heti ylivoiman päättymisen jälkeen Topi Nättinen pääsi laukomaan ottelun tasoihin Joose Antosen oivallisesta syötöstä.

Molemmat joukkueet saivat vielä tukun mahdollisuuksia lisäosumien iskemiseen jäähyjen rikkoman toisen erän päätteeksi, mutta toista erätaukoa lähdettiin viettämään tasalukemissa alivoimapelaamisen vetäessä pidemmän korren kerta toisensa jälkeen.

− Alivoimapelaajat tekivät tänään erittäin uhrautuvaa työtä. Sellaiset pelaajat, jotka eivät saa ylivoimavastuuta, tappavat kiitettävästi alivoimaa ja syövät kiekkoja, kiitteli Mattila.

Ratkaisupelaajien esiinmarssi

Kolmannen erän alku jatkui erittäin tasaisissa merkeissä. Tuomion kellot alkoivat soimaan jyväskyläläisille ensimmäistä kertaa kolmannessa erässä vajaan 12 minuutin tahkoamisen jälkeen, kun Riku Toivo pääsi nostamaan ylivoimalla rystyltä kiekon isäntien verkon perukoille. Seuraavaa osumaa ei tarvinnut odottaa kuin vajaa minuutti, kun Ville Määttä pääsi laukomaan aloitusvoiton jälkeen vierailijat jo kahden maalin karkumatkalle.

Myös kotijoukkue sai omat mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta tiiviisti maaliaan varjelleet kajaanilaiset pitävät Akatemian pois maalinteosta.

− Ei voi sanoa, että meidän ylivoimapelaaminen olisi ollut huonoa. Hattua täytyy nostaa Hokin alivoimapelaamiselle, joka on tämän sarjan laadukkainta, kehaisi Akatemia-käskijä.

Vajaa kolme minuuttia ennen loppua Hokki onnistui toistamiseen ylivoimalla Akatemian hakiessa rohkeasti kavennusosumaa. Vieralijoiden illan neljännen osuman sai kunnian viimeistellä kultakypärä Teemu Virtala puolittaisen läpiajon päätteeksi. Tästä isännät eivät enää toipuneet, joten kolme pistettä suuntasivat bussilla Kajaaniin lukemin 1-4.

− Tyytyväinen voi olla, että meidän ratkaisupelaajat nousivat lopulta esiin. Ylivoimapeli oli tänään nihkeää, mutta saimme kuitenkin kaksi ylivoimamaalia tehtyä kolmanteen erään, päätti Mattila tyytyväisenä.

Akatemia jatkaa pisteiden metsästämistä tulevan viikon keskiviikkona vierasottelulla SaPKoa vastaan. Hokin kausi jatkuu itsenäisyyspäivän kunniaksi kotiottelulla Kouvolan KooKoota vastaan.