Senators täynnä kysymysmerkkejä uuteen kauteen

Ottawa Senators oli enemmän kuin lähellä päästä Stanley Cup -finaaleihin menneellä kaudella. Alkavalla kaudella joukkue saa kuitenkin tehdä töitä hiki hatussa päästäkseen konferenssifinaaleihin.

Erik Karlssonin poissaolo kauden avauksesta on valtava menetys. Hänen dynaamisia hyökkäystaitojaan ja peliälyään on mahdotonta korvata. Hän on se pelaaja, joka on hyvin usein aloittamassa tai päättämässä hyökkäyksiä. Hänen puolustuspelinsä on myös huomattavasti vankempaa kuin NHL-uran alkupuolella.

Marc Methot'n lähdön myötä Karlssonin viereltä lähti äärimmäisen luotettava puolustava puolustaja ja vahva johtaja. Nyt ykköspakkiparissa nähdään todennäköisesti Dion Phaneuf tai Johnny Oduya.

Vaikka 35-vuotias Oduya on mukiinmenevä hankinta ja tuo joukkueeseen arvokasta kokemusta, ovat hänen parhaat päivänsä jo takanapäin. Niinpä ruotsalaispuolustajan rooli ei saa olla liian suuri nykytasoon nähden.

on vaikea nähdä, että joukkue onnistuisi yhtä hyvin kuin menneellä kaudella.

Toisaalta nuorella Thomas Chabot'lla on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä lopulliseen joukkueeseen. Kahden vuoden takainen ykköskierroksen varaus on maailmanluokan luistelija ja kiekon liikuttaja, josta voi kehittyä ykkösparin puolustaja tulevaisuudessa.

Chabot voi jo tällä kaudella auttaa Senatorsin ylivoimapeliä, joka oli viime kaudella vasta liigan 23. tehokkainta.

Kärkihyökkääjiin lukeutuvan sentteri Derick Brassardin pelaaminen kauden alussa on epävarmaa kesäkuussa tehdyn olkapääleikkauksen jälkeen. Lupaava sentteri Colin White puolestaan loukkaantui harjoituspelissä syyskuussa ja saattaa olla sivussa jopa marraskuun alkuun saakka.

Näin ollen hyökkäyksen nousevien kykyjen, kuten Ryan Dzingelin ja Jean-Gabriel Pageaun pitää jatkaa kehittymistään.

Lisäksi huhtikuussa paluun tehnyt Clarke MacArthur ei läpäissyt terveystarkastustaan kauden alla, joten hänen tulevaisuutensa NHL:ssä näyttää epävarmalta.

Senatorsin on aloitettava kausi vahvasti, jotta se pystyy kamppailemaan Atlantin divisioonan kärkipaikoista − etenkin kun moni muu joukkue on paperilla vahvistunut Senatorsia enemmän.

Kaiken kaikkiaan on vaikea nähdä, että joukkue onnistuisi yhtä hyvin kuin menneellä kaudella. Tai ainakin päävalmentaja Guy Boucher'n täytyy vetää muutama kani hatustaan.

Lue myös

Masterton Trophy -voittajaan luotetaan Senatorsissa − Andersonille kahden vuoden jatko

NHL | 29.9.2017 20:47
Craig Anderson on tehnyt Ottawa Senatorssin kanssa kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimuksen kokonaisarvo on 9,5 miljoonaa dollaria. lue lisää

Senatorsin nuori lupaus mursi ranteensa

NHL | 19.9.2017 21:29
Ottawa Senatorsin Colin Whiten kausi alkaa sairauslomalla. Rannemurtuma pitää Whiten poissa peleistä 6-8 viikon ajan. lue lisää

Bryan Murray on poissa

NHL | 12.8.2017 21:00
Viidessä NHL-seurassa päävalmentajana ja neljässä toimitusjohtajana työskennellyt Bryan Murray on kuollut 74-vuotiaana. lue lisää

Senators jatkosopimukseen Pageaun kanssa

NHL | 19.7.2017 14:47
Jean-Gabriel Pageau on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa. Hän ansaitsee 9,3 miljoonaa dollaria. lue lisää

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Kommentit

Fredrik Claesson

Ottawa #33 L p
s. 1992 Stockholm, SWE
184CM / 90KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2011 Ottawa Senators 5. kierros #126