KeuPa on ollut Jokipojille vaikea vastus etenkin Joensuussa.

www.jphirvonen.net

Kotonaan kompuroineen KeuPan haasteena piristynyt Jokipojat

Kahdessa edellisessä kotiottelussaan nollille jäänyt KeuPa saa keskiviikkona vastaansa Jokipojat. Vieraskentillä vaikeuksissa ollut Jokipojat on pystynyt parantamaan otteitaan, joskin voittoja on tullut vain kotikentältä.

Jokipojat on saanut selätettyä hankalaa vaihetta kahden komean kotivoiton myötä. Ensin kaatui Peliitat lukemin 6−2, ja lauantaina sarjan kärkipään TUTO kukistui Mehtimäellä 3−1.

Sen sijaan vieraskentät ovat olleet joensuulaisille turmiollisia. Neljä edellistä vierasotteluaan se on hävinnyt, ja kaksi edellistä rumin lukemin 7−1 (SaPKo) ja 7−2 (Hermes).

KeuPan viikonloppu taas sujui ääripäästä ääripäähän kulkiessa. Loppiaisperjantaina Jyväskylästä irtosi näyttävä 9−3-voitto, mutta lauantaina alkuiltapäivästä Hermes oli Keuruulla vahvempi. Ottelun jälkeen KeuPa lähti ruotsinlaivalle yhdessä kannattajien kanssa.

KeuPa on kummallisesti sarjan paras vierasjoukkue, mutta huonoin kotijoukkue. Kahdessa edellisessä kotiottelussaan se on jäänyt maaleitta.

− Taistelu meillä on ollut hyvää, sen kanssa ei tarvitse enää tehdä töitä, mutta joidenkin pienten juttujen kanssa pitää vielä tehdä hommia, KeuPa-valmentaja Mikko Heiskanen sanoi Hermes-ottelun jälkeen.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. Keuruulta Jokipojat haki 7−4-vierasvoiton, mutta kummatkin Joensuun-kohtaamiset päättyivät keuruulaisjuhliin. Puolustava taktiikka puri 1−2-numeroihin päättyneessä ottelussa, kun taas toisen ottelun hurlumhei-meininki päättyi keuruulaisten 7−6-voittoon.

− Keuruulla on pieni kaukalo, joten hyökkäyspää on siellä pitkä ja kapea. Siellä on hyvä pelata, sillä pääsemme paremmin vastustajaan kiinni, kun on kapeampi kaukalo, Jokipoikia luotsaava Ari Aaltonen pohtii verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Jokipojat joutuu lähtemään Keuruulle ilman TUTO-ottelussa debytoinutta ja ratkaisijana toiminutta Tuomas Huhtasta ja sentteri Joona Mannista. Pikavisiitille ärjypaitaan tulleen Jere Myllyniemen pesti ei jatkunut viikkoa pidempään, joten Jokipojat menee maalivahtikaksikolla Samuel Jukuri−Juho Ratilainen.

Seuraa Heitä

Samuel Salonen #91 | Pelicans

Hyökkääjä

Keskinäisten kohtaamisten parhaan pistemiehen rooli on suuri, kun maalinteon tukkoisuutta lähdetään purkamaan.

Lauri Huhdanpää #92 | KeuPa HT

Hyökkääjä

Kultakypärää kantava tamperelainen eli marras-joulukuussa pitkän kuivan kauden, mutta viime otteluissa vire on taas löytynyt.

Kommentit

Edelliset ottelut

KeuPa HT

13.12
Hermes - KeuPa HT
2 - 7
08.12
KeuPa HT - Hermes
2 - 1

Jokipojat

09.12
Jokipojat - Peliitat
6 - 2
05.12
Jokipojat - LeKi
2 - 6