Selin palauttaa työn ja menestyksen HIFK:hon

Antti Törmänen oli kolme kautta helsinkiläisseuran peräsimessä, tuloksellisesti kaudet olivat mukiinmeneviä. Muistoksi jäi väljy pelitapa. Nyt peräsimessä on Ari-Pekka Selin. Mies, joka sai TPS:n takaisin raiteilleen. Nyt hän yrittää samaa HIFK:ssa.

Helsinkiläisseura ei ole lunastanut koko potentialiaan Kari Jalosen aikakauden jälkeen kuin muutamia kertoja. Jalosen lähdettyä valmentajia on vaihtunut, pelaajia lähtenyt ja tullut. HIFK:ssa on ollut monia erilaisia pelitapoja, jotka eivät ole täysin kuvastaneet sitä, mitä HIFK on halunnut olla.

Tom Nybondas ei ole tunnettu pitkäjänteisestä toiminnastaan, mitä tulee pelaajahankintoihin tai valmentajiin. On tullut monia hutihankintoja ja valmentajia, joilla ei ole riittänyt kompetenssi vaativaan HIFK:n valmentamiseen.

Tällä kertaa Nybondas onnistui hankkiessaan Ari-Pekka Selinin penkin taakse. Selinillä riittää kompetenssi. Helsinkiläisseuran CHL-ottelut tänä syksynä tosin menivät penkin alle, mutta ne taisivatkin tulla liian aikaisin vastaan paljon muutoksia nähneelle joukkueelle. 

Selin sai iskostettua toimivan pelitavan ja toimintakulttuurin TPS:ssä, vaikka turkulaisseura poukkoili edestakaisin häntä ennen. Selin toi rauhan ja tekemisen meiningin Turkuun ja saman hän tuo "Nordikselle".

TPS pelasi Selinin ohjauksella viime kaudella aktiivista ja hyökkäysvoittoista jääkiekkoa. Viime vuosien luomujääkiekko ei ollut ihan sitä, mikä sopisi HIFK:lle. Se oli liian löyhää, liikaa vapauksia antavaa ja seurat joilla oli organisoidumpi pelitapa, näytti HIFK:lle usein kaapin paikan.

Jalosen aikaan HIFK oli yhtenäisempi, organisoidumpi ja sitä myöten menestystäkin tuli.

Selin tuo saman täksi kaudeksi, mutta hieman omilla mausteillaan. Tällä kaudella helsinkiläisseura on työteliäämpi, luisteluvoimakkaampi, kurinalaisempi ja paremmin valmennettu kuin aikaisempina vuosina. Selin tuo myös takaisin HIFK:n identiteetin, joka on aktiivinen, työteliäs ja suoraviivainen.

Joukkue näyttää turhan tylpältä kärjestä hyökkäyksen osalta ensimmäisellä kaudella, mutta toinen kausi Selinin alaisena voi tuoda jackpotin helsinkiläisseuralle. Tällä kaudella laitetaan pelitapa uuteen uskoon, iskostetaan se pelaajien selkärankaan ja ensi kaudella jalostetaan sitä.

HIFK on palaamassa polulle, jolla menestystä tuli Jalosen aikaan. Tämän syksyn CHL-otteluista huolimatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Valmentaja on HIFK:ssa vain syntipukki, seurajohtoon kaivataan uusia tuulia

LIIGA | 8.5.2017 12:43
HIFK:ssa valmentajien sopimuksien purkaminen on muodostunut jo perinteeksi. Jo niin monta valmentajaa on käynyt epäonnistumassa, ettei syyllistä voi etsiä pelkästään penkin takaa, vaan näin monen epäonnistumisen jälkeen syyttävän sormen tulisi osoittaa seurajohdon suuntaan. lue lisää

Malinen ja Mieho eivät jatka HIFK:ssa − sopimukset purettu yhteisymmärryksessä

LIIGA | 23.4.2018 19:48
Hyökkääjät Jarkko Malinen ja Panu Mieho eivät jatka ensi kaudella HIFK:ssa. lue lisää

Maanantaijää, viikko 17: Pystyykö Tappara enää edes hidastamaan Kärppien marssia mestaruuteen?

LIIGA | 23.4.2018 12:00
Finaalisarja on maanantaina katkolla ensimmäistä kertaa, joten luonnollisesti myös Maanantaijää tarttuu aiheeseen. Mestaripohdintojen lisäksi otetaan käsittelyyn pronssiottelun taistelupari. lue lisää

Pronssimitalin kohtalo millimetripeliä − Liiga julkaisi kattokameran kuvaa

LIIGA | 22.4.2018 20:57
TPS:n hylätyn pronssimitaliosuman kohtalo selvisi kattokameralla kuvatusta tallenteesta. lue lisää

Niklas Bäckström herkistyi HIFK:n pronssijuhlissa - "Jotkut ovat käyttäytyneet niin kuin ei pitäisi"

LIIGA | 21.4.2018 9:30
Nicklas Bäckströmin kausi ja HIFK-ura päättyi lopulta positiiviseen muistoon, kun HIFK voitti melko erikoisen pronssiottelun. TPS ehti jo tuulettaa voittoa jatkoerässä, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin. Seuraavassa vaihdossa HIFK:n kapteeni Lennart Petrell ratkaisi pronssimitalien kohtalon. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TapparaKärpät
"Tappara venyttää ratkaisun loppuun saakka"
Tappara on löytänyt keinot Kärppien kaatamiseen ja osoitti vahvaa henkistä kanttia tiistaina kääntämällä pelin lopulta voitokseen, vaikka menettikin neljän maalin johtonsa. Aiempien kohtaamisten tapaan tasaisissa merkeissä taistellaan myös Tampereella. Kärpät kärsii loukkaantumisista ja se tuo omat haasteensa oululaisryhmälle. Tapparalle viime pelien voitot ovat tuoneet hyvän latauksen ja se johdattaa joukkuetta myös kotikaukalossa, jossa se onnistuu pelin kääntämään jälleen edukseen.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3

Luetuimmat

Niklas Nordgren

HIFK #78 R olh
s. 2000 Helsinki
174CM / 75KG
SOPIMUS: 2021