Paluumuuttajat. Jarkko Immonen palasi Jyväskylään tulevaksi kaudeksi, Juha-Pekka Hytönen tuli takaisin vuosi sitten.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Ryhti kasvaa, mutta selkä ei suoristu − JYP kotiutti poikansa maailmalta

Keski-Suomessa palataan Jarkko Immosen, Miika Lahden ja Mikko Mäenpään aikaan. JYP on valmis haastamaan Tapparan uusvanhoilla hurrikaanipelureilla.

Varhaiskeväällä 2015 Jarkko Immonen kertoi Sovetski Sport -lehdelle, ettei hän pelaisi Suomessa enää missään muualla kuin JYPissä.

Venäläislehti tiedusteli Immosen kiinnostusta pelata KHL:ää Jokereissa. JYPin ikoni vannoi seurauskollisuuttaan ja kertoi, että Jyväskylä on ainut vaihtoehto, mikäli Suomeen paluu tulee vielä ajankohtaiseksi.

Nyt on tullut. Eikä Immonen ainut paluumuuttaja JYPissä ole, sillä myös puolustaja Mikko Mäenpää ja sentteri Miika Lahti saapuvat takaisin Jyväskylään. Kaksi jälkimmäistä eivät olleet yhtä kauan pois, mutta kaikkia kolmea yhdistää halu palata hurrikaanipaitaan. Miksi?

— Nyt tulleet nimet ovat niin kovia, että kuka tahansa näistä pelaajista voisi valita minkä tahansa seuran ja mennä sinne. Reiluus on osatekijä, Lahden päästimme esimerkiksi kesken sopimuksen kokeilemaan KHL:ää, vaikka myös JYP olisi häntä kaivannut, pohtii JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Kiinan KHL-seura Kunlun Red Starissa piipahtanut Lahti on pelannut JYPissä Liigaa 11 kautta. Hän ei ole pelannut Suomessa pääsarjatasolla missään muussa seurassa. Pakkien pistepörssin HPK:ssa sesongilla 2006-07 voittanut Mäenpää pelasi vuosituhannen alussa JYPissä ja palasi Jyväskylään kaudella 2014-15.

Miika Lahti on yksi JYPin paluumuuttajista.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Paluumuuttajia viime kaudellakin

Immonen on toki palanneista nimekkäin. Kevään 2011 maailmanmestari vahvistaa jyväskyläläisten keskikaistaa merkittävästi. Vaikka hyökkääjä avasi liigauransa Ässissä, on keväällä 2009 JYPin suomenmestaruuteen johdattanut Immonen ilman muuta yksi osoitus seurauskollisuudesta, jota on tämän päivän bisnesurheilussa selvästi vähemmän kuin ammoisina aikoina.

— Meillä on samanlainen trendi kuin muualla. Enää ei ole Pertti Rastelan kaltaisia jyriä, jotka pelaavat 15 vuotta JYPissä. On nykyaikaa ja tulevaisuutta käydä ulkomailla ja sitten palata takaisin, historioitsee Holtari mietteissään.

Holtari haluaa huomauttaa, että JYPillä on useita muitakin paluumuuttajia aivan viime ajoilta. Se on totta: Immonen, Lahti ja Mäenpää ovat jyväskyläläisseuran kannattajille tunnistettavimmat ja mieleenpainuneimmat nimet, mutta myös JYPin junioreissa kiekkoillut ja sittemmin HPK:ta ja Bluesia Liigassa edustanut maalivahti Eetu Laurikainen palasi kotikonnuilleen tulevaksi kaudeksi.

Vuosi sitten JYP kotiutti ydinpelaajansa Juha-Pekka Hytösen ja Ossi Louhivaaran. He ovat hyökkääjiä, jotka muistetaan JYPin paidasta jo reilusti yli vuosikymmenen takaa.

— Varsinaisesti ei ole menossa mitään jyppiläistämistä. Tässä näkyy vuosien kehitys. JYP tuottaa enemmän ulkomaille lähtijöitä kuin ennen, joten palaajiakin rakkaaseen kotiseuraan on tietysti enemmän, avaa Holtari ja jatkaa.

