JYP-Akatemia tuhlaili, vierailijat eivät: "Vähän kaksijakoinen peli oli"

Arttu Likola teki ottelussa kotijoukkueen ensimmäisen maalin
Keskiviikkoillan Mestis-kierroksella JYP-Akatemia sai vieraita Espoosta, kun Espoo United tuli ensimmäistä kertaa tällä kaudella Jyväskylään. Ottelusta muodostui tasainen mittelö, jossa tunteetkin välillä kuumenivat. United oli lopulta vahvempi luvuin 4-3.

Aikaisemmat joukkueiden kohtaamiset olivat tasaisia, niin myös tänäänkin. Espoolaiset tulivat hyvällä jalalla otteluun ja saivat Akatemian avauspelaamisen ajoittain hankalaksi. Tätä auttoi myös kotijoukkueen pelaajien heikko laatu syötöissä ja niiden vastaanottamisessa. Kotijoukkue sai kuitenkin luotua hyvin maalipaikkoja läpi ottelun, mutta vierailijat olivat terävämpiä maalinteossa.

− Vähän kaksijakoinen peli oli. Pääsimme hyvin pelin alkuun, tiesimme, että JYP-Akatemia on luisteluvoimainen ja vahva joukkue molempiin suuntiin, Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen mietti.

Unitedin aktiivisen karvauspelaamisen takia Akatemia välillä käytti hyväkseen hybridimuotoisia pitkiä kiekkoja. Näiden ansiosta kotijoukkue saikin muutaman maalipaikan luotua. Akatemian aktiivinen karvauspelaaminen myös toimi välillä tehokkaasti ja hurrikaaniryhmä sai riistoja aikaan. Rakenne karvauspelaamisessa oli välillä hakusessa, jolloin United pääsi helposti syöttämään kiekon keskikaistalla viilettäneelle hyökkääjälle.

Ottelu alkoi Akatemian kannalta hyvin, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus. Tilantessa Henri Niemeä rikottiin läpiajon päätteeksi maalintekopaikassa. Niemi ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Unitedin maalilla hienosti pelannutta Rasmus Tirrosta. Vierailijat menivät johtoon erän lopulla, kun Felix Westermarck ohjasi viivasta tulleen laukauksen ohi Akatemian maalilla pelanneen Markus Ruusun

Toiseen erään viisi maalia

Ensimmäisessä erässä Akatemian avauspelaaminen perustui hyvin pitkälti pitkiin syöttöihin jommalle kummalle laidalle, josta kiekko ohjattiin päätyyn tai syötettiin toiselle laidalle. Toiseen erään tähän tuli pienimuotoinen muutos, kun Akatemian puolustajat tulivat enemmän jalalla kiekon kanssa ylös omista ja syöttivät lyhyempiä syöttöjä jommalle kummalle laidalle.

Espoolaiset menivät toisen erän puolivälissä 2-0-johtoon Olli Iisakan maalilla. Maalin jälkeen Akatemia sai ylivoimalla mahdollisuuden tulla maalin päähän, mutta United meni 3-0-johtoon Jiri Veistolan alivoimamaalilla.

− Toisessa erässä jatkoimme hyvin ja saimme hyviä onnistumisia, Hirvonen kommentoi.

Maalin jälkeen Akatemia lisäsi tempoa ja meni hanakammin kaksinkamppailuihin. Jyväskyläläisjoukkue sai pyörityksiä aikaan ja palkinto tulikin, kun Arttu Likola toi maalin kulmalta joukkueensa kahden maalin päähän.

− 3-0-tilanteessa pikkaisen loppu meidän pelaaminen, osittain se oli myös JYPin ansiota. He lisäsivät liikettä, kaksinkamppailuvoimaa, suoraviivaisuutta ja olimme helisemässä, Hirvonen mietti.

− Tuon tasoista joukkuetta ei kannata päästää 3-0-johtoon, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kommentoi.

Maalista kotijoukkue sai vieläkin enemmän virtaa koneistoonsa. Pari minuuttia myöhemmin Niemi toi kotijoukkueen jo maalin päähän maalin edestä. Puoli minuuttia myöhemmin Veistola vei vierasjoukkueen kahden maalin johtoon illan toisella maalillaan.

Maalin päähän

Kolmannessa erässä Akatemia yritti saada kirivaihetta kunnolla käyntiin. Tässä joukkue onnistuikin luodessaan maalipaikkoja sekä ylivoimalla erän alussa, että ylivoiman jälkeen. United kuitenkin puolusti pääsääntöisesti kärsivällisesti ja tiiviisti. Erän lopussa vielä Micke Saari toi hurrikaaniryhmän maalin päähän. Enempää maaleja ei nähty, kun Tirronen otti loput kiekot kiinni.

− Tuntui, että olimme helisemässä koko loppu peli. Emme oikein missään vaiheessa enää päästy rytmiin kiinni. Meille kuitenkin tärkeät pisteet, Hirvonen päätti.

Akatemia loi pitkin ottelua tukuttain maalipaikkoja, mutta vierailijat olivat tehokkaampia. Akatemian päävalmentaja Ahvenjärvi oli ottelun jälkeen niukkasanainen.

− Maalipaikat oli tässä ottelussa nopeasti laskettuna pelin aikana 14-6 meille, mutta tärkeimmät lukemat ovat tuolla taulussa. Vastustaja oli huomattavasti tehokkaampi maalipaikoissa.

− He ansaitsivat kolme pistettä, Ahvenjärvi päätti.