Sentteriongelma hautaa Canadiensin haaveet Stanley Cupista

Montreal Canadiens on vahvistunut kesän aikana, mutta tärkein paikka on edelleen täyttämättä. Joukkue nimittäin lähtee alkavaan kauteen ilman laadukasta ykkössentteriä.

Ykkösmaalivahti. Ykköspuolustaja. Ykkössentteri. Nämä ovat perinteisesti ne tärkeimmät rakennuspalikat, joiden ympärille menestyvää jääkiekkojoukkuetta aletaan kasata.

Montreal Canadiensilla on Carey Price, yksi maailman parhaista maalivahdeista, kiinnitettynä pitkään sopimukseen. Puolustusta johtaa Shea Weber, NHL:n parhaiten palkattu puolustaja. Ykkössentteriä Canadiensilla ei kuitenkaan ole.

Viime kaudella keskushyökkääjänä pelannut Alex Galchenyuk siirtyy valmennuksen mukaan laidalle, ja kesällä Tampa Bay Lightningista hankittua Jonathan Drouinia kokeillaan keskellä.

Viimeiseksi vaihtoehdoksi jää hankkia pesunkestävä ykkössentteri, minkä olisi pitänyt olla GM Marc Bergevinin ensimmäinen vaihtoehto.

22-vuotias Drouin ei ole pelannut keskushyökkääjänä aikuisten tasolla. Takana on vasta kaksi täyttä NHL-kautta ja edessä sopeutuminen uuteen joukkueeseen ja uuteen rooliin. Yhtälö on kaikkea muuta kuin ihanteellinen sekä Drouinin että Canadiensin kannalta.

Canadiens putosi viime kevään pudotuspeleissä jo ensimmäisellä kierroksella, joten tällä kaudella tavoitteet ovat korkealla.

Joukkueella onkin laadukkaita hyökkääjiä, kuten Drouin, Galchenyuk ja Max Pacioretty, mutta keskushyökkääjät Tomas Plekanec, Andrew Shaw ja Phillip Danault eivät ole sellaisella tasolla, että joukkue taistelisi Stanley Cupista.

Huippumaalivahti Price ja laadukas puolustus ovat Canadiensin kiistattomia vahvuuksia, mutta sentterikalusto kalpenee vertailussa edellisiin Stanley Cup -voittajiin. Shaw on toki voittanut Stanley Cupin kahdesti Chicago Blackhawksissa, mutta kanadalaissentteri ei suinkaan ole Canadiensin kaipaama johtava pelaaja.

Canadiens todennäköisesti hyötyy enemmän Galchenyukin siirtämisestä laidalle, mutta sama pätee myös Drouiniin. Päävalmentaja Julien on vakuuttunut Drouinin pärjäävän sentterinä, vaikka pienikokoinen hyökkääjä on viimeksi pelannut keskellä QMJHL:ssä.

Drouinin kiekolliset taidot ja kyky lukea peliä toki soveltuvat sentteripeliin, mutta kahden suunnan pelaamisessa 21-vuotias taituri on valovuosien päässä NHL:n kärjestä.

Luonnollisesti Drouinin voi siirtää takaisin laidalle, jos homma ei toimi, mutta taiteilijaluonteena tunnetun hyökkääjän itseluottamus tuskin on kovin korkealla, jos alku uudessa seurassa menee penkin alle huonon roolituksen vuoksi. Eikä Canadiensilla ole laittaa Drouinin tilalle ykkössentteriksi kuin Galchenyuk, mitä valmennusjohto ei pidä hyvänä ajatuksena.

Viimeiseksi vaihtoehdoksi jää hankkia pesunkestävä ykkössentteri, minkä olisi pitänyt olla GM Marc Bergevinin ensimmäinen vaihtoehto.

Lue myös

Drouin ja Canadiens eivät viivytelleet sopimuksen kanssa - arvo yli 30 miljoonaa dollaria

NHL | 16.6.2017 1:00
Jonathan Drouin on solminut Montreal Canadiensin kanssa kuuden vuoden mittaisen ja yli 30 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. lue lisää

Lightning ja Canadiens vaihtoivat nuoria pelaajiaan - Drouin siirtyy Montrealiin

NHL | 15.6.2017 22:28
Jonathan Drouin ja Mihail Sergatšjov vaihtavat osoitetta Tampa Bay Lightningin ja Montreal Canadiensin vaihtokaupassa. lue lisää

Yli kaksi kuukautta sivussa olleen Shea Weberin kausi päättyy leikkauspöydälle

NHL | 22.2.2018 20:51
Montreal Canadiens -puolustaja Shea Weber ei palaa enää tällä kaudella joukkueen kokoonpanoon leikkausoperaation ja sitä seuraavan kuntoutusjakson vuoksi. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Harri Säteri nousi kuin nousikin NHL-maalivahdiksi

NHL | 8.2.2018 6:30
Tämän kertaisessa NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi NHL:n kurinpidon linjoja ja kahden menestyksekkään NHL-pelaajan uran loppumisia. lue lisää

Antti Niemi pysäytti Anaheim Ducksin, Senatorsille pisteet Philadelphiasta

NHL | 3.2.2018 23:31
NHL:n lauantai-illan kahdessa ottelussa Antti Niemi pelasi kauden parhaan pelinsä torjuen Montreal Canadiensin voittoon Anaheim Ducksista. Ottawa Senators oli puolestaan lähellä voittoa Philadelphia Flyersista jo varsinaisella peliajalla. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jonathan Drouin

Montreal #92 L lh
s. 1995 Ste-Agathe, QC, CAN
180CM / 80KG
SOPIMUS: 2023
VARAUS: 2013 Tampa Bay Lightning 1. kierros #3