Saako Jokipojat mitään tuomisiksi?

MESTIS / Ennakko
Tiukkaa vääntöä on jälleen luvassa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Loppuhetkillä perjantaina Turussa ottelun hävinnyt Jokipojat jatkaa Länsi-Suomen kiertuettaan lauantaina Lempäälässä. Ärjypaidat mielivät saada vieraskiertueelta jotain kotiinviemisiksi, mutta kotijoukkue Lempäälän Kisalla on varmasti sanansa sanottavana vierailijoiden toiveen suhteen.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvan kauden aikana kertaalleen. Tämä kohtaaminen tapahtui lokakuussa, kun Kisa kävi ryöstöretkellä Mehtimäen jääpyhätössä ja vei pisteet numeroin 1-3. Vierasjoukkueen hyvä maalivahtipelaaminen yhdistettynä tehokkaaseen viimeistelyyn turvasivat pisteet lempääläisille. 

Joukkueet ovat runkosarjassa peräkkäisillä sijoilla lempääläisten ollessa seitsemäntenä Jokipoikien hengittäessä niskaan sijalta kahdeksan vain pisteen perässä. LeKi hävisi edellisen ottelunsa Peliittoja vastaan. Jokipojilla on puolestaan jo kahdesta edellisestä ottelusta tappiot allaan. Kummallakaan joukkueella ei ole varaa joutua tappioputkeen sillä sijoilla yhdeksän ja kymmenen olevat Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat vain muutaman pisteen päässä. 

Lempääläisten paras pistemies Arttu Ilomäki siirtyi kuluvalla viikolla hyvien peliesityksiensä siivittämänä Liigaan Kuopion KalPan riveihin, eikä Mestiksen parhaan pistemiehen siirtyminen voi olla näkymättä kotijoukkueen pelissä.

Daniel Corso jatkanee pelaamistaan Kisan riveissä, kun kanadalaiselle ei ole vieläkään löytynyt uutta työnantajaa. Uuden työnantajan löysi puolestaan Zoltan Hetenyi, jonka tie vei Kisan maalivahtiosastolta veräjänvartijan kotimaahan Unkariin.

Lempääläisten viimeaikojen ongelma on ollut selkeästi oman pään pelaamisessa. Marraskuun aikana vastustajat ovat mättäneet 11 pelin aikana peräti 41 maalia LeKiä vastaan, joten kotijoukkueen on saatava puolustuspäänsä ja maalivahtipelinsä toimimaan mikäli halajavat pisteitä plakkariinsa hankkia. 

Jokipoikien kuluvan kauden otteet ovat olleet ailahtelevaisia. Parhaimpina hetkinä joukkue pystyy pelaamaan laadukasta kiekkoa, mutta muutamat huonot hetket ovat koituneet pisteitementysten muodossa kohtalokkaiksi. Pystyykö Jokipojat nollaamaan edellisillan henkisesti raskaan tappion? Joukkueen päävalmentaja Mikko Haapakoski oli kuitenkin tyytyväinen suojattiensa esityksiin perjantain kamppailussa.

− Kaiken kaikkiaan tuloksen taakse täytyy katsoa. Pelasimme hyvää peliä ja jäi tunne, että enemmän olisimme ansainneet, mutta tällaista tämä jääkiekko on. Sen verran täytyy olla ylpeä joukkueesta, että olimme niin pitkään johtoasemassa, Haapakoski tokaisi perjantaisen TUTO-ottelun jälkeen.

Vierailijoiden kokoonpanosta on varmuudella sivussa kaksi miestä: sentteri Juuso Kaijomaa sekä puolustaja Miro Rahkola. Turussa loukkaantuneen Esa Lehikoisen korvaa Sebastian Kauppila sekä hyökkäyksessä Jesse Paukku vaihtuu Ville Haloseen. Maalilla on Mikael Edelmann.

Seuraa Heitä

Daniel Corso #17 |

Keskushyökkääjä

Harvoin näin kovilla meriiteillä pelaavia pelaajia nähdään Mestiksessä. Suurin kysymysmerkki lienee miehen asenne. Kiinnostaako miestä pelata tällä tasolla?

Jakub Sramek #61 |

Hyökkääjä

Tšekkitaituri on tyyppiesimerkki siitä mitä tšekkipelaajat usein ovat. Välillä miestä ei näy pelissä ollenkaan, hetken kuluttua hän tekee hienon maalin tai antaa komean syötön. Mitä tänään tapahtuu?

» Lähetä palautetta toimitukselle