Edellisessä kohtaamisessa IPK jyräsi Peliitat heti ensi erässä iskemällä 4 maalia.

Janne Falck

Peliitat ja IPK pyrkivät takaisin voittojen tielle Kankaan montun illassa

Peli-Karhut ja Peliitat kohtaavat samoissa merkeissä kuin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Iisalmessa lokakuun alussa. Tälläkin kertaa molemmilla joukkueilla on takanaan vaikeampi jakso. Viimeksi tappioputkensa katkaisi IPK 5-1-voitolla.

Karsijan paikalta kuiville pyrkivä IPK pelaa tällä viikolla kaksi todellista kuuden pisteen ottelua, kun pudotuspelihaaveiden kannalta kaksi päävastustajaa, Peliitat ja Espoo United käyvät kylässä Iisalmessa.

Keskiviikkona ensimmäiseksi lauteille asettuu sarjassa yhdeksäntenä oleva Peliitat, joka jahtaa toden teolla pudotuspelipaikkaa. Paikka aurinkoon on heinolaisilla vain pisteen päässä.

Marko Tuomaisen ohjastama Peliitat on kokenut tappiot kolmessa viime pelissään. Mikä huolestuttavinta, omissa on näissä peleissä soinut kuin kulmakuppilan karaokessa, sillä kolmeen otteluun joukkue on päästänyt peräti 16 maalia. Paremmin ei ole kulkenut kotijoukkueellakaan, sillä IPK on voittanut viidestä viimeisestään vain kerran ja kolmessa näistä otteluista omissa on soinut vähintään viisi kertaa.

Näiden tilastojen pohjalta voitaneen odotella sangen maalirikasta ottelua. Kun maalinteko on vierailta onnistunut huomattavasti karhulaumaa paremmin, on Peliitoilla tällä kertaa hyvä mahdollisuus nipistää ensimmäinen voittonsa Kankaan montusta.

Ottelujen alut vieraiden kompastuskivenä

Tappioputken katkaiseminen vaatii Peliitoilta viimeaikaista parempaa pelaamista ottelun alussa. Peliittojen ongelma on ollut se, että vastustaja on laskettu parin maalin karkumatkalle ennen kuin oma peli saadaan käyntiin.

Lauantaina annettiin neljä maalia etumatkaa ja bensa loppuikin kesken kolmannessa erässä. Peliittojen puolustuspelaaminen oli viikonlopun molemmissa peleissä todella pahasti hukassa ja pahojakin merkkausvirheitä sattui koko Peliitat puolustuskuusikolle.

IPK:n puolelta vaikeus on sama vanha tuttu tehottomuus. Maalin eteen joudutaan tekemään valtavasti töitä, ja tämä näkyy jo hieman itseluottamuksessa tietynlaisena vastuunpakoiluna. Kesken kauden joukkueeseen saapuneet vahvistukset Roperts Locans ja Damir Galin ovat parantaneet karhunutussa peli peliltä ja Locansin onnistuminen maalinteossa antaa uskoa, että miehen potentiaali saadaan täysillä esille. Suomi-sarjan maalitykin Jimi Palannon koeaika umpeutui, mutta miehen kohtalosta joukkue ei ole tiedottanut. Todennäköisesti miehen tie vie takaisin Suomi-sarjaan, sillä Mestis-vauhdissa miehellä oli kovasti työtä pysyä mukana.

IPK:n loukkaantumiset voivat olla helpottamassa kuluvalla viikolla. Etenkin Ilkka Heikkilän ja Jaakko Heiskasen voidaan odotella pukevan jo viikon otteluihin. Sitä vastoin Aleksi Hämäläisen käsi vaatii vielä kuntouttamista. Vieraista ainakin Joona Hiltunen, Santeri Saari, Aki Vainio, Aatu Viljanen sekä Jere Laine ovat poissa vahvuudesta loukkaantumisten takia.

Seuraa Heitä

Jere Savolainen # |

Hyökkääjä

Savolainen oli pitkään poissa loukkaantumisten takia. Mies on hakenut pelituntumaa pikku hiljaa alkukautta pienemmässä roolissa. Pikku hiljaa Savolaiselta on lupa odottaa myös tehoja.

Ville-Matti Koponen #7 | Peliitat

Keskushyökkääjä

On nostanut tasoaan liigakomennuksen jälkeen huimasti. On iskenyt Peliitoille pari tärkeää maalia vaikeina aikoina. Tällä hetkellä joukkueen parhaimpia kahden suunnan pelaajia.

Kommentit

Edelliset ottelut

IPK

Peliitat

23.03
JHT - Peliitat
1 - 6
17.03
JHT - Peliitat
0 - 8
07.03
LeKi - Peliitat
12 - 3