Onnistuuko Ilves huudattamaan Hakametsää jo toistamiseen tällä viikolla?

Saana Hakala

Virkeä Ilves isännöi uurastaneita lahtelaisia

Nousuvireinen Ilves pyrkii jatkamaan voittoputkeaan perjantaina hävinneen Pelicansin kustannuksella.

Synkän alkukauden jälkeen oivalliseen vireeseen vertynyt Ilves on ollut viime peleissä hyvässä iskussa. Keskiviikkona tupsukorvat kynsivät Jukurit voittomaalikilpailussa, mikä tarkoitti jo kolmatta peräkkäistä voittoa. Samalla sijoitus sarjataulukossa on noussut jumbosijalta aina sääliviivan tuntumaan. Kotijoukkue pääsee joukkueiden kauden ensimmäiseen kohtaamiseen levänneenä, sillä toisin kuin Pelicans, Ilves ei ollut perjantaina tositoimissa.

Terve kotijoukkue

Ilves lähtee lauantain koitokseen mainiosta tilanteesta, sillä joukkueen rivistöstä puuttuu vain ykkösmaalivahti Antti Lehtonen. Veräjänvartijaksi noussut Markus Ruusu on esiintynyt erinomaisesti, vaikka edellisessä ottelussa torjuntaprosentti jäikin heikoksi. Jukureiden katkaisema yli viiden erän nollaputki kuitenkin kertoo siitä, ettei Lehtosen puuttuminen ole tehnyt liian merkittävää lovea tamperelaisten kokoonpanoon.

Siinä missä Ilves pääsee illan koitokseen tuorein jaloin, Pelicansin eilinen TPS-ottelu painanee vielä jaloissa. Kuuden ottelun pisteputkessa olleet lahtelaiset eivät pystyneet laittamaan kampoihin Liigan kärkipaikalla oleville turkulaisille. Etenkin erikoistilanteet tuottivat päänvaivaa, sillä Pelicansin kuudesta jäähystä kolme päättyi takaiskuun. Lisäksi ylivoimapeli ei tuottanut tulosta yhdelläkään yrityksellä.

Lahtelaisten riesana ovat myös poissaolot: hyökkääjät Antti Tyrväinen ja Aleksi Mustonen katselevat ottelua sairastuvan puolelta. Kaksikon ohella poissa on Pelicansin vahvuuteen liittynyt Libor Sulak, jonka aiempi seura Orli Znojmo ei toimittanut siirtopapereita ajallaan. Tšekkiläispuolustaja joutuu siis odottamaan debyyttiään ensi viikolle asti.

Herääkö Pelicansin kultakypärä?

Tamperelaisten pistetehtailu on ollut viime peleissä niin oletettujen kuin yllättävienkin pelaajien vastuulla. Etenkin Teemu Lepaus on vertynyt mainioon vireeseen: edellisestä viidestä pelistä on kertynyt plakkariin tehot 3+3. Myös Sami Sandell on päässyt alkukauden jälkeen tehoille. Varakapteenin tilastoihin on kasaantunut edellisestä kuudesta ottelusta tehot 0+6. Edellisotteluiden suoritukset antavat olettaa maalienkin olevan vain ajan kysymys.

Pelicans on saanut tehoja tasaisesti koko rintamalta, mutta etenkin Ilkka Kangasniemeltä olisi jälleen syytä saada tulosta. Kultakypärää kantava hyökkääjä on jäänyt edellisessä kuudessa pelissä ilman tehopisteitä. Pisteitä on myös syytä odottaa perjantaina Pelicans-paitaan palanneelta Jesse Saariselta.

Ilveksen erikoistilannepelaaminen on ollut Hakametsässä ankealla tasolla. Tupsukorvat ovat osuneet kotiluolassaan ylivoimalla vain kolmesti, joista kaksi onnistumista osui keskiviikon Jukurit-otteluun. Kotijoukkueen pisteputken jatkuminen vaatiikin siis selkeää petraamista, sillä Pelicansin alivoima on kyennyt pitämään kotijoukkueet aisoissa 87,50 prosentin tehokkuudella.

Joukkueet eivät ole vielä kohdanneet tällä kaudella, mutta harjoitusottelussa Ilves päihitti lahtelaiset 4−1. Kotijoukkueen edellistä kolmen pisteen voittoa Pelicansista täytyy hakea aina maaliskuusta 2015 asti.

Tulosvetovihje

Tampereella taistellaan tasaisesti
Ilves ja Pelicans ovat esiintyneet viime aikoina pirteästi, vaikka lahtelaisryhmä perjantaina tappion TPS:lle kärsikin. Molempien hyökkäyksestä löytyy viimeistelyvoimaa, mutta alakertakin on osoittanut haavoittumisen merkkejä, joten osumia nähdään varmasti molemmissa päissä. Ilveksellä on puolellaan lepoetu ja nähtäväksi jää onnistuuko tamperelaisryhmä sen hyödyntämään.
2 3
3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Juhani Tamminen #88 | Ilves

Keskushyökkääjä

Taitava hyökkääjä on hyökkäyspäässä tehokas, arvaamaton ja viihdyttävä.

Joe Piskula #43 | Ilves

Puolustaja

Tuore puolustajavahvistus on tuonut Ilveksen puolustuspäähän aimo annoksen johtajuutta ja kovuutta. Pistetili on kuitenkin vielä avaamatta.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Tampereella taistellaan tasaisesti
2 3
3 4
Lukko katkaisee SaiPan voittoputken
1 2
3 4
Ässät kaataa tehottoman HPK:n
3 4
1 2
Kärppien kotivire jatkuu vahvana
4 5
1 2
KooKooTappara
Tapparan kurssi alkaa kääntymään oikeaan suuntaan
1 2
2 3
HIFK:n karu vierastilasto saa jatkoa
3 4
0 1

Loukkaantuneet

kh
Kämmen vamma 10.2. Sivussa 6-8 viikkoa.
p
Alaraajavamma
lh
Loukkaantui ottelussa Ässiä vastaan 20. tammikuuta. Kausi ohi.

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

harjoitusottelut

12.08.2017
Ilves - Pelicans
4 - 1

runkosarja