Taistelua viivan alla

MESTIS / Ennakko
Aki Juuselalta odotetaan maaleja.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lempäälässä yhteen iskevät kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut LeKi ja peräti kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa edelliskierroksen Peliitat-voitolla katkaissut SaPKo. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti, ja molemmilla on näistä kamppailuista taskussa maalin erolla tulleet kotivoitot.

Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä, sillä viimein voittojen makuun palannut SaPKo koittaa vielä kuroa eroa pudotuspelirajaan kiinni, kun taas puolestaan LeKi tippui samaisen viivan alle hävittyään keskiviikkona Kiekko-Vantaalle.

LeKin otteet ovat viimeaikoina olleet turhan ailahtelevia ja esimerkiksi keskiviikkona se heräsi pelaamaan voitosta vasta kolmannessa erässä, kun se oli jo liian myöhäistä. Erityisiä vaikeuksia LeKillä on ollut saada yhtenä iltana koko palettia kasaan: hyökkäyspelin toimiessa oma pää on vuotanut ja päinvastoin.

SaPKo on pelannut jo pitkään tuloksiin peilaten hyvää kiekkoa, mutta tiukat pelit ovat järjestään kääntyneet tappiollisiksi. Ennen viime peliä se oli hävinnyt kuusi ottelua peräkkäin maalin erolla.

 Keskiviikon voitto tekikin nuoren joukkueen itseluottamukselle todella hyvää, ja helpottunut oli ottelun jälkeen myös päävalmentaja Janne Sinkkonen.

 − Hienoa, että jätkät saivat vihdoin palkinnon. Olemme jo pidemmän aikaa pelanneet ihan mallikasta jääkiekkoa, ja tänään saatiin se mikä ansaittiin, hehkutti Sinkkonen Peliitat-pelin lehdistötilaisuudessa.

 Tästä huolimatta vallitsevan tiedon mukaan esimerkiksi Daniel Corsolla kyllästetty LeKi lähtee kotiotteluunsa ennakkosuosikkina.

 SaPKonkin kokoonpanossa on pari tuoretta liigalainaa SaiPasta jo keskiviikkona pelanneen maalivahti Andreas Bernardin ja uutena miehenä mukaan liittyvän isokokoisen puolustaja Samuli Piipposen muodossa. 

Seuraa Heitä

Aki Juusela #61 |

Laitahyökkääjä

Saanut nauttia Corson laadukkaasta tarjoilusta nyt jo muutaman pelin, mutta maalinteko ei luonnistu millään. Nyt olisi aika saada verkko heilumaan.

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

Loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Mestiksen lokakuun tulokaspelaaja oli heti paluupelissään tehokkaalla pelipäällä. Jatkanee samaan tahtiin myös Lempäälässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle