Selin palauttaa työn ja menestyksen HIFK:hon

Antti Törmänen oli kolme kautta helsinkiläisseuran peräsimessä, tuloksellisesti kaudet olivat mukiinmeneviä. Muistoksi jäi väljy pelitapa. Nyt peräsimessä on Ari-Pekka Selin. Mies, joka sai TPS:n takaisin raiteilleen. Nyt hän yrittää samaa HIFK:ssa.

Helsinkiläisseura ei ole lunastanut koko potentialiaan Kari Jalosen aikakauden jälkeen kuin muutamia kertoja. Jalosen lähdettyä valmentajia on vaihtunut, pelaajia lähtenyt ja tullut. HIFK:ssa on ollut monia erilaisia pelitapoja, jotka eivät ole täysin kuvastaneet sitä, mitä HIFK on halunnut olla.

Tom Nybondas ei ole tunnettu pitkäjänteisestä toiminnastaan, mitä tulee pelaajahankintoihin tai valmentajiin. On tullut monia hutihankintoja ja valmentajia, joilla ei ole riittänyt kompetenssi vaativaan HIFK:n valmentamiseen.

Tällä kertaa Nybondas onnistui hankkiessaan Ari-Pekka Selinin penkin taakse. Selinillä riittää kompetenssi. Helsinkiläisseuran CHL-ottelut tänä syksynä tosin menivät penkin alle, mutta ne taisivatkin tulla liian aikaisin vastaan paljon muutoksia nähneelle joukkueelle. 

Selin sai iskostettua toimivan pelitavan ja toimintakulttuurin TPS:ssä, vaikka turkulaisseura poukkoili edestakaisin häntä ennen. Selin toi rauhan ja tekemisen meiningin Turkuun ja saman hän tuo "Nordikselle".

TPS pelasi Selinin ohjauksella viime kaudella aktiivista ja hyökkäysvoittoista jääkiekkoa. Viime vuosien luomujääkiekko ei ollut ihan sitä, mikä sopisi HIFK:lle. Se oli liian löyhää, liikaa vapauksia antavaa ja seurat joilla oli organisoidumpi pelitapa, näytti HIFK:lle usein kaapin paikan.

Jalosen aikaan HIFK oli yhtenäisempi, organisoidumpi ja sitä myöten menestystäkin tuli.

Selin tuo saman täksi kaudeksi, mutta hieman omilla mausteillaan. Tällä kaudella helsinkiläisseura on työteliäämpi, luisteluvoimakkaampi, kurinalaisempi ja paremmin valmennettu kuin aikaisempina vuosina. Selin tuo myös takaisin HIFK:n identiteetin, joka on aktiivinen, työteliäs ja suoraviivainen.

Joukkue näyttää turhan tylpältä kärjestä hyökkäyksen osalta ensimmäisellä kaudella, mutta toinen kausi Selinin alaisena voi tuoda jackpotin helsinkiläisseuralle. Tällä kaudella laitetaan pelitapa uuteen uskoon, iskostetaan se pelaajien selkärankaan ja ensi kaudella jalostetaan sitä.

HIFK on palaamassa polulle, jolla menestystä tuli Jalosen aikaan. Tämän syksyn CHL-otteluista huolimatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Valmentaja on HIFK:ssa vain syntipukki, seurajohtoon kaivataan uusia tuulia

LIIGA | 8.5.2017 12:43
HIFK:ssa valmentajien sopimuksien purkaminen on muodostunut jo perinteeksi. Jo niin monta valmentajaa on käynyt epäonnistumassa, ettei syyllistä voi etsiä pelkästään penkin takaa, vaan näin monen epäonnistumisen jälkeen syyttävän sormen tulisi osoittaa seurajohdon suuntaan. lue lisää

Partanen tulevan viikon pelikiellossa

LIIGA | MESTIS | 16.10.2017 10:16
Viime viikolla RoKissa lainalla käynyt Mika Partanen on saanut kolmen ottelun pelikiellon. Hän ei näin ollen voi pelata tällä viikolla Liigaa eikä Mestistä. lue lisää

Miro Heiskanen ensimmäisestä vierasvoitosta: "Jengi uhrautui mahtavasti"

LIIGA | 14.10.2017 23:04
HIFK:n lahjakas suomalaispuolustaja Miro Heiskanen iski Turun lauantai-illassa maalin ja pelasi reilut 20 minuuttia. Heiskanen oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja avasi vähän tarinaa reissustaan Dallasissa. lue lisää

HIFK pelaa sinisillä pelipaidoilla ulkoilmaottelussa Kärppiä vastaan

LIIGA | 11.10.2017 14:53
HIFK julkisti keskiviikkona pelipaitansa Oulun Kärppiä vastaan pelattavaan ulkoilmaotteluun. Paidan väri on sininen, jolla kunnioitetaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä. lue lisää

TPS:n tie tyssäsi CHL:ssä − JYP ei yltänyt lohkonsa voittoon

CHL | 10.10.2017 23:06
Kolmesta tiistai-iltana pelanneesta suomalaisjoukkueesta JYP koki ainoana tappion, mutta eteni silti jatkoon. TPS:n ja HIFK:n pelit CHL:ssä päättyivät. lue lisää

Kommentit

Janne Hämäläinen

HIFK #19 L lh
s. 1998
176CM / 80KG