Juhlivatko HPK ja Teemu Turunen myös Porin-ottelun jälkeen?

Aleksi Manninen www.instagram.com/aleksimanninenexposures

Tappiot unohdettu, seuraavaksi vältellään jäähyjä

HPK katkaisi perjantaina kuuden ottelun tappioputkensa ja Ässät puolta lyhyemmän. Lauantaina Isomäki Areena tarjoilee runsaasti positiivista energiaa, vaikka edellisen päivän rasitus saattaisi muissa olosuhteissa painaa jaloissa.

Ässien täytyisi siirtää vierasottelun vire myös kotikaukaloon. Tätä lausetta ei ole Porissa kuultu vähään aikaan, mutta lauantain liigapelissä se on täyttä todellisuutta. Patapaitojen perjantainen esitys Jyväskylässä oli jotain, mikä on puuttunut kolmesta tappiollisesta kotipelistä.

Eikä vastus helpotu. Jopa kapteeni Matti Kuparinen kiirehti humoristisesti haastatteluja perjantai-iltana, koska heti lauantaina on tärkeä peli edessä. Varsinkin Ässien Mikko Salmiolle JYP-ottelu oli ikimuistoinen.

Tulta ja tappuraa on tarjolla myös vierasjoukkueen taholta. Kuuden peräkkäisen suoran tappion putkensa katkaissut HPK sai saman energia-annoksen edellispäivältä kuin Ässätkin. Matkat ja peli eivät tunnu missään, kun kelkka on kääntynyt jälleen oikeaan suuntaan.

Hämeenlinnalaisten päävalmentajan Antti Pennasen viime kaudella aloittama projekti joutui kuluvana syksynä pahaan ristiaallokkoon. Pennasen mukaan hyökkäyspelaaminen on kuitenkin ottanut askeleita eteenpäin. Ajoitukset toimivat hetkittäin, ja keskialueen yli Kerho pääsee syöttelemälläkin.

Edistystä on tapahtunut myös puolustuspäässä. Keskialue pysyy tukossa paremmin kuin tappiokierteen aikana, eikä tiiviiseen sumppuun ajella enää kunniakujaa pitkin.

Kerhon maalilla Emil Larmi on kantanut päävastuun, kun taas Ässät on pystynyt kierrättämään pelaavaa maalivahtiaan. Henri Kiviaho on vahvoilla aloittavaksi maalivahdiksi myös lauantaina, sillä Andreas Bernard on ollut peleistä sivussa sairastumisen takia.

HPK:n tähänastinen vierassaldo on murheellinen, sillä kuudesta ottelusta hämeenlinnalaisjoukkueelle on kertynyt vain yksi kolmen pisteen voitto sekä yksi onnistuminen jatkoajalla. Ässät on ollut vahva kotijoukkue ennen kolmea viimeistä peliään, joista saaliiksi jäi vain yksi piste.

Kummankin joukkueen onnistunut edellinen ilta lupaa hyvää viikon viimeiseen otteluun. Joukkueiden harjoituspeli Porissa ei ollut odotetunlaista pelikirjašakkia, sillä siinä HPK kuittasi tylysti omat maalipaikkansa.

Tylyys, kovuus ja intensiteetti ovat avainsanoja tässäkin keskinäisessä kohtaamisessa.

Erikoista

Lauantain ottelussa kohtaavat kaksi ylivoimaisesti eniten jäähyjä ottanuta joukkuetta, sillä Ässien lukema on 247 rangaistusminuuttia. Kerhokin on melkein samalla sataluvulla 199:llä minuutillaan. Ero seuraavana tulevaan kärppälaumaan on 55 minuuttia.

Tulosvetovihje

Ässät kaataa tehottoman HPK:n
HPK kärsii perjantaisesta 2-1-voitostaan huolimatta tehottomuudesta, sillä joukkue on tehnyt vain kerran yli kaksi maalia viimeisissä seitsemässä pelissä. Ässillä on lauantaina edessään pieni kasvojenpesun paikka keskiviikkona kotikaukalossa Pelicansille kärsityn 6-2-tappion jälkeen ja perjantailta porilaisryhmällä on alla makea voitto JYPistä, mikä kertoo joukkueen yllätysvalmiudesta. Ässät viimeistelee kotikaukalossaan hämeenlinnalaisvierastaan tehokkaammin ja korjaa kotivoiton tiukan kamppailun jälkeen.
3 4
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Mikko Salmio #33 | Ässät

Laitahyökkääjä

Salmio oli huippuvireessä perjantain ottelussa, ja hyökkääjä kolminkertaisti kauden maalimääränsä. Jatkuuko sama tahti yllättävän vaikeassa kotipelissäkin?

Jesper Lindgren #5 | HPK

Puolustaja

20-vuotiaan ruotsalaispuolustajan 14 ottelua kestäneen liigauran avausmaali oli heti voittomaali. Millainen tarina kirjoitetaan Isomäki Areenan lauantai-illasta?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Tampereella taistellaan tasaisesti
2 3
3 4
Lukko katkaisee SaiPan voittoputken
1 2
3 4
Ässät kaataa tehottoman HPK:n
3 4
1 2
Kärppien kotivire jatkuu vahvana
4 5
1 2
KooKooTappara
Tapparan kurssi alkaa kääntymään oikeaan suuntaan
1 2
2 3
HIFK:n karu vierastilasto saa jatkoa
3 4
0 1

Edelliset ottelut

Ässät

17.02
Pelicans - Ässät
4 - 3 VL

HPK

17.02
HIFK - HPK
3 - 1
10.02
SaiPa - HPK
5 - 3

Tällä kaudella