Piristynyt KooKoo lähes mahdottoman urakan edessä − Tappara vahvistunut entisestään

LIIGA / Ennakko
HPK ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut pysäyttämään kultakypärä Haapalaa, onnistuuko KooKoo?
Kuva © Jarno Hietanen
KooKoo onnistui päättyneellä viikolla keräämään kolmessa ottelussa neljä sarjapistettä. Ainoa tappiokin oli vain minuutista kiinni. Sarjakärki Tappara on kuitenkin vastuksena eri luokkaa kuin Ilves, JYP tai SaiPa, joita KooKoo onnistui haastamaan.

Sarjakärki Tappara saa vieraita Kaakkois-Suomesta, kun sarjataulukon hännille juuttunut KooKoo saapuu haastamaan hallitsevan mestarin. Vaikean vaiheen jälkeen KooKoon pelissä alkoi näkyä viitteitä paremmasta.

Kouvolalaisten vastus on kuitenkin timanttisen kova. Tappara on toistaiseksi jäänyt pisteittä vain kahdessa ottelussa ja on vahvasta alusta huolimatta juuri vahvistanut rivejään nuorten maailmanmestari Sebastian Revolla.

Edelliset ottelut

Tappara pelasi päättyneellä viikolla kaksi ottelua ja voitti molemmat. HPK kaatui Hakametsässä maalijuhlan jälkeen numeroin 6-5. Oulusta kirvesrinnat hakivat selvemmän 4-1-voiton.

Veli-Matti Savinainen oli Tapparan sankari keräämällä kahdessa pelissä tehot 3+2. Laitahyökkääjän vahvat otteet palkittiin valinnalla Liigan tulikuumimmaksi pelaajaksi viime viikolla.

KooKoo otti viime viikolla vasta kauden toisen kolmen pisteen voittonsa, ensimmäinen tuli heti kauden avausottelussa. 5-1-numeroihin päättyneen Ilves-voiton lisäksi KooKoo saalisti jatkoaikavoiton JYPistä ja pelasi SaiPaa vastaan tiukan ottelun, jonka voittomaali syntyi vasta kolmannen erän viimeisellä minuutilla.

Ilves-voittoa kuitenkin edelsi kuuden ottelun mittainen tappioputki, jonka aikana KooKoo keräsi vain kaksi sarjapistettä.

Ratkaisukohdat

Tappara on viimeistellyt Liigassa eniten maaleja ja vahvisti silti hyökkäystään Pelicansista siirtyneellä Revolla. Lahjakas, oikea käsi alhaalla pelaava laitahyökkääjä tuo Tapparan kokoonpanoon lisää leveyttä ja vaihtoehtoja esimerkiksi ylivoimapeliin.

Savinaisen lisäksi kirvesrintojen hyökkäystä on kantanut harteillaan Henrik Haapala, joka on myös pistepörssin kärjessä. Pienikokoinen laitahyökkääjä on aloittanut kauden reilusti yli piste per peli -tahdilla. Myös Jere Karjalainen on jatkanut viime kaudella nähtyä tehoilua ja on kahdeksalla osumallaan maalipörssin kolmas.

KooKoon tehomiehet viime viikolla olivat puolustaja Robin Jacobsson ja hyökkääjä Kai Kantola, jotka molemmat takoivat kolmessa ottelussa tehot 2+1. Ylivoima on ollut KooKoon vahvuus. Kouvolalaiset ovat tehneet lähes puolet kauden maaleistaan ylivoimalla.

Vieraspelaaminen sen sijaan on ollut KooKoolle vaikeaa. Seitsemästä vieraspelistä on saldona vain kolme sarjapistettä. Ylivoima on kuitenkin toiminut myös vieraissa. KooKoo on vierasotteluissa Liigan neljänneksi tehokkain ylivoimajoukkue.

Erikoista

Hakametsä on monelle KooKoo-pelaajalle tuttu paikka. Josh Green ja Jarkko Malinen pelasivat vielä toissa kaudella Tapparassa. Eero Savilahti ja Kantola taas ovat pelanneet monta kautta Ilveksessä.

Tapparan puolella ainoastaan Tomi Peltosella on KooKoo-taustaa. Tappara-kasvatti on pelannut yhteensä kolme kautta KooKoon riveissä.

Seuraa Heitä

Sebastian Repo #92 | Lukko

Laitahyökkääjä

Pelicansissa vähälle peliajalle jäänyt 20-vuotias Repo pelaa ensimmäisen pelinsä Tappara-paidassa. Lupaava hyökkääjä on parhaimmillaan todella vaarallinen hyökkäyspäässä, mutta kuinka peli lähtee kulkemaan uudessa joukkueessa.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Kokenut laitahyökkääjä on vierasjoukkueen paras pistemies. Liigan maalikuninkuuden neljä kautta sitten voittanut Haataja on neljästi urallaan tehnyt yli 20 maalia kaudessa, joten kolme osumaa 13 otteluun on kaikesta huolimatta pieni pettymys.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara organisoi voiton
Tappara on yksi sarjan parhaiten organisoiduista joukkueista. Joukkueen esitykset eivät ole säväyttäneet suurinumeroisten voittojen muodossa, mutta kirvesrinnat ovat kääntäneet ottelut tasaisen varmasti omaksi edukseen. KooKoon pelissä on ollut huomattavasti suurempia ongelmia.
3 4
0 1