Jukurit vahvempi maali-iloittelussa

Jesse Rohtla oli isäntien parhaimmistoa kahdella täysosumalla.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
13 ottelun pisteputkessa Mikkelin vierailulle lähteneen HCK:n putki katkesi, kun edelliskierroksen 6-0-nöyryytyksestä sisuuntunut Jukurit näytti kaapin paikan heti alussa. Edes ottelussa kolme maalia iskeneen Jesse Urosen panos ei auttanut keravalaisjoukkuetta riittävästi, sillä isäntien Jesse johdatti kahdella osumallaan joukkueensa makeaan 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)-voittoon.

Kotijoukkue osoitti läpi ottelun hurjaa taistelutahtoa ja sisua keskiviikkoisen nöyryytyksen jäljiltä.

Avauserässä nähtiin sellaista jukurikiekkoa, mitä ei montaa kertaa ole Kalevankankaalla tämän kauden aikana nähty. Kotijoukkue vei peliä mielin määrin, eikä edes HCK:n erän loppuun tekemä kavennuskaan saanut otetta herpaantumaan.

− Otettiin keskiviikkona oppia siitä, miten jääkiekkoa pelataan, tuumi jukurivalmentaja Timo Turunen.

− Ensimmäinen kymmenen minuuttia oli meiltä sellaista peliä, mitä kuuluukin: saatiin jalkaa liikkeelle ja sitä kautta vastustaja aivan mankeliin, Turunen jatkoi.

Turusen mainitseman mankelin aikana Jukurit saikin avausmaalinsa. Kotijoukkue pääsi hetken aikaa pelaamaan kahden miehen ylivoimaa Joni Töykkälän ja Olli Korkeavuoren istuessa kakkosiaan. Jäähyjen aikana isännät saivat myllyn pyörimään ja se päättyi ajassa 10.57, kun Jesse Rohtlan tarkka viivalaukaus löysi tiensä Richard Ullbergin selän taakse.

− Juuri päästiin täysilukuisiksi, mutta jouduttiin pelaamaan väsyneillä miehillä ja siitä tulikin 1-0, harmitteli HCK-valmentaja Mikael Kotkaniemi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Jukurit käänsi pelin nopeaan vastahyökkäykseen, ja illan toisen maalinsa iskenyt Rohtla laukoi puolustajan jaloista lukemiksi 2-0.

− Kaveri pelasi meidän vahvuuksillamme, eli käänsi pelin vahvasti meidän virheiden seurauksena ja viimeisteli hyvällä prosentilla, Kotkaniemi totesi.

Erän viimeisellä minuutilla Jesse Uronen iski vieraille 2-1-kavennusosuman kahden miehen ylivoimalla, mutta kokonaisuudessaan erä oli täydellistä isäntien hallintaa. Siitä kertovat omaa kieltään myös erän torjunnat, sillä HCK:n Ullberg joutui venymään kiekon tielle 21 kertaa, kun taas Galanskylle merkattiin ainoastaan neljä torjuntaa.

Päästä päähän, Uroselle kypärätemppu

Toisessa erässä asetelmat vaihtuivat ja molemmilla oli hetkensä, jotka myös joukkueet käyttivät hyväksi.

Erän alkuun Jukurit tyytyi vain seurailemaan vierestä, kun HCK pelasi. Erän yhdeksännellä minuutilla kaikki kuitenkin muuttui, kun Mikkelin keltapaidat iskivät puolentoista minuutin sisään kaksi osumaa karaten kolmen maalin karkumatkalle.

Ensin Niko Laakkonen iski maalivahti Galanskyn torjunnasta liikkeelle lähteneestä vastahyökkäyksestä 3-1-maalin, ja hetkeä myöhemmin Pentti Nöyränen lisäsi johdon 4-1:een maalinedustalta.

Kahden pikamaalin jälkeen peli näytti jo hetken ratkenneelta, sillä keravalaisjoukkue vaikutti todella alistuneelta. Ajassa 33.42 kuitenkin toisen maalinsa viimeistellyt Uronen loi uskoa omiinsa laukomalla lukemiksi 4-2 Julius Nyqvistin hyvästä syötöstä. Eikä kahta ilman kolmatta, sillä vain viisi minuuttia 4-2-kavennuksesta, ja jälleen sama mies viimeisteli erätaukolukemiksi 4-3 Toni Jalon epäonnisen syötönkatkaisuyrityksen seurauksena ja täydensi näin kypärätemppunsa.

Vuoristoratamainen erä oli avauserää huomattavasti tasaisempi, vaikka HCK ei juurikaan maalien lisäksi paikoilla juhlinut. Jukurit sen sijaan loi maalien lisäksi muutamia hyviä paikkoja, mutta avauserän kaltaista dominointia ei nähty.

Varmistellen voittoon

Aiemmissa kamppailuissa Jukureiden ongelmaksi muodostuneet vastustajan nopeat kavennusosumat ja johtoasemassa pelaaminen eivät kuitenkaan vaivanneet tänään päätöserässäkään.

Kotijoukkue ei sortunut turhaan roiskimiseen, vaan pysyi itse kiekossa ja pyrki iskemään terävillä hyökkäyksillä maalille. Tälläisen terävän hyökkäyksen seurauksena Jesse Juntheikki pääsi nousemaan vahvalla yksilösuorituksella kulmasta maalille ja uittamaan kiekon Ullbergin längistä viidennen kerran keravalaisrysään.

− Onnistuttiin rytmittämään peliä hyvin ja viimeistely oli meiltä jäätävää, hehkutti Turunen omiensa suoritusta.

Juntheikin maalin jälkeen vierailijoiden peliin iski jälleen lamavaihe ja omista pääseminen oli todella tuskaista vahvan jukurikarvauksen alta.

− Väsy alkoi näkymään meidän pelissä ja se johti kurittomuuteen, Kotkaniemi tuumi.

Ylimääräisiä sydämentykyksiä 2800-päiselle mikkeliläisyleisölle oli kuitenkin vielä tarjolla, kun Nöyränen otti kaksi peräkkäistä jäähyä, joista varsinkin jälkimmäinen aiheutti suurta purnausta niin yleisössä kuin pelaajistossakin.

Keravalaiset ottivat jälkimmäisen jäähyn aikana Ullbergin pois maaliltaan, mikä olikin onnistunut ratkaisu, sillä Kimi Koivisto toi joukkueensa vielä maalin päähän.

Aika kuitenkin loppui kesken ja niin Jukurit pääsi juhlimaan toista peräkkäistä kolmen pisteen kotivoittoa.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat lauantaina. Jukurit matkustaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi, ja HCK saa vastaansa Hokin.