Senators täynnä kysymysmerkkejä uuteen kauteen

Ottawa Senators oli enemmän kuin lähellä päästä Stanley Cup -finaaleihin menneellä kaudella. Alkavalla kaudella joukkue saa kuitenkin tehdä töitä hiki hatussa päästäkseen konferenssifinaaleihin.

Erik Karlssonin poissaolo kauden avauksesta on valtava menetys. Hänen dynaamisia hyökkäystaitojaan ja peliälyään on mahdotonta korvata. Hän on se pelaaja, joka on hyvin usein aloittamassa tai päättämässä hyökkäyksiä. Hänen puolustuspelinsä on myös huomattavasti vankempaa kuin NHL-uran alkupuolella.

Marc Methot'n lähdön myötä Karlssonin viereltä lähti äärimmäisen luotettava puolustava puolustaja ja vahva johtaja. Nyt ykköspakkiparissa nähdään todennäköisesti Dion Phaneuf tai Johnny Oduya.

Vaikka 35-vuotias Oduya on mukiinmenevä hankinta ja tuo joukkueeseen arvokasta kokemusta, ovat hänen parhaat päivänsä jo takanapäin. Niinpä ruotsalaispuolustajan rooli ei saa olla liian suuri nykytasoon nähden.

on vaikea nähdä, että joukkue onnistuisi yhtä hyvin kuin menneellä kaudella.

Toisaalta nuorella Thomas Chabot'lla on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä lopulliseen joukkueeseen. Kahden vuoden takainen ykköskierroksen varaus on maailmanluokan luistelija ja kiekon liikuttaja, josta voi kehittyä ykkösparin puolustaja tulevaisuudessa.

Chabot voi jo tällä kaudella auttaa Senatorsin ylivoimapeliä, joka oli viime kaudella vasta liigan 23. tehokkainta.

Kärkihyökkääjiin lukeutuvan sentteri Derick Brassardin pelaaminen kauden alussa on epävarmaa kesäkuussa tehdyn olkapääleikkauksen jälkeen. Lupaava sentteri Colin White puolestaan loukkaantui harjoituspelissä syyskuussa ja saattaa olla sivussa jopa marraskuun alkuun saakka.

Näin ollen hyökkäyksen nousevien kykyjen, kuten Ryan Dzingelin ja Jean-Gabriel Pageaun pitää jatkaa kehittymistään.

Lisäksi huhtikuussa paluun tehnyt Clarke MacArthur ei läpäissyt terveystarkastustaan kauden alla, joten hänen tulevaisuutensa NHL:ssä näyttää epävarmalta.

Senatorsin on aloitettava kausi vahvasti, jotta se pystyy kamppailemaan Atlantin divisioonan kärkipaikoista − etenkin kun moni muu joukkue on paperilla vahvistunut Senatorsia enemmän.

Kaiken kaikkiaan on vaikea nähdä, että joukkue onnistuisi yhtä hyvin kuin menneellä kaudella. Tai ainakin päävalmentaja Guy Boucher'n täytyy vetää muutama kani hatustaan.

Lue myös

NHL 65:00 -podcast: Selänne ja Kariya aiheuttavat kylmiä väreitä - Kolmen seuran kauppa voitto kaikille

NHL | 19.11.2017 17:00
Tämän syksyn viidennessä NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi reilu viikko sitten tapahtunut kauppa, jossa Matt Duchene, Kyle Turris ja iso kasa tulevaisuuden palasia vaihtoivat osoitteita. Lisäksi perusaiheemme Antti Niemi pääsee jalustalle. Sebastian Ahon alkukautta käydään hieman läpi. Lopussa toimittajat keskustelevat Hockey Hall of Famesta ja muun muassa valintakriteereistä aatelointiin. lue lisää

Show, supertähdet ja ikimuistoiset elämykset – NHL-peleille on paikkansa Euroopassa

NHL | 13.11.2017 9:00
Tukholmassa saatiin viikonloppuna nauttia kahdesta NHL-pelistä. Pelien tasosta voi olla montaa mieltä, mutta tapahtumana supertähtiä ja show-elementtejä pursuileva spektaakkeli oli ilman muuta kokemisen arvoinen. lue lisää

Boucher löi pöytään valttikorttinsa − tutkapari Stone-Hoffman ratkaisi Senatorsille voiton

NHL | 12.11.2017 14:00
Ottawa Senators on itäisen konferenssin kärkijoukkueita ja viimeistelytehokkuudeltaan myös NHL:n kärkeä. Joukkueella on kuitenkin vielä yksi tapa parantaa suoritustaan. Mike Hoffmanin ja Mark Stonen laittaminen samaan ketjuun on Senatorsin vastine lasin rikkomiselle hätätilanteessa. lue lisää

Ykköspuolustajat vertailussa: Karlsson tehoili, Barrien hyökkäysaktiivisuus ei auttanut Avalanchea

NHL | 12.11.2017 12:00
Hyökkäävien puolustajien kaksintaistelussa Colorado Avalanchen Tyson Barrie ei pystynyt vahvoista otteistaan huolimatta ohittamaan Ottawa Senatorsin Erik Karlssonia. lue lisää

Hoffman vahva läpi ottelun − siirto kakkosketjusta Brassardin ja Stonen rinnalle tuotti tulosta

NHL | 12.11.2017 6:30
Ottawa Senators nappasi Tukholmasta täydet neljä sarjapistettä. Lauantain, Senatorsille 4−3-lukemiin päättyneen ottelun näkyväksi pelaajaksi nousi Mike Hoffman. Hyökkääjä oli vahva läpi ottelun, mutta siirto ykkösketjuun kesken toisen erän toi peliin vielä enemmän puhtia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Nate Thompson

Ottawa #17 L kh
s. 1984 Anchorage, AK, USA
183CM / 94KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2003 Boston Bruins 6. kierros #183