Senators täynnä kysymysmerkkejä uuteen kauteen

Ottawa Senators oli enemmän kuin lähellä päästä Stanley Cup -finaaleihin menneellä kaudella. Alkavalla kaudella joukkue saa kuitenkin tehdä töitä hiki hatussa päästäkseen konferenssifinaaleihin.

Erik Karlssonin poissaolo kauden avauksesta on valtava menetys. Hänen dynaamisia hyökkäystaitojaan ja peliälyään on mahdotonta korvata. Hän on se pelaaja, joka on hyvin usein aloittamassa tai päättämässä hyökkäyksiä. Hänen puolustuspelinsä on myös huomattavasti vankempaa kuin NHL-uran alkupuolella.

Marc Methot'n lähdön myötä Karlssonin viereltä lähti äärimmäisen luotettava puolustava puolustaja ja vahva johtaja. Nyt ykköspakkiparissa nähdään todennäköisesti Dion Phaneuf tai Johnny Oduya.

Vaikka 35-vuotias Oduya on mukiinmenevä hankinta ja tuo joukkueeseen arvokasta kokemusta, ovat hänen parhaat päivänsä jo takanapäin. Niinpä ruotsalaispuolustajan rooli ei saa olla liian suuri nykytasoon nähden.

on vaikea nähdä, että joukkue onnistuisi yhtä hyvin kuin menneellä kaudella.

Toisaalta nuorella Thomas Chabot'lla on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä lopulliseen joukkueeseen. Kahden vuoden takainen ykköskierroksen varaus on maailmanluokan luistelija ja kiekon liikuttaja, josta voi kehittyä ykkösparin puolustaja tulevaisuudessa.

Chabot voi jo tällä kaudella auttaa Senatorsin ylivoimapeliä, joka oli viime kaudella vasta liigan 23. tehokkainta.

Kärkihyökkääjiin lukeutuvan sentteri Derick Brassardin pelaaminen kauden alussa on epävarmaa kesäkuussa tehdyn olkapääleikkauksen jälkeen. Lupaava sentteri Colin White puolestaan loukkaantui harjoituspelissä syyskuussa ja saattaa olla sivussa jopa marraskuun alkuun saakka.

Näin ollen hyökkäyksen nousevien kykyjen, kuten Ryan Dzingelin ja Jean-Gabriel Pageaun pitää jatkaa kehittymistään.

Lisäksi huhtikuussa paluun tehnyt Clarke MacArthur ei läpäissyt terveystarkastustaan kauden alla, joten hänen tulevaisuutensa NHL:ssä näyttää epävarmalta.

Senatorsin on aloitettava kausi vahvasti, jotta se pystyy kamppailemaan Atlantin divisioonan kärkipaikoista − etenkin kun moni muu joukkue on paperilla vahvistunut Senatorsia enemmän.

Kaiken kaikkiaan on vaikea nähdä, että joukkue onnistuisi yhtä hyvin kuin menneellä kaudella. Tai ainakin päävalmentaja Guy Boucher'n täytyy vetää muutama kani hatustaan.

Lue myös

Penguins satsaa kevääseen - vahvisti keskikaistaansa Derick Brassardilla

NHL | 23.2.2018 22:08
Hallitseva mestari Pittsburgh Penguins hankki vahvistuksekseen keskushyökkääjä Derick Brassardin Ottawa Senatorsista. lue lisää

”Leftin Laine”: Mike Hoffman on kasvanut vaaralliseksi maalitykiksi ja siirtomarkkinoiden huippusaaliiksi

NHL | 19.2.2018 21:30
Ottawa Senatorsin Mike Hoffman on kolme edellistä kautta ollut joukkueensa johtavia hyökkääjiä. Tällä kaudella tehot ovat kääntyneet laskuun, mutta kanadalaishyökkääjä on kuitenkin yksi tavoitelluimpia pelaajia siirtojen takarajalla. lue lisää

NHL 65:00 -podcast - Dion Phaneuf tavoittelemaan Stanley Cupia länsirannikolle

NHL | 19.2.2018 11:30
NHL:ssä on viime päivinä nähty useampi pelaajakauppa. Suomalaismaalivahti Harri Säteri antoi näyttönsä kirkkaissa valoissa. Seattlen laajennushanke napsahti taas hieman eteenpäin. Näistä ja monista muista asioista puhetta NHL 65:00 -podcastissa. lue lisää

Kaupat tuli: Kingsille riskialtis vahvistus puolustukseen, Senatorsille helpotusta budjettiin

NHL | 16.2.2018 16:00
Ottawa Senators ja Los Angeles Kings aloittivat siirtotakarajan hulinat, kun Dion Phaneuf ja Marian Gaborik vaihtoivat seuroja. Molemmat konkaripelaajat saivat maalitilinsä auki heti ensimmäisessä pelissä siirron jälkeen, mutta Jatkoajan NHL-toimitus sukeltaa kauppa-analyysissään hieman syvemmälle. lue lisää

Ville Pokka, hiekka tiimalasissasi uhkaa valua kokonaan

NHL | 16.2.2018 11:30
Chicago Blackhawksissa vuosia pelipaikkaa NHL:ssä yrittänyt Ville Pokka kaupattiin Ottawa Senatorsiin, mutta suomalaisen aika NHL-unelman jahtaamiseen on kortilla. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Alexandre Burrows

Ottawa #14 R vlh
s. 1981 Pincourt, PQ, CAN
185CM / 85KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: Ei varausta