Vanhan liiton kiekkoa Vaasassa - maaleja, tappelu, ja 145 jäähyminuuttia

LIIGA / Raportti
Valmentajisto kävi kuumana ottelun jälkeenkin.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Vaasan tiistai-illassa ei säästelty jäähypenkkejä eikä nyrkkejä. Ottelu oli kuin suoraan 70-80-luvun NHL:n kiistakumppanien kamppailusta, jonka IFK otti lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen nimiinsä jatkoajalla.

Ennen ottelua IFK oli kerännyt tällä kaudella 82 jäähyminuuttia. Tässä taistelussa helsinkiläiset tuplasivat saldonsa ottamalla peräti 86 minuuttia.

Jo ensimmäinen erä sisälsi melkein enemmän tapahtumia, kuin Kuparisaaressa oli nähty koko kaudella. Sport otti aikaisen johdon, jonka IFK rokotti nopeasti ja siirtyi kuskin paikalle.

Rasmus Rinteelle ottelun ensimmäinen kymmenys oli vaikea, ja Tomek Valtonen herätteli suojattejaan maalivahdin vaihdolla.

− Tämä oli meidän kauden huonoin peli. Siitä huolimatta päästiin tasoihin. Kolmas maali hölmöiltiin, ja kaksi ensimmäistä olivat vähän helppoja, tuumi Valtonen.

Pienistä puroista syntyy vuolas virta

Draamaa tapahtui Sportin alueella Joe Finleyn taklattua Joel Kivirantaa suihkukomennuksen arvoisesti. Nuori hyökkääjä ei nähnyt järkälepakin tuloa, ja iskun seurauksena Kiviranta talutettiin pukukoppien puolelle.

Tuomas Vänttinen rankaisi IFK:ta kauden ensimmäisellä avausmaalillaan. Toiseen erään helsinkiläisvieraat kuitenkin toipuivat tasoituksesta nopeasti, ja Jasse Ikonen iski voittomaalin Corey Elkinsin hyvän alustuksen päätteeksi.

IFK:n toinenkin yhdysvaltalaispelaaja jätti ottelun kesken Elkinsin tapeltua Markus Kankaanperän kanssa. Molemmat osapuolet nostivat rangaistusminuuttejaan ottamalla kypärät pois ennen käsirysyä. Pienemmän tasoista tappelua nähtiin myös vanhoilta joukkuekavereilta, kun Matti Lamberg haastoi Micke-Max Åstenia, mutta IFK-hyökkääjä ei vastannut tanssikutsuun.

− Kolme pistettä olisimme tarvinnut. Kyllä sinne mahtui kaikkea, Antti Törmänen tiivisti ottelun tuoksinnat.

Silkkihanskat eivät missään vaiheessa tullut kummankaan joukkueen käsiin, vaan taklauksia ja torikokouksia ilmaantui harva se tilanne. Ottelu huipentui loppuminuuteilla kun IFK nappasi rangaistuksen aloituksessa viivyttelemisestä. Läpi 60-minuuttisen isoissa vaikeuksissa ollut Aleksi Laakso pelasti yhden pisteen kotijoukkueelle.

Jatkoajalla IFK hyödynsi nopean vastahyökkäyksen, ja Robert Leino kruunasi maalin komean syöttelykuvion päätteeksi.

Lehdistötilaisuudessa on tunnelmaa

Valmentajakaksikko kommentoivat ottelua, ja toisiaan, maltillisen kovilla sanoilla.

− Oli kyllä outoja tuomioita. Tuli paljon historiaa mieleen myös viime kevään tapahtumista. Tuli outoa kommenttia myös vastustajan penkin puolelta, Törmänen kertoi.

− Jos kaksimetrinen pakki huutelee jo alkulämmöissä meidän penkille, niin minä kyllä pitäisin turpani kiinni. En tiedä mikä siinä oli ideana. Mutta Törmänen tietää kaikesta kaiken, ja hänen pitää saada sanoa viimeinen sana, Valtonen vastasi.

− Sanon nyt viimeisen sanan; olen kouluja käynyt, mutta en kyllä tiedä kaikesta kaikkea.

− Se on kaikille selvää, että olet kouluja käynyt, Valtonen heitti.

Kauden avausmaalinsa iskenyt Vänttinen avarsi alkulämpöjen tilannetta.

− Kukkopojat siellä vähän kukkoili, Vänttinen hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo