Miro-Pekka Saarelainen avasi pistetilinsä RoKi-paidasssa - saaliina komeat tehot 1+2.

Oona Sarajärvi

Kylmä pohjoistuuli jäädytti Hokin

Hokin ja RoKin runkosarjan viimeisen kohtaamisen voitto meni Lappiin, kun RoKi kaatoi Hokin Kajaanissa suurinumeroisesti 1-5. ”Pohjoisen derbyn” kauden keskinäiset kohtaamiset menivät näin ollen tasan 2-2.

Runkosarjan viimeisessä Pohjois-Suomen derbyssä voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Kauden aikaisemmat kohtaamiset olivat päättyneet maalin erolla, mutta tällä kertaa RoKi vei kolme tuiki tärkeää pistettä mukanaan selkein numeroin.

Avauserää Hokki pääosin hallitsi ja pystyi myös toisessa luomaan hyvää painetta, erityisesti tasoitusmaalinsa jälkeen. Kahdessa ensimmäisessä maalissa hieman onnestakin hyötynyt RoKi tappoi pelin kuitenkin toisen erän lopun nopeilla maaleillaan.

− Toinen erä oli meidän erämme, taisi olla kaksi maalipaikkaa, joista molemmista RoKi kiekon maaliin ujutti. Kova erä siinä hetkessä, tiesimme itsekin, että pelasimme hyvän erän, ja silti tulostaululla 1-3, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kertasi.

− Tänään lähti vaan sujumaan. Espoota vastaan pelasimme viime perjantaina vähän samanlaisen pelin, pelasimme hyvin, mutta silloin ei tullut maaleja. Tänään olimme tylyjä niissä paikoissa, mitä oli, iloitsi RoKi-luotsi Petteri Hirvonen.

Kamppailu käynnistyi tasatahtiin, eikä kummallakaan ollut asiaa laadukkaammille maalipaikoille. Hyökkäykset pelattiin kulmiin molemmissa päissä kenttää.

Avauserässä Hokki siirtyi pelissä yhä selkeämmin ratin taakse. Kotijoukkue loi hyviä paikkoja ovelalla syöttöpelillä ja silkalla yksilötaidolla, mutta viimeistely oli heikkoa. Erän ainokaisen iski kuitenkin RoKi todellisella lahjamaalilla.

Hokki-puolustaja Sakari Turtiainen rauhoitti peliä oman maalin takana, minkä jälkeen tarjoili aivan aitiopaikalle karvaamassa olleelle RoKin Miro-Pekka Saarelaiselle. Saarelainen kiitti ja laukoi kiekon ohi Tuukka Smuran. Osuma oli hyökkääjän ensimmäinen piste RoKi-nutussa.

Toisessa erässä peli aukesi enemmän molempiin suuntiin. Peliä käännettiin nopeasti ja myös maalipaikkoja syntyi aikaisempaa enemmän.

Pääosin oman pään avuistaan tunnettu Samuli Tanhua pääsi Hokki-ylivoimalla läpiajoon ja veivasi komeasti uransa ensimmäisen Mestis-maalin verkkoon. Turtiainen kiillotti avausmaaliin johtaneen mokansa jälkeen hieman kilpeään tarjoilemalla vapauttavan syötön tasoitusosumaan.

RoKin tyly tehokkuus oli myrkkyä Hokin taistelutahdolle

Tasatilanne ei kuitenkaan erätauolle kestänyt, vaan RoKi kuittasi peräti kahdella maalilla. Pitkästä aikaa nimensä maalintekijäsarakkeeseen sai Juhani Tamminen, jonka syöttö pomppi Hokki-puolustajien luistimista verkkoon RoKin kahden miehen ylivoimalla. 1-3-osumasta vastasi maalin eteen vapaaksi jäänyt Jussi Pelto-Arvo vain minuutti ennen erätaukoa.

− RoKi oli todella tyly ja tehokas paikoissaan. Silloin, kun vieraissa pelaa tuolla teholla, on mahdollisuus pärjätä. Meiltä paras erä oli toinen erä, mutta tällaista jääkiekko on. Joskus hyvästäkin erästä tulee lunta tupaan, Laukkanen arvioi vastustajaa.

Heti kolmannen erän alkajaisiksi RoKi jatkoi maalikarkeloita. Tamminen pelattiin hienosti läpiajoon, ja hyökkääjän viimeistely oli silmiähivelevän upea. Osuman jälkeen kotijoukkueen usko omiin mahdollisuuksiin näytti murenevan. Joukkueen avaukset olivat todella heikkoja, ja RoKi sai pelin hallintaansa.

− Viimeinen erä oli kyllä anteeksiantamaton. 4-1-maalin jälkeen tiedettiin, että ilta oli tuloksen osalta taputeltu, mutta arvomaailman asiat, että luovutetaan ja kosmeettisesti läpiluistellaan loppu erä. Pojat saavat nukkua yön yli, mutta huomenna täytyy kyllä ottaa itse kantaa tuohon asiaan, Laukkanen tuhahti.

− Kuitenkin toisen erän pelasimme ihan hyvin, niin miksi, tuloksen muuttuessa taululla, luovutimme koko illan lopullisesti. Siinä näkyi todella vähän sitä peräänantamattomuutta.

Hokin ankean illan täydensi sisäisen maalipörssin kärkinimen Joni Piipposen loukkaantuminen kolmannessa erässä. Piipponen kaatui niska edellä jäähän taklaustilanteessa, ja poistui tuskaisen näköisenä pukukoppiin. Myös RoKi sai ikävämpiäkin kotiinviemisiä, kun Antti Järvelä loukkasi kättään ottelun lopussa.

− Jäi harmittamaan tuo Järvelän iso loukkaantuminen ihan lopussa. Se vähän vei illasta parhaan terän. Toivotaan, että miehen käsi kuitenkin vielä saadaan kuntoon, näytti kyllä pahalta, kertoi Hirvonen tuoreeltaan.

RoKin voittolukemat viimeisteli kolmannen erän lopulla Daniel Vozenilek.

− Kolmannen erän johtoasemassa loistavaa tekemistä. Syötettiin, kun piti syöttää ja purettiin, kun piti purkaa. Saimme Hokin viisikkoa venytettyä pitkäksi, mikä oli suunnitelmana. Pirun tyytyväinen voittoon, Hirvonen päätti.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran perjantaina. Hokki lähtee Etelä-Suomen kiertueelle Vantaalle ja Lempäälään, RoKi taas isännöi sarjakärki SaPKoa.

Kommentit