Ari-Pekka Selin palaa Turkuun HIFK:n penkin takana.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Turussa juhlitaan synttäreitä - Selinin johtama HIFK pyrkii pilaamaan juhlat

TPS juhlii syntymäpäiviään lauantai-illan Liigan huippuottelussa rakasta helsinkiläisvihollista HIFK:ta vastaan. Turun Palloseura täyttää 95 vuotta ja haluaa varmasti juhlistaa merkkipäivää voitolla kotiyleisön edessä.

Merkittävistä avainpelaajien loukkaantumisista kärsivä TPS lähtee hakemaan neljättä voittoa Liigassa putkeen. Kahden kärkikeskushyökkääjän poissaoloista huolimatta on Palloseuran peli kulkenut oikein mallikkaasti.

HIFK on alun yskähtelyjen jälkeen parantanut otteitaan merkittävästi. Turkuun joukkue saapuu kahden ottelun voitto putkessa, kun CHL:ssä puolalainen Krakova kaatui keskiviikkona 6-3-lukemin ja edellisessä Liiga-ottelussa Lukko kotijäällä lukemin 3-1.

Ottelussa mielenkiinto kohdistuu myös penkkien taakse, kun HIFK:ta valmentaa kaksi edellistä kautta TPS:ää luotsannut Ari-Pekka Selin. Selin haluaa varmasti olla pilaamassa TPS:n synttärijuhlia.

Olli Juolevi kohtaa Miro Heiskasen

Turussa nähdään mielenkiintoinen vastakkainasettelu, kun kaksi suomalaisen jääkiekon puolustajien nuorta jalokiveä, Olli Juolevi ja Miro Heiskanen kohtaavat toisensa. Juolevi pelaa tämän kauden Palloseurassa lainalla Vancouver Canucksista. Helsingistä lähtöisin oleva puolustaja esittäytyy ensi kertaa uudelle kotiyleisölleen lauantaina.

Kyseinen vastakkainasettelu on kauttaaltaan Liiga kaukaloissa ainutlaatuinen, sillä Juolevi varattiin NHL:n ensimmäisen kierroksen viidentenä pelaajana kesän 2016 varaustilaisuudessa. Heiskanen varattiin viime kesänä NHL:n ensimmäisen kierroksen kolmantena pelaajana. Harvoin tämän kaliiberin lahjakkuuksia on nähtävillä samassa pelissä Suomessa.

TPS kotietunsa turvin suosikki

Kotietu merkitsee lauantaina paljon. On odotettavissa, että Gatorade Centerissä nähdään lauantaina kauden ennätysyleisö, sillä HIFK sytyttää turkulaiset aina.

TPS on pelannut kotonaan loistavasti. Seitsemästä ottelusta kuusi on päättynyt voittoon varsinaisella peliajalla ja yksi tappioon voittolaukauskilpailun jälkeen.

HIFK on sen sijaan ollut äärimmäisen huono vieraissa. Seitsemästä ottelusta tappioon varsinaisella peliajalla on päättynyt viisi ja kaksi jatkoajalla, joten vieraista HIFK ei ole onnistunut voittoa vielä hakemaan.

Kotijoukkue kärsii repaleisesta kokoonpanosta, mutta nuoret turkulaishyökkääjät ovat ottaneet vastuuta mahtavasti vastaan. Sen takia uskommekin, että synttärijuhlat saavat onnellisen lopun.

Tulosvetovihje

HIFK:n karu vierastilasto saa jatkoa
HIFK:n otteet kaukalossa ovat heilahdelleet viime aikoina ja voittoa on seurannut tappio. TPS on puolestaan esiintynyt tasaisen vakuuttavasti, vaikka siltä hyökkäyksestä kärkimiehiä puuttuukin. Kotikaukalossaan turkulaisryhmä ei ole vielä tällä kaudella jäänyt kertaakaan pisteittä, kun taas HIFK:lta puuttuu vielä kauden ensimmäinen vierasvoitto. TPS:n alakerta on ollut tiivis ja sen hyökkäyksestä löytyy ratkaisuvoimaa, mikä on liikaa ailahtelevalle helsinkiläisryhmälle.
3 4
0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Olli Juolevi #4 | TPS

Puolustaja

Juolevi tulee ennen pitkää olemaan TPS:n kiekollisesti taitavin puolustaja. Onko hän sitä jo lauantaina?

Miro Heiskanen #41 | HIFK

Puolustaja

Aivotärähdyksen jälkeen kaukaloon paluun tehnyt kiekollinen puolustaja on aina mielenkiintoinen seurattava. Ei häntä turhaan NHL:n varaustilaisuuden kolmantena valittu.

Miro Heiskanen #41 | Suomi

Puolustaja

Aivotärähdyksen jälkeen kaukaloon paluun tehnyt kiekollinen puolustaja on aina mielenkiintoinen seurattava. Ei häntä turhaan NHL:n varaustilaisuuden kolmantena valittu.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Tampereella taistellaan tasaisesti
2 3
3 4
Lukko katkaisee SaiPan voittoputken
1 2
3 4
Ässät kaataa tehottoman HPK:n
3 4
1 2
Kärppien kotivire jatkuu vahvana
4 5
1 2
KooKooTappara
Tapparan kurssi alkaa kääntymään oikeaan suuntaan
1 2
2 3
HIFK:n karu vierastilasto saa jatkoa
3 4
0 1

Loukkaantuneet

TPS
h
Ylävartalovamma, loppukausi
lh
8 vk (päiv. 5.1.)

Edelliset ottelut