Peliitat hakee Vaasasta jatkoa voittoputkelleen

MESTIS / Ennakko
Alistuuko Joonas Kuusela viime kauden joukkuetovereilleen?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Voitokkaasti vieraskiertueensa aloittanut Peliitat matkustaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Tasan viikko sitten joukkueet pelasivat Heinolassa tasaväkisesti, vierailija Sportin voittaessa ottelun jatkoajalla 4-5-lukemin.

Sarjakärjessä porskuttava kotkapaitainen kotijoukkue Sport pääsee lauantai-illan kotiotteluunsa hyvin levänneenä ilman sen suurempia loukkaantumishuolia. Ainoastaan Nico Aaltonen ja edelleen pelikiellossa oleva Samuli Kivimäki ovat varmat poissaolijat vaasalaisten rosterista.

Viimeisestä kahdesta kotiottelustaan Sport on pystynyt raapimaan kasaan ainoastaan yhden sarjapisteen, kun TUTO kävi kuittaamassa keskiviikkona 2-1 jatkoaikavoiton. Edellisellä viikolla HCK voitti Vaasassa tyylipuhtaasti 1-4.

Suurimmat ongelmat sarjakärjellä on ollut ylivoimansa kanssa, vaikka Lassi Kokkala onkin tuurannut ylivoimaspesialisti Kivimäkeä ajoittain loistavasti. Maalivahtipeli on ollut käytännössä täysin Joonas Kuuselan kapeilla harteilla. Peliitoissa ja Heinolan Kiekossakin lähes 50 peliä torjunut Kuusela on aika ajoin ailahtelevainen ja hyvänkin pelin jälkeen saattaa seurata heikkoja jaksoja.

Peliitat on ottanut itseään niskasta kiinni alkukauden rämpimisten jälkeen. Viimeisistä viidestä ottelusta heinolalaiset ovat jääneet pisteittä ainostaan kertaalleen. Tällä hetkellä joukkue porskuttaa kahden ottelun voittoputkessa.

Peliittojen suurimmat murheet ovat edelleen oman alueen pelaamisessa. Maaleja menee omiin liikaa, ja puolustajat ovat kovan paineen alla helisemässä. Hyökkäyspeli on ottanut edellisissä kamppailuissa aimo askelia eteenpäin, eikä voitoista taistelu ole enää jäänyt kiinni tehottomuudesta.

Peliitat lähtee otteluun hyvin pitkälti samalla kokoonpanolla kuin voitokkaassa Hokki-pelissä, vaikka lopullinen kokoonpano selviää vasta puolilta päivin. Loukkaantuneina on edelleen Jaakko Lehtonen, Aki Nurminen ja Ville-Valtteri Leskinen.

Seuraa Heitä

Lassi Kokkala #36 |

Keskushyökkääjä

Yli piste per peli tahdilla tahkoava Kokkala on ollut syksyllä hurjassa vireessä, ja tehopisteitä on syntynyt tähän mennessä 17+13=30. Viimeksi Peliittoja vastaan tehot 2+2=4. Siivittääkö Kokkala Sportin jälleen voittoon Peliitoista?

Henri Manninen #6 |

Laitahyökkääjä

Vaasassa Mestiksen mestaruutta juhlinut Manninen ei ole saanut itseään samaiseen lentoon kuin viime vuonna. Sytyttääkö Vaasa Mannisen uuteen nousuun?

» Lähetä palautetta toimitukselle