Tanska kaatui - Leijonat iskoistaa toimintatapaa takaraivoon

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Päävalmentaja Lauri Marjamäki vie miehistöään noususuhteisella trendillä kohti MM-jäitä.
Suomen jääkiekkomaajoukkueen matka kohti Pariisin MM-kaukaloita on pelillisesti lupaavassa vauhdissa. Leijonat jatkoi voittoputkeaan, kun viimeviikkoista Unkari-voittoa seurasi päänahka Tanskasta. Suomi juhli voittoa Mikkelissä rutiininomaisen kamppailun jälkeen numeroin 3−0.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan Leijonien projekti kohti Pariisin ja Kölnin MM-kaukaloita etenee aikataulussa. Mikkelissä Tanska kaatui torstaina rutiinilla, tiiviin viisikkopuolustamisen sekä tarvittavan tehokkaan hyökkäyspelaamisen turvin.

− Meidän pitää nähdä koko ajan iso kuva, mihin ollaan menossa. Mitä paremmin me tehdään tänään työt, sitä lähempänä me ollaan taas sitä hyvää valmistautumista. Jos me mielitään menestyä, niin tämä valmistautumismatka pitää tehdä äärimmäisen hyvin, Marjamäki taustoitti suomalaiskuulumisia harjoituspelin tuoksinnassa.

Leijonien etu päävalmentajan mukaan on leiriryhmän kokemus, sekä vastustajien vaihtuminen. Kuten Marjamäki sanoi, jos MM-jäillä haluaa menestyä, pitää asiat tehdä tässä ja nyt parhaalla mahdollisella tavalla.

− Meillä oli kokeneet jätkät heti ensimmäisestä leiriviikosta mukana. Hyvä, että vaihtuu vastustajat, saadaan erilaisia vastustajia. Sitä se on myös MM-kisoissa.

− Ei menestyminen sattumaa ole, että yhtäkkiä lähdetään kisoihin ja keksitään joku juttu. Meillä on isot arvot joukkueessa ja toimintatapa iskoistetaan jo nyt takaraivoon. Ennenkaikkea, että saadaan peli sille mallille, että meillä on aina, mihin nojata, Marjamäki alleviivaa leirityksen ja harjoituspelien merkitystä

Suomen matka kohti Pariisia jatkuu pelien muodossa pääsiäisviikonloppuna lauantaina Lappeenrannassa. Yleisöä luonnollisesti kiinnostaa muutamia viikkoja ennen MM-kisojen alkua kokoonpanossa tapahtuva liikehdintä.

− Pikkaisen erilainen rosteri on jo launtaina. (Joonas) Järvinen, (Jesse) Virtanen ja Niko (Ojamäki) huilasivat, he ovat varmasti mukana jo lauantaina, muutama kaveri lähtee perheen kanssa pääsiäisen viettoon.

- Pitää muista, että tuossa on jätkiä, jotka sitoutuvat seitsemäksi viikoksi tähän ja jättävät perheet ja muut, olen antanut luvan muutamalle herralle, että he saavat pääsiäisen vieton ja muutaman viikon olla pois tästä. Varmaan tulee uusia pelaajia jo ensi viikolla, päävalmentaja valotti salaperäisen oloisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle