Iikka Kangasniemeltä odotetaan läpimurtoa liigan hyökkääjäeliittiin.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Lahtelaissirkuksen tirehtööreillä uusi kirittäjä − Miten vastaa Sportin tehotrio?

Lahden kiekkokauden avauksessa keskinäisestä paremmuudesta mittelevät Pelicans ja Sport. Asetelmat kauden avaukseen ovat kihelmöivät, sillä väriä riittää sekä kentällä että penkin takana.

Lahden Pelicans lähtee parantamaan viime kauden puolivälieräpaikasta hieman nuorentuneella joukkueella. Kärkiosastolta lähti osaamista, mutta lahtelaisten täsmähankinnat eivät ole jääneet tekemättä. Kauden alla pelatut valmistavat ottelut tarjosivat suuren kirjon tasoa, sillä seitsemästä ottelusta kolme oli liigajoukkuetta vastaan. Lukko kaatui selvästi, mutta HIFK ja Ilves veivät pidemmän korren.

Sport on näistä kahdesta joukkueesta paperilla viime kaudesta vahvistuneempi joukkue. Esimerkiksi HPK:sta takalinjoille hankitulta kaksikolta Oskari Manninen - Joni Tuulola on lupa odottaa suurta panosta pudotuspelipaikan eteen. Vaasalaisille kertyi kasaan kymmenen valmistavaa ottelua, joista voitto tarttui taskuun kuusi kertaa. Mukaan mahtui myös Pitsiturnauksen finaalipaikka, jossa Sport joutui myöntämään TPS:n paremmuuden.

Villiintyykö Rendulic kotidebyytissään?

Pelicans nappasi kauden kynnyksellä yhden kesän mielenkiintoisimmista nimistä, kun liigaseuraajille tuttu Borna Rendulic liittyi joukkueen vahvuuteen. Kroatialaishyökkääjä muistetaan värikkäästä persoonastaan, jonka ansiosta hän nousi HPK:n riveissä kulttipelaajaksi. Kaukalossa häneltä odotetaan tehopisteitä yhtenä lahtelaisryhmän kärkihyökkääjistä.

Pelicansin kohdalla mielenkiinto kiinnittyy kasaan nuoria pelaajia, joilta odotetaan kehitysaskeleita viime kauteen verrattuna. Esimerksi sentterin paikalla viihtyvät Hannes Björninen ja Miska Siikonen ovat suurissa saappaissa, paluun pelikaaninuttuun tehnyttä Joel Mustosta unohtamatta.

Hyökkäystehojensa kanssa vaikeroinut Sport on harjoitusotteluiden perusteella löytänyt juuri kaipaamansa lääkkeen Michael Parksin kautta. Yhdysvaltalaishyökkääjä on viilettänyt kolmantena lenkkinä Ville Viitaluoman ja Markus Nenosen kanssa, ja jälki on ollut varsin tuhoisaa. Yhdeksän pelatun ottelun aikana ketju iski hurjat 30 tehopistettä. Erityisesti Nenoselta odotetaan nyt läpimurtoa jopa EHT-tasolle, mistä lupauksia herättävät seitsemän maalia yhdeksään otteluun.

Joukkueiden penkin takaa löytyvät aina tunteita nostattavat Petri Matikainen sekä Tomek Valtonen. Kumpikin valmentaja tunnetaan vauhdikkaan ja fyysisen jääkiekon ystävänä, joten Lahden kiekkokausi saaneekin varsin tunteikkaan alun. 

Tulosvetovihje

Parks väläyttelee, mutta Pelicans vie pidemmän korren
Sport kiinnitti jälleen pari tuntemattomampaa ulkomaalaista ratkaisijarooleihinsa, ja näistä erityisesti Michael Parks on esittänyt vakuuttavia otteita liigakauden alla pelatuissa otteluissa. Sportilla onkin tätä kautta yksi todella vaarallinen ketju. Pelicans puolestaan hankki Borna Rendulicin hyökkäyksensä kärkeen, ja hän päässeekin nauttimaan taiturimaisen Iikka Kangasniemen tarjoiluista. Lahdessa nähdään todennäköisesti kierroksen tapahtumarikkain ottelu, jossa maaleja ei tule puuttumaan.
4 5
2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Juha Leimu #9 | Pelicans

Puolustaja

Leimu keräsi harjoituskauden aikana neljä maalia ja kahdeksan tehopistettä, ja puolustaja takuulla janoaa lisää. Mikäli ylivoima-aikaa perjantaina siunaantuu, Leimu on valmiina astumaan esiin.

Joonas Komulainen #30 | Sport

Keskushyökkääjä

Pahojen loukkaantumisten riivaama Komulainen haluaa pelata vihdoin ehjän kauden. Taitoa riittää, mutta pieni koko tekee alttiiksi loukkaantumisille, kun peli kovenee.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Jukurit tarraavat Savon herruuteen
3
1 2
Manner ja voitokas debyytti
2
2 3
Ilves ei yllä yllätykseen
1 3
4 5
Viime kauden pettyjät avaavat kauden Hippoksella
4
2 3
Kaskinen nappaa Virran päänahan
2
3 4
Parks väläyttelee, mutta Pelicans vie pidemmän korren
4 5
2 3
SaiPa voittaa ensimmäisen derbyn
2 3
0 1

Tällä kaudella