— NHL:ään on lähtenyt kymmenen tyyppiä 15 vuodessa, huh hellettä. Mutta tämä on uudehko ilmiö, vaikkapa 20 vuotta sitten tämä tuntui vielä mahdottomalta.

Niin ikään JYPiin palaava Mikko Mäenpää on yksi Liigan parhaista puolustajista.

Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Ei ennakkosuosikkia

Holtari kertoo mainitun jyppiläisyyden olevan pelaajille paljon muutakin kuin logo rinnassa. Immosen, Hytösen ja kumppanien jyppiläisyys näkyy urheilutoimenjohtajan mukaan kaikessa tavassa toimia. Hän nimeää jopa ryhdin.

Ryhdikkyyttä tarvitaan. Monet pitävät kauden alla JYPiä Tapparan ykköshaastajana. Tapparaa hehkutetaan syystä, mutta myös JYPillä tuoreine paluuvahvistuksineen on mainiot edellytykset kultajuhliin. Holtari naurahtaa, kun puhe kääntyy Tapparaan. Hän myöntää Tapparan hyvien CHL-otteiden vakuuttaneen, muttei ole valmis nimeämään mitään joukkuetta ennakkosuosikiksi mestaruustaistelussa.

— Nyt on teesien naulaamisen aika seuroissa. Pukuhuoneisiin ilmestyy tarkat ohjeet, ja se menestyy, joka näitä parhaiten pystyy noudattamaan.

He eivät ehkä aivan ole vielä Pertti Rastelan kaltaisia jyriä, mutta Immonen, Lahti ja Mäenpää tuovat jo entuudestaan varsin kotikutoiseen JYPiin kosolti ryhtiä. Ryhtiä, joka on yksi jyppiläisyyden teeseistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Immosen pitkälle meriittilistalle mahtuu lisäystä − "Toivottavasti jokunen piste tulee vielä lisääkin"

LIIGA | 10.2.2018 20:03
Tuplapeliviikonloppu JYPin ja Ilveksen välillä tarjosi runsaasti viihdettä, paljon maaleja ja yhden merkkipaalun lisää Jarkko Immosen meriittilistalle. lue lisää

Immoselle komea rajapyykki täyteen

LIIGA | 10.2.2018 17:49
Jyväskylässä JYPin ja Ilveksen välisessä ottelussa nähtiin komea rajapyykki, kun JYPin Jarkko Immonen sai 300 pistettä täyteen. lue lisää

Mäenpää iloitsi JYPin fyysisyydestä: "Pakkeihin kiinni tuhatta ja sataa, niin peli rullaa meille päin"

LIIGA | 9.1.2018 22:12
JYP tarrasi kiinni CHL:n finaalipaikkaan voittamalla ensimmäisen välieräottelun kahdella maalilla. JYPin sankareihin kuului paluun pelaavaan kokoonpanoon tehnyt Mikko Mäenpää. lue lisää

Liigan syyskauden top 5 -keskushyökkääjät: "Ivailijat ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen"

LIIGA | 20.12.2017 9:00
Edes Kärppien kannattajat eivät uskoneet ennen kauden alkua Mikael Ruohomaahan. Nyt hän johtaa Liigan tulivoimaisinta ketjua ollen samalla Liigan toiseksi paras sentteri. lue lisää

JYP vahvistuu Juuso Puustisella

LIIGA | 19.5.2017 13:09
Kokenut laitahyökkääjä Juuso Puustinen siirtyy JYPiin kahden vuoden sopimuksella. Miika Lahti palaa lainasopimukseltaan Jyväskylään. Urheilupsykologi Niilo Konttinen jatkaa JYPin valmennusryhmässä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jarkko Immonen

JYP #26 R kh
s. 1982 Rantasalmi
181CM / 91KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2002 Toronto Maple Leafs 8. kierros #254