Lukko hakemaan toista kolmen pisteen voittoa

LIIGA / Ennakko
Isäntäjoukkue Lukko on voittoputkessa.
Tiistain ottelukierroksen kunniaksi Rauman Lukon vieraaksi saapuu Tampereen Ilves. Ilves on varsin odotetuilla sijoilla, mutta Lukon sijoitus on kaikkea muuta kuin ennen kautta arveltiin.

Ilveksen alkukausi sujui tuloksellisesti hyvin, mutta loukkaantumiset ovat rokottaneet jo valmiiksi kapealla materiaalilla pelanneen joukkueen ratkaisuvoimaa. Samalla sarjasijoitus on vaivihkaa muuttunut huonommaksi.

Lukon startti on ollut huonompi kuin moneen vuoteen. Pelitapansa sisäänajon kanssa tuskailleet raumalaiset ovat päässeet kuitenkin jyvälle omasta pelistä kauden edetessä ja pahin alkaa olla ohi.

Edelliset ottelut

Lukko seilaa kauden ensimmäisessä voittoputkessa. Viime viikon kolmesta ottelusta se voitti kaksi, tosin molemmat vasta varsinaisen peliajan päätyttyä. Ensin perjantaina TPS joutui tyytymään Raumalla yhteen pisteeseen ja heti seuraavana päivän Kärpät hävisi kotonaan voittomaalikisassa sinikeltaisille. Lukon ainoasta kolmen pisteen voitosta alkaa olla aikaa jo kuukausi.

Ilveksen viikkoon mahtui vierasottelu Kouvolassa ja kotiottelu JYPiä vastaan. KooKoo kyykytti tamperelaisia 5-1-lukemin, mutta Ilves palautti kunniansa kotikaukalossaan JYP-ottelussa voittamalla 2-0.

Ratkaisukohdat

Se on valitettava tosiasia, että Ilveksen poissaolot ovat kriittisiä. Kärkisentteri Sami Sandellin kausi on ohi ja saman kohtalon koki runkopuolustaja Jyri Niemi. Lisäksi terävästi kauden aloittanut Teemu Rautiainen on poissa vahvuudesta vielä kuukausia. Ilves reagoikin poissaoloihin hankkimalla jenkkilaituri Jerry D'Amigon

Kapean kärjen vuoksi maalinteko on tökkinyt. Maalivahti Hannu Toivonen pelasti loistavalla pelillään Ilvekselle mahdollisuudet voittoon lauantaina, mutta veskariosaston suoritustaso on heilahdellut liikaa.

Lukolla oli myös pahalaatuinen maalinteko-ongelma, mutta kaikista akuutein tilanne lienee ohi. Pelaaminen ja reagointi maalipaikoissa alkaa tulemaan enemmän selkärangasta ja liika puristaminen ja väkisin yrittäminen ei ollut enää viime viikolla suuri ongelma. Raumalaisten riveissä on kuitenkin edelleen yksittäisiä kovan profiilin pelaajia ilman maaleja, kuten Aaron Gagnon ja Sami Lähteenmäki.

Kaapo Kähkönen pelasi voitokkaissa otteluissa erinomaisesti ja nakutti ykkösmaalivahdin palliin omat nimikirjaimensa yhä vahvemmin. 

Tilastopoimintoja

Lukon alivoima on Liigan kolmanneksi parasta. Aktiivinen ja ahkerasti laukauksia blokkaava alivoimaryhmä auttaa maalivahdin työskentelyä rutkasti vastustajan päästessä ylivoimalle.

Vastaavasti Ilveksen alivoima on koko Liigan huonoin. Tyvipäähän ylivoimatehokkuudellaan sijoittuvalle Lukolle tämä avaa suuren mahdollisuuden.

Lukon uusi maalivahtihankinta, tšekkiveskari Jakub Stepanek ei vielä tässä ottelussa pääse aloittamaan tolppien välissä. Hän avannee luukkua kakkosmaalivahtina.

Seuraa Heitä

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Yhdeksi seurahistorian parhaista ulkomaalaisista luonnehdittu kanadalainen on vaikeuksissa. Laukauksia tulee joka pelissä, mutta verkko ei heilu. Joko nyt osuu?

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

Viimeisteli edellisessä ottelussa kauden ensimmäisen maalin Liigassa. Nouseeko lahjakas nuorimies eturintaman taistelijaksi poissaolojen runtelemassa joukkueessa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukolle kauden ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto
Lukon kauden alku oli katastrofaalinen, mutta toisaalta joukkueesta puuttui loukkaantumisten sekä NHL-leirien vuoksi pelaajia. Nyt liikkeellä on lähes optimaalinen kokoonpano. Vastaavasti Ilveksen loukkaantumishuolet ovat painavia.
5 6
1 2