Suuttunut kirves heilahtaa - ottaako kiimainen Ässät kopin?

LIIGA / Ennakko
Tappara ei saa jäädä sivustakatsojaksi fyysisessä pelissä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Tunteikas finaalisarja palaa perjantaina Hakametsään ja ärsytetty Tappara valmistautuu puolustamaan kotietuaan. Puhkuuko Ässien hurmos vaa'an päälaelleen vai kykenevätkö sinioranssit kaivamaan sotakirveen esiin kotiyleisönsä edessä?

Ässät tasoitti finaalisarjan alkuperäisiin lähtökohtiinsa keskiviikkona ottamalla 5-1-voiton Tapparasta euforiaan syttyneen kotiyleisönsä avustuksella.

- Makea ilta kaikin puolin. Tupa oli täynnä, ja saatiin omaan pelaamiseemme lisää kaikkea sitä mitä halusimmekin sen ensimmäisen pelin jälkeen, hehkui Ässien päävalmentaja Karri Kivi tyytyväisyyttä keskiviikkona.

Tappara puolestaan ei noussut keskiviikon pelissä tasolleen kuin ajoittain. Tappioasemasta kummastunut Tappara-nippu ei onnistunut Porissa juuri missään tarpeeksi hyvin ja parannettavaa jäikin rutkasti kolmanteen osaotteluun.

- Ei tämä peli alkanut meidän osaltamme oikein missään vaiheessa. 1-2-tilanteessa meillä oli muutama huippupaikka, mutta kaveri käytti kohta taas seuraavan mahdollisuutensa. Ässät oli tänään hyvä ja loistava, turha jossitella mitään. Perjantaina meidän täytyy taas käyttää omia vahvuuksiamme paremmin, manasi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Ässät erinomainen ylivoimalla, ei ylivoimainen

Toisin kuin ennakkoon joukkueiden vahvuuksia tulkitessa, Ässät käänsi keskiviikon ottelun itselleen ylivoimalla. Tapparan hankittua itselleen liikaa idioottimaisia jäähyjä, Ässät rokotti kirvesrintoja kuolettavasti neljällä ylivoimaosumalla. Tasakentällisin peli lähenteli hetkittäin jo tasaisuutta.

Vaikka keskiviikkoinen voitto olikin kaivattu askel eteenpäin porilaisille, joukkueen on ymmärrettävä, että savotta ei perjantaina Hakametsässä helpotu. Patapaitojen on pelattava yksinkertaisesti läpi 60-minuuttisen, sortumatta liikaa kiekollisiin hienouksiin.

Tämä valjastaa parhaiten esiin Ässien tunnepotentiaalin, sillä patapaidat ovat mentaliteetin osuessa kohdilleen lähes pysäyttämätön ryhmä. Fiiliksen on löydyttävä myös Hakametsän vieraskaukalossa, sillä kotiedullaan Tappara on niskan päällä finaalisarjassa kotivoittojen sarjan jatkuessa.

Maanantaina nähtiin erikoisista osumista huolimatta se, että kiekkokontrollijääkiekkoa pelattaessa Tampereella, Ässät jää finaalisarjassa jälkeen. Mikäli Ässät pitää tunnetilansa läpi perjantai-illan korkealla ja kykenee pelaamaan yhtä tehokasta pakkopeliä, Karri Kivi voi rapsuttaa partaansa perjantaina ryöstön merkkinä.

Kirves heilahtaa, silmä silmästä

Tappara oli keskiviikkona kuriton ja jäi Ässien jalkoihin pelin jokaisella osa-alueella. Ärsytettyä Tapparaa ei ole kuitenkaan vielä pudotuspeleissä kentällä nähty ja potentiaalia kotiyleisön edessä parantamiseksi on rutkasti. Tapparan on vastattava Ässien huutoon, laitettava kova kovaa vastaan.

Ensimmäinen korjattava tekijä on jäähyissä ja alivoimapelaamisessa. Keskiviikkona Tappara sortui tyhmiin, alokasmaisiin jäähyihin. Lisäksi Ässät oli lukenut läksynsä tamperelaisten alivoimapelaamisen suhteen ja tulos nähtiin taululla melko selvin lukemin.

Tasaviisikoin Tappara ei kuitenkaan ollut niin pahasti jäljessä, että ylimääräiseen huolestumiseen olisi syytä. On kuitenkin fakta, että Tappara on henkisen pakkovoiton edessä perjantaina. Pystyykö Tappara nostamaan tasoaan murheellisen keskiviikon jälkeen?

Jukka Rautakorven joukkueiden keskeinen piirre on aina ollut kova luonne. Pelaajiston kokeneiden pelaajien on käännettävä keskiviikkoinen luupäisyys positiiviseksi energiaksi ja todistettava kriitikot vääriksi. Näin Ässät teki keskiviikkona, nyt on Tapparan vuoro heilauttaa kirvestä ja kohdata tiukka paikka silmästä silmään.

Seuraa Heitä

Jarno Koskiranta #40 |

Keskushyökkääjä

Kahden ensimmäisen finaalipelin suurin pettymys, suoraan sanottuna aivan unessa. Ykkössentteri ei heittele kiekkoa katsomoon, vaan verkkoon. Perjantaina pakko parantaa!

Tommi Taimi #33 |

Puolustaja

Kahden ensimmäisen finaalipelin suurin ilopilleri, suoraan sanottuna aivan loistava. Pyssyttänyt Ässät kerran tasoihin, kerran tehnyt voittomaalin. Kuten koko Ässien joukkue, vaikeuksien kautta voittoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Dragan Umicevic 0 5 5
2.Jukka Peltola 3 1 4
3.Antti Erkinjuntti 1 2 3
4.Niclas Lucenius 2 1 3
5.Teemu Aalto 1 2 3
Ässät M S P
1.Ville Uusitalo 0 3 3
2.Tommi Taimi 2 1 3
3.Shaun Heshka 0 3 3
4.Mika Niemi 0 3 3
5.Aki Uusikartano 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle