Mestiksen kärkiottelu Kajaanissa - vastakkain sarjajohtaja ja liiganousija

MESTIS / Ennakko
Jukurit-vahti Mika Norja on hoitanut torjuntavastuunsa mallikkaasti.
Perjantain Mestis-kierroksen kärkiottelu pelataan Kajaanissa, jossa vastakkain asettuvat Hokki ja Jukurit. Kotijoukkueella on kahden ottelun voittoputki ja vierailla on alla jatkoaikatappio TUTOsta.

Kajaanissa nähdään kovakuntoiset joukkueet, kun jäälle astelevat Mestistä johtava Hokki ja sarjataulukon neljänneltä sijalta löytyvä Jukurit. Hokki voitti vieraskiertueellaan Kiekko-Vantaan ja Peliitat. Jukureiden viimeisin voitto on kotipelistä JYP-Akatemiaa vastaan, joka on pelattu lähes viikko sitten. 

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen kuluvalla kaudella Mikkelissä, josta kajaanilaiset lähtivät jatkoaikavoitto mukanaan. Jukurit on päässyt alkukauden vaikeuksistaan yli, joten Hokin puolustus saa olla tarkkana. 

— Jukurien alkuvaikeuksien jälkeen on heidän pelinsä loksahtanut kohdalleen. Viimeiset kuusi-seitsemän peliä he ovat pelanneet juuri sitä Jukurien mallista kiekkoa, mitä he pelasivat viime kaudellakin. Sen suhteen on melko selkeä sapluuna, että maalinteko heille on haastavaa. Alle kahden päästetyn maalin keskiarvolla he ovat menneet myös jo tovin. Se tarkoittaa sitä, että meidän hyökkäyksissä pitää niillä harvoilla paikoillla olla tosi tehokkaina, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen tulevaa koitosta seuran verkkosivuilla.

Hokin sairastuvalta kuuluu iloisia uutisia, kun Heikki Klemetti palaa kokoonpanoon reilun kuukauden tauon jälkeen, mutta Peliittoja vastaan pelatussa ottelussa loukkaantunut Hokki-kasvatti Eetu Patronen ei ole pelikunnossa ainakaan kahteen viikkoon. Hokin kultakypärää pitäneen Markus Piispasen laina Kärpissä jatkuu vielä, joten Hokin yksi tärkeä syömähammas on pois kajaanilaisten kokoonpanosta toistaiseksi.

Vieraat ovat onnistuneet ylivoiman kanssa viimeisimmissä peleissä kotijoukkuetta paremmin, mutta kummankaan joukkueen ei kannata jäähyillä, sillä molemmat joukkueet ovat onnistuneet tekemään maaleja erikoistilanteista alkukauden aikana.

Jukurit on voittanut vain varsinaisella peliajalla

Vierasjoukkueella on ollut vaikea alkukausi, mutta kauden edetessä suunta on lähtenyt nousuun, ja peli alkaa näyttää hallitsevan mestarin peliltä. Mikkeliläiset eivät ole voittaneet yhtään ottelua jatkoajan tai voittolaukauskilpailun jälkeen, joten he varmaan haluavat ratkaista ottelun varsinaisella peliajalla.

Viime ottelussa paluun jäälle tehnyt Timo Hiltunen oli tehokkaana TUTOa vastaan iskiessään kaksi maalia. Hiltunen on tuttu pelaaja kotijoukkueelle, sillä hän pelasi kauden 2013-14 linnapaidoissa ja sai vuoden tulokas-palkinnon. Viime kaudella hän teki sopimuksen Jukureiden kanssa ja on edelleen mikkeliläisten vahvuudessa.

TUTOa vastaan Jukureiden puolustuspelissä ei ollut moitittavaa, mutta hyökkäyspelaamiseen jäi parantamisen varaa. Mahdollisesti vieraiden kokoonpanoon palaa Joonas Sammalmaa, joka huilasi Turussa pelatun pelin ajan. 

Seuraa Heitä

Timo Hiltunen #28 |

Laitahyökkääjä

Teki tehokkaan paluun TUTO:a vastaan pelatussa ottelussa. Jatkuuko tehokkuus Kajaanissa?

Miska Humaloja #31 | Herning

Keskushyökkääjä

Joukkueen kultakypärä on ollut hyvässä vireessä, mutta nähtäväksi jää säilyykö pirteä peli-ilme liiganousijaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle