Kälkäjä ja Lahtela upottivat Hermeksen

Lahtela oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen keskikastissa tahkoava Hermes isännöi perjantaina sarjakakkonen SaPKoa. Ottelusta muodostui vauhdikas ja tasainen.

SaPKo hallitsi ottelutapahtumia, mutta Hermes taisteli sinnikkäästi loppuun asti. Kotijoukkueella oli myös omat hetkensä pelin voittamiseen, mutta laadukkaampi viimeistely takasi vierailijoille täyden pistepotin.

Ottelun alkuhetkillä Hermeksen Ossi Ikonen sai iskun, ja joutui poistumaan pukusuojaan. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Ottelu oli kautta linjan varsin siisti, eikä suuria sikailuja nähty. Ottelun suurimpana koiruutena voitaneen pitää päätöserässä Hermeksen Jesse Juntheikin päähän kohdistunutta taklausta, josta hyökkääjä sai 2+10-minuutin rangaistuksen.

Avauserä eteni tasaisissa merkeissä. Sekä Denis Godlan että Olli Kälkäjän ei tarvinnut esittää paraatipelastuksia. Erän harvoja vaaranpaikkoja oli hetki, jolloin Hermeksen Joonas Huovinen ja Miika Franssila karkasivat puolittaiseen läpiajoon. Yritys kuivui kuitenkin kokoon, eikä SaPKon maalia ottelussa vartioinut Kälkäjä joutunut todelliseen testiin.

SaPKo oli ottelun avauspuolikkaan hienokseltaan niskan päällä, ja se pääsikin Toni Henttosen ja Mikko Lahtelan maaleilla 2-0-vierasjohtoon.

Hermes nousi mukaan taisteluun

Toisessa erässä Hermes oli ajoittain hätää kärsimässä, kunnes Felix Westermarck pommitti tulisen kudin vahvan pyörityksen päätteeksi ohi Kälkäjän.

Kuin taikaiskusta kotijoukkue sai hengen päälle kavennusmaalin myötä, ja paine SaPKon maalilla lisääntyi. Kun isäntien maalilla nuori slovakkivahti Godlakin suoriutui mallikkaasti, ei SaPKo saanut lisämaaleja aikaiseksi.

Kolmannen erän alkajaisiksi taitava puolustaja Sameli Ventelä nousi otsikoihin hieman negatiivisessa valossa, kun mies otti kaksi peräkkäistä pikkukakkosta. Hermes ei onnistunut kuitenkaan hyödyntämään etsikkoaikaansa.

Kälkäjä pelasti pisteet Savonlinnaan

Päätöserässä Hermes vyöryi hyökkäyspäätyyn armottomalla tahdilla. SaPKo joutui puolustuskannalle, eikä se saanut rakennettua mainittavia hyökkäyksiä. Godlalle kirjattiin päätöserässä Hermes-maalilla vain kolme torjuntaa. SaPKo-vahti Kälkäjä venytti kiekon tielle päätöserässä 15 kertaa. Koko ottelun saldoksi muodostui 35 koppia.

Hermes sai vielä mahdollisuuden ylivoiman muodossa aivan ottelun lopussa, kun Juuso Forsström otti jäähyn pelin viivyttämisestä. Ilman maalivahtia tasoitusta yrittänyt Hermes ei onnistunut kuitenkaan tasoituksessa, vaan SaPKon Jarkko Kainulainen painoi tyhjään maalin loppulukemat 1-3.

Joukkueet jatkavat taivaltaan siten, että SaPKo vierailee huomenna Keuruulla KeuPan vieraana. Hermes sen sijaan siirtyi viettämään jo maajoukkuetaukoa. Kokkolalaiset palaavat kaukaloon 11. marraskuuta, jolloin se kohtaa vieraskaukalossa Hokin.