KeuPan kotikammo jatkui vain – "Kiehuu aika kovasti"

Lauri Huhdanpää upotti KeuPan tehoillaan 2+1.
Alavireisesti talven aikana esiintynyt Jokipojat onnistui nappaamaan ensimmäisen vierasvoittonsa sitten joulukuun alun, kun KeuPa kukistui Keuruulla maalein 2–4 (1–0, 0–1, 1–2).

Erien alut koituivat keuruulaisten kohtaloksi, kun joukkue kärsi jo neljännen kotitappionsa putkeen. Jokipoikien keskiviikkoisen 2−4-voiton myötä joukkueiden kauden kaikki neljä kohtaamista päättyivät vierasvoittoihin.

Keskiviikon kohtaaminen oli tasainen, mutta terävät erien alut ja kliinisesti viimeistellyt vastahyökkäykset käänsivät pelin joensuulaisille.

− Sapettaa ihan hirveästi. Ei tällaisia pelejä vaan voi hävitä. Yksinkertaisesti vaan ei voi, puhisi KeuPa-valmentaja Mikko Heiskanen.

− Jos ratkaisijoita ei löydy, niin nostetaan rimaa niin, ettei omiin päästetä yhtään. Harmittaa ja kiehuu edelleen aika kovasti, hän jatkoi.

Jokipojille vierasvoitto oli ensimmäinen sitten joulukuun alun. Neljästä edellisestä ottelusta joukkue on voittanut kolme, mikä maistuu heikompaa jaksoa tarponeelle joukkueelle.

− Tarvittiin tämä voitto, on vähän vaikeaa ollut. Joukkue näytti taas luonteensa, Jokipoikia luotsaava Ari Aaltonen innostui.

− Yleensä se on pieni lumipalloefekti, että jos voittaa pelejä, niin alkaa kantaa lisää, Aaltonen lisäsi.

Kultakypärät iskussa

Hienoisessa KeuPa-hallinnassa edenneen avauserän ainoan maalin iski kultakypärä Samuel Salonen (1+1). Keuruulaisten kotiotteluiden yhteensä seitsemän erän ja yli 160 minuutin mittainen maaliton putki katkesi, kun Salonen jäi vapaaksi oikealle kulmalle ja ohitti ylivoimalla maalivahti Samuel Jukurin.

Heti toisen erän alussa tapahtui KeuPan maalilla. Illan tehomies, joensuulaisten kultakypärä Lauri Huhdanpää karkasi oikealta laidalta puolittaiseen läpiajoon Roni Seväsen kiekonmenetyksen jälkeen. Tarkka kuti upposi Roope Urpolahden taakse takakulmaan.

Myös kolmannen erän alku oli keuruulaisille huono. Jokipoikien nuori puolustaja Ville Räsänen iski viivasta uransa ensimmäisen Mestis-maalin, ja heti perään Kasimir Puruskainen nautiskeli Samu Pitkäsen nappisyötön takakulmalta 1−3:een.

− Petti vähän kasetti, ja kaveri osui toisen erän ensimmäisessä vaihdossa ja kolmannen erän toisessa vaihdossa, Heiskanen kertasi.

− On sovittu asia, että pitää aloittaa hyvin ja saada hyvä tatsi päälle. Sitä kautta tullaan tiukasti päälle ja saadaan kamppailuvoittoja, niin se kantaa taas peliä lisää, Aaltonen kommentoi.

KeuPa tuli vielä maalin päähän, kun Roni Seväsen syöttö tavoitti maalin eteen unohdetun Jussi Viitasen. Lopussa kahden maalin mies Huhdanpää nosti kiekon omasta päästä asti tyhjään verkkoon.

Kummankin joukkueen maalivahdit venyivät kelvolliseen iltapuhteeseen. KeuPa-maalilla Roope Urpolahdelle kertyi 18 torjuntaa, kun taas Samuel Jukuri pysäytti 25 laukausta.

KeuPan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla TUTOa vastaan, kun taas Jokipojat matkaa perjantaina Heinolaan.