TUTOn kotipeliviikko jatkuu LeKiä vastaan

MESTIS / Ennakko
Kumpi juhlii perjantaina?
Kuva © Timo Savela
Miltei viikon lepoaikaa saanut LeKi matkaa perjantai-iltana TUTOn vieraaksi Turkuun. Jukurit koville keskiviikkona laittanut kotijoukkue tulee varmasti tarjoilemaan LeKille samanlaista kyytiä.

Pitkän vieraskiertueensa jälkeen TUTO on tällä viikolla päässyt jälleen viihdyttämään kotiyleisöään. Jännittävää kiekkoa oli tarjolla jo keskiviikkoiltana, kun TUTO isännöi Jukureita melkoisessa kiekkotrillerissä. Jos turkulaisten peli-ilme pysyy ennallaan, on hurjaa menoa luvassa myös LeKille.

Turkulaispoppoo kärsii kuitenkin edelleen jonkin verran tehottomuudesta, sillä Jukureita vastaan maalihanat aukesivat vasta kolmannessa erässä, vaikka kelpo paikkoja avautui jo kahdessa aikaisemmassa.

TUTO-luotsi Ismo Lehkonen suhtautuu kuitenkin positiivisesti omiensa otteisiin, vaikka aika ajoin joukkue onkin kokenut melkoisia selkäsaunoja.

− Viime vuonna tähän aikaan pelattiin paljon huonompaa jääkiekkoa, mutta silti oltiin kuulemma helvetin hyvä joukkue. Pisteitä oli silloin vissiin enemmän. Nyt pisteitä on vähemmän, mutta minun silmiini tuo ryhmä on vahvempi kuin viime vuonna tähän aikaan, Lehkonen totesi keskiviikon pelin jälkeen.

Jos on luottaminen edelleen TUTOn ykkösvitjaan, on tulosta syytä odottaakin. Kaksi häkkiä keskiviikkona taituroinut Topi Taavitsainen ja tehot 1+2 iskenyt Jasper Lindsten saivat, ja tulevat saamaan aikaan turkulaispoppoon vaarallisimmat maalipaikat.

LeKin lepotauko on ohi

LeKi puolestaan on saanut alleen kunnon levon, sillä joukkue pelasi viimeksi viikko sitten lauantaina. Tällöin K-Vantaata voitokkaasti isännöineellä LeKillä on kuitenkin allaan tukku melko ailahtelevaisia pelejä. Kunnon voittoputkiin joukkue ei ole kyennyt, mutta toisaalta tappiotkaan eivät ole olleet äärimmäisen rumia.

Vaikka LeKi vieraskaukalossa onkin ollut enemmän epäonninen, löytyy turkulaispoppoon pelistä kohtia, joihin voi iskeä. Keskiviikon kotipelissä TUTOn 2-0-johto suli melko nopeasti Jukureiden iskiessä pelin tasoihin kolmessa minuutissa. Hyvänolontunteen ja itsevarmuuden kurissa pitäminen saattaa siis olla turkulaisten pelin heikkoja kohtia.

Päävalmentaja Lehkonen löytää kuitenkin muutakin parannettavaa.

− Tietenkin meidän pitää vielä parantaa meidän karvauspelaamista, kiekollista pelaamista sekä nopeampaa riistopelaamista. Sitten täytyy saada lisää selvyyttä meidän alivoimapelaamiseen ja enemmän laukaisuherkkyyttä ylivoimapelaamiseen, toteaa Lehkonen seuran sivuilla julkaistussa ennakossa.

TUTOn kokoonpanossa tuskin nähdään muutoksia, mutta LeKin leirissä porukka vaihtuu. Seura tiedotti torstaina kotisivuillaan, että Jesse Niinimäki, Juho Mielonen ja Antti Bruun eivät ole kokoonpanossa viikonlopun peleissä. Sen sijaan kaukaloon hyppäävät nuoret puolustajat Jere Rouhiainen ja Olli Vainio

Seuraa Heitä

Hannu Kuru #56 |

Keskushyökkääjä

Ykköshyökkäyksen kolmas lenkki Kuru on viimeiseen kolmeen peliin iskenyt tehot 1+3. Onko syöttelykuviot kunnossa myös perjantaina?

Olli Vainio #6 | HK Poprad

Puolustaja

Ilveksessä muutaman Liiga-pelin pelaamassa käynyt nuori puolustaja saanee paljon vastuuta viikonlopun peleissä, kun alakerran kokeneemmassa kaartissa on poissaoloja.

» Lähetä palautetta toimitukselle