SaiPan kärpännahkaviitta sai jäädä naftaliiniin

Mika Pyörälä ratkaisi ottelun jatkoajalla.
Kärpät venyi vieraissa viime minuutilla tasoitukseen ja vei lopulta ottelun jatkoajalla 3–2.

SaiPa ei vaikuttanut tiistaina olevan sakeasta lumisateesta moksiskaan, sillä se esitteli Kisapuistolle kenties kauden parhaimman kotiottelunsa.

Ottelu alkoi juhlavasti, kun Kim Strömberg vastaanotti palkintokaapin täytettä 300. pelatun liigaottelun kunniaksi. Ykkösketjuun kohonnut Strömberg muodostikin Matti Järvisen kanssa illan tehokaksikon SaiPassa.

Järvinen siirsi SaiPan 1–0-johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. Niklas Hagman istui estämisjäähyä Jussi Markkasen vasan ensiaskelien jäljiltä, jolloin Kalle Maalahti ja Strömberg alustivat Järvisen B-pisteeltä lähteneen vedon.

Mika Pyörälä toi toisessa erässä Kärpät tasoihin sekunti sen jälkeen, kun Maalahti oli päässyt pois jäähypenkiltä. Tasapäisyyttä kesti neljä minuuttia, kunnes Järvinen ja Strömberg polkivat hyökkäykseen. Järvinen syötti kiekon maalille syöksyvälle Strömbergille, joka viimeisteli tarkasti osuman Jussi Rynnäksen taakse.

SaiPa pysyi tilanteen herrana aina loppuun asti, kunnes Tero Koskirannalle tuomittiin jäähy katsomoon lentäneestä kiekosta. Kärpät pyöritti ylivoimaa ja otti maalivahdin pois. Kiekko muhi aikansa keltamustien alla, kunnes päätyi Kärpille ja lopulta Shaun Heshkalle, joka laukoi tasoituksen.

SaiPa pääsi vuorostaan ylivoimalle, joka jatkui jatkoajalle asti. Keltamustat jäivät tehottomiksi, ja kun Mikael Ruohomaa vapautui synneistään, hän oli välittömästi mukana alustamassa Pyörälän voittomaalia.