Ville Leskinen tekee odotetun paluun kentälle päävammasta toivuttuaan.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

KalPa jää Raksilassa kärppälauman jalkoihin

Lauantai-iltana Oulun Raksilassa on tarjolla vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa. Tällä hetkellä Kärpät on selvästi parempi joukkue ja se näkyy myös tulostaululla.

Liigan toinen ja toiseksi viimeinen joukkue pelaavat lauantai-iltana Oulussa. Kalpa ja Kärpät ovat vastakkain toista kertaa tälle kaudelle. Kärpät voitti ensimmäisen ottelun luvuin 1-3. Myös tämän illan otteluun Kärpät lähtee selvänä ennakkosuosikkina. Kärpät on kauden aikana hävinnyt viisiä peliä, kun taas Kalpa on voittanut Liigassa vain neljä peliä.

Molemmat joukkueet pelasivat myös perjantai-iltana. Kärpät jäi Tampereella pisteittä tiukassa ottelussa Tapparaa vastaan luvuin 1-2. Samalla katkesi Kärppien viiden ottelun voittoputki. Kalpa taas joutui kotonaan voittolaukauksiin asti Kookoon kanssa, voittaen lopulta ottelun 4-3. Peräkkäisten pelipäivien asetelma on tällä kertaa eduksi Kärpille.

Kalpa kävi viikon aikana Norjassa voittamassa CHL-ottelun Stavangeria vastaan. Samaan aikaan Kärpille tuli pitempi tauko peleistä. Tämä näkyi perjantaina Hakametsässä, kun Kärpät ei saanut pelirytmistä täysin kiinni. Päävalmentaja Mikko Manner syytti pelin jälkeen juuri pelaamattomuutta. Lauantai-illan otteluun Kärpät luistelee sopivan ärsytettynä ja hyvällä energialatauksella. Myös Kalpa sai varmasti virtaa voitoksi kääntyneestä perjantai-illan kamppailuista. Tiukempi pelirytmi ja matkustus kuitenkin verottavat.

Vaikka pelissä kohtaavat Liigan kärki- ja häntäpään joukkueet, ei pelistä tule tylsää katsottavaa. Kärppien tämän kauden nopeampi pelityyli on osoittautunut toimivaksi ja joukkue on tehnyt eniten maaleja Liigassa. Myös Sami Kapasen valmentama Kalpa toteuttaa aktiivista kiekkoa. Vierasjoukkueen uhkana on kuitenkin jäädä pahasti kärppälauman jalkoihin.

Molemmat joukkueet saavat mukaansa tärkeät laitahyökkääjät. Kotijoukkueen Ville Leskinen on toipunut päävammastaan ja asettuu kakkoskentän laidalle Nicklas Lasun ja Saku Mäenalasen rinnalle. Samalla nuori lupaus Rasmus Kupari tippuu neloskentän keskelle. Vierasjoukkue saa uutena vahvistuksena viime kaudella Ilveksessä pelanneen Jerry D'Amigon. D'Amigo asettuu myös kakkoskenttään. Seuranaan hänellä on Kärpissä juniorivuotensa kiekkoillut Balazs Sebok, sekä Kai Kantola. Aloittavina maalivahteina pelaavat Kärppien Veini Vehviläinen ja Kalpan Riku Helenius.

Leskisen paluu Kärppiin muodostaa toisen todella kovan hyökkäysketjun timanttisen ykkösketjun taakse. Kalpan mahdollisuudet vierasvoittoon Raksilasta ovat vähissä. Kärpät takoo Raksilassa reilusti maaleja ja Kalpa joutuu kotimatkalle tappio niskassaan. Aktiivisuus ja pelivauhti kuitenkin pelastavat ottelun viihdyttävyyden.

Tulosvetovihje

Kärppien kotivire jatkuu vahvana
Sarjassa toisena majaileva Kärpät on ollut tällä kaudella kovassa iskussa varsinkin kotikaukalossaan: joukkue on hävinnyt kotonaan ainoastaan kerran, ensimmäisessä kotiottelussaan HPK:ta vastaan. KalPa puolestaan on voittanut vieraskaukalossa kuluvalla kaudella vain kerran, kun avauskierroksella kaatui Jukurit. Joukkueiden viimeistelyssä on myös hurja ero, sillä Kärpät on tehnyt sarjassa eniten osumia, kun taas KalPalla täysosumia on toiseksi vähiten. Kuopiolaisryhmä saa riveihinsä Oulun vierailulle uusimman vahvistuksensa Jerry D'Amigon, mutta sekään ei joukkuetta pelasta, vaan Kärpät nappaa selkeän kotivoiton.
4 5
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Ville Leskinen #12 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kärppien hyökkäyksestä tulee entistä vaarallisempi, kun maalintekijä Leskinen tekee paluun noin kuukauden tauon jälkeen. Kärppähyökkääjä joutui Markus Kankaanperän törkytaklauksen aiheuttaman päävamman takia kuukauden sairaslomalle.

Jerry D'Amigo #89 | KalPa

Hyökkääjä

Vauhdikas amerikkalaishyökkääjä saapuu vahvistamaan Kalpan hyökkäystä. Ensimmäinen peli tällä kaudella näkyy väistämättä pelaajan otteissa. Pelihalut ovat kuitenkin varmasti kohdallaan.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Tampereella taistellaan tasaisesti
2 3
3 4
Lukko katkaisee SaiPan voittoputken
1 2
3 4
Ässät kaataa tehottoman HPK:n
3 4
1 2
Kärppien kotivire jatkuu vahvana
4 5
1 2
KooKooTappara
Tapparan kurssi alkaa kääntymään oikeaan suuntaan
1 2
2 3
HIFK:n karu vierastilasto saa jatkoa
3 4
0 1

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

Kärpät

17.02
Kärpät - SaiPa
3 - 4 VL
06.02
Kärpät - Sport
4 - 2

KalPa

17.02
KalPa - Sport
5 - 1
13.02
KalPa - Tappara
1 - 2 VL
10.02
KooKoo - KalPa
3 - 4
09.02
KalPa - KooKoo
4 - 2

Tällä kaudella

harjoitusottelut

11.08.2017
KalPa - Kärpät
1 - 2 VL

runkosarja