Värikaimat ensitreffeillä Vaasassa

LIIGA / Ennakko
IFK kommer. Är du färdig?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan punavalkoiset kohtaavat Helsingin väritoverinsa kauden ensimmäistä kertaa. Aiemmista taistoista helsinkiläiset ovat vieneet suurimman osan, mutta tällä kertaa on toinen ääni kellossa.

Edelliset ottelut

Jäätävän kokoonpanolistan perusteella IFK:n ei pitäisi kärsiä tämän hetkisestä ongelmasta, eli tehottomuudesta. Joukkueen rakennus ja kemiakoostumus on vielä suunnitteluvaiheella, mistä kertovat tehtyjen maalien määrä, sekä yli- ja alivoimaprosentti.

IFK on onnistunut 13 ottelussa maalinteossa vain 27 kertaa. Ainoastaan Kärpät on tehnyt helsinkiläisiä vähemmän osumia, ja KooKoo yhtä paljon. Ylivoimalla IFK on onnistunut toistaiseksi vähän yli kymmenen prosentin tehokkuudella, ja alivoima on rikkoutunut keskimäärin joka neljäs kerta.

Loistavan maalivahtipelinsä ansiosta IFK on nykyisellä sijoituksellaan. Tasakentällisillä otellessa pääkaupunkilaisten maalivahtikaksikon Niklas Bäckström-Kevin Lankinen summattu torjuntaprosentti on Liigan kärkikastissa. 

Sport on karsinut tehottomuuden pölyt pois heiluttaen verkkoa viimeiseen kolmeen otteluun 11 kertaa. Kotkapaitojen harmiksi myös oma maali on kolissut näissä taistoissa tusinan verran. 

Puolustus ei kuitenkaan ole suurin syypää näihin takaiskuihin. Maalivahtipeli ei ole saanut tasaista, hyvää suorittamista. Mika Järvinen ei ole viime kauden tasolle vielä yltänyt, vaikka alkukaudesta veskari näyttikin tuttuja tv-torjuntojaan. Rasmus Rinne puolestaan on pelannut jaksottain hyvin ja huonosti.

Ratkaisukohdat

Helsinkiläisiltä uupuu loukkaantumisten takia hyökkäyksestä kohtalaisen paljon. Juhamatti Aaltonen loukkaantui perjantain HPK-ottelussa, eikä poissaolon pituudesta ole tullut vahvistusta.

Roope Hintz palasi kuitenkin joukkueensa vahvuuteen ja iskikin pikaisesti kauden avausmaalinsa. 19-vuotias Ilves-kasvatti oli myös viime kaudella Sportia vastaan useasti parrasvaloissa.

Sport on kompastunut johtoasemissaan viisikkopelaamisen tehottomuuteen ja kurittomuuteen. Vaikka Sportin alivoima onkin ollut jäätävän tehokasta lähes 90 prosentin tehokkuudella, antaa rikkeiden ottaminen yliotteen vastustajalle. Vaasalaisten täytyykin saada johtoasemassa viisikkopelaamiseen tappamisen meininkiä mahdollisen puhtaalla suorittamisella. 

Seuraa Heitä

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Sportin hyökkäyksen tärkeimpiä pelaajia Joonas Komulaisen laidalla. Tämän kaksikon työnteko on ihailtavaa, ja maittavaa silmänruokaa.

Niklas Bäckström #32 |

Maalivahti

Konkariveskari veti Hämeenlinnassa pidemmän korren nuoresta ja nälkäisestä virkaveljestään Emil Larmista. 38-vuotias maalivahti pelaa myös rauhallisuuden perikuvan tyylillä. Monissa torjunnoissa ei vaikuta olevan ongelman alkua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Märkä ruuti HIFK:n perisyntinä
HIFK ei ole kertaakaan viimeisen kymmenen ottelun aikana pystynyt tekemään kolmea maalia varsinaisella peliajalla. Jo ennalta kapeaa hyökkäyksen ratkaisijaosastoa ovat syöneet loukkaantumiset sekä alavireisyys. Sport on kuluttanut lukumääräisesti eniten jäähypenkkiä alkukaudella, mutta vähämaalisen ottelun voiton avaimet ovat silti vaasalaisilla.
2 3
1 2