Kumpi on valttia - tiivis puolustus vai tehokas hyökkäys?

MESTIS / Ennakko
Teddy Da Costa on heilutellut maaliverkkoa viime otteluissa ahkerasti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
K-Vantaa taistelee tiukasti paikasta kahdeksan parhaan joukossa, mutta tilastot eivät ole perjantain ottelussa lohipaitojen puolella. Vierasjoukkue Hokki oli alkukauden vieraspeleissä hukassa, mutta viime aikoina pisteitä on kertynyt tasaisesti niin vieras- kuin kotiotteluistakin.

Joukkueet lähtevät perjantain otteluun varsin erilaisista lähtökohdista. K-Vantaa taistelee pudotuspelipaikasta, mutta on saanut kerättyä viimeisestä kuudesta pelistä vain kahdeksan pistettä. Kun katsotaan kuutta viimeistä kotipeliä, pisteitä on kertynyt vain kuusi.

Marraskuu oli vantaalaisille synkkääkin synkempi, mutta viime aikoina on näkynyt valoa tunnelin päässä, ja erityisesti Henrik Koiviston ja Aleksi Rekosen paluut Liiga-komennukselta ovat piristäneet lohipaitojen peliä. Rekonen oli isossa roolissa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, jonka K-Vantaa voitti 6-4-lukemin.

Hokki taas on napsinut pisteitä tasaisella tahdilla. Kuudesta viimeisestä pelistä linnapaidat ovat napanneet 12 pistettä, kuten myös kuudesta viimeisimmästä vieraspelistä.

Sarjataulukossa K-Vantaa majailee yhdeksäntenä ja Hokki neljännellä sijalla. Eroa Hokin eduksi on 10 pistettä, vaikka lohipaidat ovatkin pelanneet kaksi ottelua enemmän. Molemmille joukkueille pisteet ottelusta olisivat erittäin tärkeitä ja merkittäviä.

Hokin vahvuus on ollut tehokas maalinteko, ja kajaanilaiset ovatkin tehneet viimeisessä kolmessa ottelussa 12 maalia varsinaisella peliajalla. Isäntäjoukkue K-Vantaa on puolestaan kyennyt iskemään samassa ajassa vain neljä osumaa. Hokin tehoista ovat vastanneet kolmessa viime ottelussa Teddy Da Costa (4+1=5), Teemu Virtala (1+4=5), Timo Hiltunen (3+1=4) ja Miska Humaloja (0+4=4).

Toisaalta K-Vantaa on pelannut vahvaa puolustuspelaamista, ja maalivahti Aaro Peltonen on ollut vahvassa vireessä. Vantaalaiset ovatkin päästäneet vain neljä maalia edellisessä kolmessa ottelussa. Hokilla päästettyjen sarake kolmesta edellisestä pelistä näyttää peräti 11 päästettyä maalia, tosin maalivahti Teemu Seppästä ei voida kyllä pitää syypäänä siihen. Seppänen on urakoinut jo 28 ottelussa tällä kaudella. Pelin ratkaisuelementtejä onkin se, riittääkö K-Vantaan puolustuspelaaminen Hokin kärsivällistä ja tehokasta hyökkäysarsenaalia vastaan.

Hokki jatkaa perjantaina lähes samalla kokoonpanolla kuin keskiviikon kotiottelussa Jokipoikia vastaan. Sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Tuomas Tolonen, Casper Santanen, Ville Hyvärinen, Anthony Guttig, Mika Koivisto ja Jevgeni Fofanov. Lisäksi Veikko Karppinen huilaa perjantain ottelun henkilökohtaisten syiden vuoksi. K-Vantaan korealaispelurit eivät ole aiemmin kuluneella viikolla saaneet peliaikaa, mutta loukkaantumisista ei liene kyse.

Seuraa Heitä

Otso Rantakari #52 | Sport

Puolustaja

Kovaa laukova ja lahjakas pakki, joka on osoittanut kykenevänsä Mestis-tasolla muuhunkin kuin ylivoimapeliin.

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Ranskalaistaituri on löytänyt erinomaisen vireen. Da Costalla on nopeat ja taitavat kädet sekä erittäin hyvä laukaus, jota mies ei pelkää käyttää. Erityisen vaarallinen ylivoimalla!

» Lähetä palautetta toimitukselle