Selin palauttaa työn ja menestyksen HIFK:hon

Antti Törmänen oli kolme kautta helsinkiläisseuran peräsimessä, tuloksellisesti kaudet olivat mukiinmeneviä. Muistoksi jäi väljy pelitapa. Nyt peräsimessä on Ari-Pekka Selin. Mies, joka sai TPS:n takaisin raiteilleen. Nyt hän yrittää samaa HIFK:ssa.

Helsinkiläisseura ei ole lunastanut koko potentialiaan Kari Jalosen aikakauden jälkeen kuin muutamia kertoja. Jalosen lähdettyä valmentajia on vaihtunut, pelaajia lähtenyt ja tullut. HIFK:ssa on ollut monia erilaisia pelitapoja, jotka eivät ole täysin kuvastaneet sitä, mitä HIFK on halunnut olla.

Tom Nybondas ei ole tunnettu pitkäjänteisestä toiminnastaan, mitä tulee pelaajahankintoihin tai valmentajiin. On tullut monia hutihankintoja ja valmentajia, joilla ei ole riittänyt kompetenssi vaativaan HIFK:n valmentamiseen.

Tällä kertaa Nybondas onnistui hankkiessaan Ari-Pekka Selinin penkin taakse. Selinillä riittää kompetenssi. Helsinkiläisseuran CHL-ottelut tänä syksynä tosin menivät penkin alle, mutta ne taisivatkin tulla liian aikaisin vastaan paljon muutoksia nähneelle joukkueelle. 

Selin sai iskostettua toimivan pelitavan ja toimintakulttuurin TPS:ssä, vaikka turkulaisseura poukkoili edestakaisin häntä ennen. Selin toi rauhan ja tekemisen meiningin Turkuun ja saman hän tuo "Nordikselle".

TPS pelasi Selinin ohjauksella viime kaudella aktiivista ja hyökkäysvoittoista jääkiekkoa. Viime vuosien luomujääkiekko ei ollut ihan sitä, mikä sopisi HIFK:lle. Se oli liian löyhää, liikaa vapauksia antavaa ja seurat joilla oli organisoidumpi pelitapa, näytti HIFK:lle usein kaapin paikan.

Jalosen aikaan HIFK oli yhtenäisempi, organisoidumpi ja sitä myöten menestystäkin tuli.

Selin tuo saman täksi kaudeksi, mutta hieman omilla mausteillaan. Tällä kaudella helsinkiläisseura on työteliäämpi, luisteluvoimakkaampi, kurinalaisempi ja paremmin valmennettu kuin aikaisempina vuosina. Selin tuo myös takaisin HIFK:n identiteetin, joka on aktiivinen, työteliäs ja suoraviivainen.

Joukkue näyttää turhan tylpältä kärjestä hyökkäyksen osalta ensimmäisellä kaudella, mutta toinen kausi Selinin alaisena voi tuoda jackpotin helsinkiläisseuralle. Tällä kaudella laitetaan pelitapa uuteen uskoon, iskostetaan se pelaajien selkärankaan ja ensi kaudella jalostetaan sitä.

HIFK on palaamassa polulle, jolla menestystä tuli Jalosen aikaan. Tämän syksyn CHL-otteluista huolimatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Valmentaja on HIFK:ssa vain syntipukki, seurajohtoon kaivataan uusia tuulia

LIIGA | 8.5.2017 12:43
HIFK:ssa valmentajien sopimuksien purkaminen on muodostunut jo perinteeksi. Jo niin monta valmentajaa on käynyt epäonnistumassa, ettei syyllistä voi etsiä pelkästään penkin takaa, vaan näin monen epäonnistumisen jälkeen syyttävän sormen tulisi osoittaa seurajohdon suuntaan. lue lisää

Kurinpidolle viikonlopputöitä - kaksi tapausta delegaation tutkintaan

LIIGA | 19.1.2018 16:37
Torstain kierroksen ulosajoista kaksi etenee kurinpitodelegaation käsittelyyn. lue lisää

HIFK:n Tyrväinen rinnasti ulosajon aiempaan tilanteeseen: "Petrell ei jäänyt jäähän makaamaan"

LIIGA | 18.1.2018 22:16
HIFK ja Kärpät kohtasivat torstai-iltana vauhdikkaassa ja kiihkeässä kamppailussa. Ottelussa nähtiin niin torikokouksia kuin ulosajokin. HIFK:n toisen maalin tehnyt Juhani Tyrväinen kritisoi hieman ottelun jälkeen suihkukomennusta ja itse ottelua. lue lisää

Kärkikamppailussa kiihkeä tunnelma - HIFK:n Varakas suihkun puolelle

LIIGA | 18.1.2018 20:28
HIFK:n ja Kärppien välisen ottelun kolmannessa erässä HIFK:n Ville Varakas ajettiin ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta. lue lisää

HIFK:n Kaski maalistaan kasvattajaseuraansa vastaan: "Totta kai oli vähän spesiaalimpi"

LIIGA | 17.1.2018 6:00
Tiistai-iltainen kohtaaminen HIFK:n ja Ässien välillä oli vauhdikas ja jännittävä. Ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta asti, jonka päätteeksi HIFK otti voiton lukemin 4-3. Helsinkiläisjoukkueen Oliwer Kaski oli ottelun jälkeen mielissään maalistaan ja käänsi katseita tuleviin otteluihin. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKTappara
"Kuumat yksilöt HPK:n etu"
Kauden alavireisesti pelannut HPK tuskaili viimeistelynsä kanssa, mutta viime otteluissa tehot ovat palanneet Hämeenlinnaan. Joukkue on intoutunut viiden ottelun voittoputkeen, jonka aikana on syntynyt 18 osumaa. Tapparalla on vastaavasti menossa vaisumpi jakso, jonka aikana viimeistely on ollut tehotonta. HPK:lla on kuumemmat yksilöt ja hurmostila päällä.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
PelicansJYP
"Reissaaminen painaa JYPin jaloissa"
JYP on tämän kauden aikana tottunut reissaamiseen, mutta matkustus vie aina veronsa, vaikka edellisen ottelun jälkeen joukkueella onkin ollut kaksi lepopäivää. Pelicans hävisi kaksikon edellisen kohtaamisen viime lauantaina, mutta marginaalit olivat pienet. Pelillisesti tasaisen kaksikon kohtaamisessa kotietu sekä pienikin lepoetu nousevat arvoonsa.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SaiPaKalPa
"SaiPa roikkuu mukana"
SaiPa on ailahdellut viime aikoina, mutta kotiotteluissaan se on pystynyt venymään neljään peräkkäiseen voittoon. KalPalla on ollut vaikeuksia vieraspelaamisessaan. Joulutauon jälkeen kuopiolaiset ovat saaneet täyden pistepotin vain kertaalleen viidellä yrittämällä. Kokonaisuutena KalPa on astetta terävämmässä vireessä, mutta SaiPan kyky roikkua otteluissa mukana kannattaa ottaa huomioon.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Kevin Lankinen

HIFK #30 L mv
s. 1995 Helsinki
186CM / 83KG
SOPIMUS: 2019