Mielipide

Sentteriongelma hautaa Canadiensin haaveet Stanley Cupista

NHL / Kolumni
Montreal Canadiens on vahvistunut kesän aikana, mutta tärkein paikka on edelleen täyttämättä. Joukkue nimittäin lähtee alkavaan kauteen ilman laadukasta ykkössentteriä.

Ykkösmaalivahti. Ykköspuolustaja. Ykkössentteri. Nämä ovat perinteisesti ne tärkeimmät rakennuspalikat, joiden ympärille menestyvää jääkiekkojoukkuetta aletaan kasata.

Montreal Canadiensilla on Carey Price, yksi maailman parhaista maalivahdeista, kiinnitettynä pitkään sopimukseen. Puolustusta johtaa Shea Weber, NHL:n parhaiten palkattu puolustaja. Ykkössentteriä Canadiensilla ei kuitenkaan ole.

Viime kaudella keskushyökkääjänä pelannut Alex Galchenyuk siirtyy valmennuksen mukaan laidalle, ja kesällä Tampa Bay Lightningista hankittua Jonathan Drouinia kokeillaan keskellä.

Viimeiseksi vaihtoehdoksi jää hankkia pesunkestävä ykkössentteri, minkä olisi pitänyt olla GM Marc Bergevinin ensimmäinen vaihtoehto.

22-vuotias Drouin ei ole pelannut keskushyökkääjänä aikuisten tasolla. Takana on vasta kaksi täyttä NHL-kautta ja edessä sopeutuminen uuteen joukkueeseen ja uuteen rooliin. Yhtälö on kaikkea muuta kuin ihanteellinen sekä Drouinin että Canadiensin kannalta.

Canadiens putosi viime kevään pudotuspeleissä jo ensimmäisellä kierroksella, joten tällä kaudella tavoitteet ovat korkealla.

Joukkueella onkin laadukkaita hyökkääjiä, kuten Drouin, Galchenyuk ja Max Pacioretty, mutta keskushyökkääjät Tomas Plekanec, Andrew Shaw ja Phillip Danault eivät ole sellaisella tasolla, että joukkue taistelisi Stanley Cupista.

Huippumaalivahti Price ja laadukas puolustus ovat Canadiensin kiistattomia vahvuuksia, mutta sentterikalusto kalpenee vertailussa edellisiin Stanley Cup -voittajiin. Shaw on toki voittanut Stanley Cupin kahdesti Chicago Blackhawksissa, mutta kanadalaissentteri ei suinkaan ole Canadiensin kaipaama johtava pelaaja.

Canadiens todennäköisesti hyötyy enemmän Galchenyukin siirtämisestä laidalle, mutta sama pätee myös Drouiniin. Päävalmentaja Julien on vakuuttunut Drouinin pärjäävän sentterinä, vaikka pienikokoinen hyökkääjä on viimeksi pelannut keskellä QMJHL:ssä.

Drouinin kiekolliset taidot ja kyky lukea peliä toki soveltuvat sentteripeliin, mutta kahden suunnan pelaamisessa 21-vuotias taituri on valovuosien päässä NHL:n kärjestä.

Luonnollisesti Drouinin voi siirtää takaisin laidalle, jos homma ei toimi, mutta taiteilijaluonteena tunnetun hyökkääjän itseluottamus tuskin on kovin korkealla, jos alku uudessa seurassa menee penkin alle huonon roolituksen vuoksi. Eikä Canadiensilla ole laittaa Drouinin tilalle ykkössentteriksi kuin Galchenyuk, mitä valmennusjohto ei pidä hyvänä ajatuksena.

Viimeiseksi vaihtoehdoksi jää hankkia pesunkestävä ykkössentteri, minkä olisi pitänyt olla GM Marc Bergevinin ensimmäinen vaihtoehto.

» Lähetä palautetta toimitukselle