Ratkaisevatko erikoistilanteet ottelun?

MESTIS / Ennakko
Torjuuko Teemu Seppänen joukkueensa voittoon?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sarjataulukon hänniltä löytyvä JYP-Akatemia saa vieraakseen lauantaina Hokin. Akatemian peli on ollut varsin ailahtelevaa, mikä näkyy siinä, että hurrikaaninutut eivät ole saavuttaneet kahta peräkkäistä voittoa tässä vaiheessa kautta. Vierailija Hokkia taas on vaivannut paha loukkaantumissuma, mutta pahin alkaa olla ohi. Peli ei kuitenkaan ole vielä pudonnut täysin uomiinsa, ja epätasaisuus on ollut viimeaikojen huolena.

JYP-Akatemia nappasi varsin vakuuttavan voiton viikko sitten TUTOsta, mutta keskiviikkona KooKoo osoittautui liian vahvaksi vastukseksi, erityisesti hurrikaanipaitojen heikon avauserän ja heikon viimeistelyn vuoksi.

Mielenkiintoista on se, että JYP-Akatemia on tehnyt viimeisessä kahdessa ottelussa kuusi maalia, joista kolme alivoimalla. Erityisesti alivoimalla on kunnostautunut Topi Nättinen, joka on napsinut tehot 2+1 näistä kolmesta alivoimamaalista. Akatemia hakee alivoimallakin rohkeasti läpisyöttöjä, mikä onkin toiminut viime peleissä. Se saattaa olla tehokas ase myös Hokkia vastaan, sillä Hokille on niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin sattunut pahoja kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. Hokki pelaa ylivoimaa pääasiassa tehokkaasti, mutta riskirajoilla. Perjantain kotiottelussa ykkösylivoima pelasi koostumuksella, jossa oli neljä hyökkääjää ja yksi puolustaja - ja hänkin pelasi maskimiehenä.

Lisää aseita JYP-Akatemialle tarjoaa se, että Hokilla on perjantailta takana pitkä ja rankka ottelu Peliittoja vastaan, sekä neljän tunnin bussimatka Jyväskylään. Hurrikaanipaidat ovat saaneet nauttia lepoa pari päivää ja saattavat erityisesti ottelun edetessä hyötyä tuoreemmista jaloista.

— Tästä pelistä jäi vähän asioita korjattavaksi, joten hyvä, että lauantaina on heti peli ja päästään siellä päättämään viikko mallikkaasti, Hokin valmentaja Petri Mattila kertasi perjantaisen Peliitat-ottelun jälkeen.

Hokin vahvuus on läpi kauden ollut tehokas maalinteko. Loukkaantumissuma on välillä tuonut oman haasteensa myös maalintekotehokkuuteen, mutta silloin esiin on noussut joukkueen maalivahti Teemu Seppänen, joka on viime aikoina tehnyt kovaa nousua Mestiksen maalivahtipörssissä ja torjunut tärkeitä pisteitä Hokille.

Hokin sairastuvalta ei ole ennakkotietojen mukaan luvassa lisähelpotusta lauantaille ja joukkue jatkaa pitkälti samalla kokoonpanolla kuin perjantaina. Akatemiallakaan tuskin isompia muutoksia on tiedossa.

Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset on voittanut tällä kaudella Hokki. Edellisessä Jyväskylän ottelussa lukemat olivat 3-6 ja Kajaanissa vielä selvemmät 5-0.

Seuraa Heitä

Sami Niku #8 |

Puolustaja

17-vuotias puolustaja keräsi keskiviikkoillan kamppailussa molempien joukkueiden valmintajilta kehuja rohkeasta ja ennakkoluulottomasta pelistä.

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Yksi ehdottomasti Mestiksen taitavimmista hyökkääjistä ihastuttaa kiekkotaituruudellaan. Mies elää jääkiekkoa joka solullaan ja pyrkii ratkaisemaan ottelun vaikka yksin. Kolikon kääntöpuoli on nopea turhautuminen ja tunteiden kuumeneminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle