Marko Virtanen lähtee odottavaisena uuteen kauteen.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Marko Virtanen, pelaako joukkueesi aktiivisemmin kuin viime kaudella?

Marko Virtanen lähtee jo viidenteen kauteensa JYPin päävalmentaja. Pääluotsi kertoi Jatkoajalle ajatuksiaan pelin aktiivisuudestä sekä sen kannattavuudesta.

Pelaako joukkueesi aktiivisempaa jääkiekkoa kuin se pelasi viime kaudella? Jos pelaa, miksi?

− Niin kauan kuin minä olen ollut päävalmentajana, JYP on pyrkinyt pelaamaan jokaisella kaudella mahdollisimman aktiivisesti. Me pelaamme aktiivista jääkiekkoa, mutta me pyrimme pelaamaan sitä vielä paremmin kuin viime vuonna, ja uskomme sen tuovan tulosta.

Millaista on mielestäsi aktiivinen jääkiekko?

− Se on viisikon tiiviyttä molempiin suuntiin, luisteluvoimaista yhteistä tekemistä hyökätessä ja puolustaessa. Se ei ole sitä, että yksi ukko juoksee itsensä ulos, vaan sitä, että viisikko pelaa yhdessä samassa rytmissä ja mahdollisimman pienillä viiveillä.

Onko pelin aktivoittaminen trendi Liigassa?

− Kyllä taitaa olla trendi, ja mielestäni oikea suunta menestyvälle jääkiekolle.

Onko aktiivinen jääkiekko parempaa kuin passiivinen?

− Kyllä.

Tulisiko Liigassa pelata viime vuosia aktiivisempaa peliä, jotta Suomi menestyy paremmin maajoukkueissa?

− Trendi on aktiivinen kansainvälisesti menestyvillä mailla. Tämä nyt taas menee tähän, että ruvetaan puhumaan samasta asiasta kuin meidän peli, tai joku muu juttu. Kuka sillä sitten tarkoittaa mitäkin. Trendi on minun mielestäni se, että pitää pelata aktiivisesti ja tehdä sitä molempiin suuntiin. Mitä laajemmin sitä liigassa tehdään, sen parempi. Kansainvälisesti laji on tietyssä taitekohdassa. Evoluutio on minun mielestäni koko ajan jääkiekon nopeutunut yksilö- ja viisikkopelin tasolla. Sitä on pystyttävä seuraamaan, jos meinaa pysyä matkassa. Ja kyllä me olemme yrittäneet koko ajan sitä tehdä. Mutta mitä maajoukkueen pitäisi tehdä? Eihän se sillä tavalla mene, peli on peliä. Joskus lähtokohta on se, että pelin pitää olla äärimmäisen aktiivista molempiin suuntiin. Tila pitää saada pois sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Joskus se on sitä, että johdetaan ottelua 4−2, silloin pitää välillä kiekotella ja tappaa toisen hurmos pois. Kun vastustajat juoksevat perässä, heillä on hätä. Tulee niin paljon muuttujia, että jos minä sanon jotain, se voidaan tulkita monella tavalla. Joskus pelataan näin, joskus pelataan noin, vaikka kaiken perusta ja ideologia olisikin nopea pelaaminen.

Onko viihdyttävyys huomioitava arvo, kun teet taktisia päätöksiä?

− Minä uskon, että se peli mitä me esitämme, on viihdyttävää jääkiekkoa. Se on arvo sinänsä, että menemme aktiivisesti molempiin suuntiin. Pyrimme olemaan positiivisesti aggressiivisia. Uskon siis, että siten siitä tulee viihdyttävää.

Ovatko esimiehesi seurajohdosta esittäneet sinulle viihdyttävyystoiveita?

− Eivät ole.

Onko päävalmentajan mielestäsi otettava huomioon pelillinen asiakaspalaute eli kannattajien pelilliset toiveet?

− Ei ole. Suurempi juttu on, että me pyrimme pelaaman peliä, johon me uskomme maailmalla jääkiekon menevän, ja että pyrimme voittamaan JYPissä. Sitä me haluamme faneille antaa. Kyllä me luotamme, että olemme askeleen edellä, ja sitä kautta haluamme tuottaa positiivisia elämyksiä faneille.

Onko voittaminen jääkiekkojoukkueen tärkein keino viihdyttää yleisöään?

− Puhumme tulosurheilusta, joten voittaminen on tärkeintä. Nämä eivät sulje toisiaan kuitenkaan pois.

Koetko joukkueesi esittävän tällä kaudella viihdyttävää jääkiekkoa?

− Vauhdikasta ja viihdyttävää.

Mikä vastustajistanne pelaa aktiivisinta peliä?

− Niitä on niin monta tänä päivänä. Olisi paljon helpompi vastata, että mikä pelaa hitainta. Kaikki pyrkivät pelaamaan nopeaa ja aktiivista. Se on se juttu, johon jääkiekko on nyt menossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

JYPin reissaaminen Sportin mahdollisuus, Ässien ylivoimapeli kunnossa

LIIGA | 13.12.2017 11:52
Keskiviikon pitkävetokierroksella kertoimia haetaan JYPin matkaväsymyksen kustannuksella sekä runsaasti jäähyilevien Ässien ja SaiPan maalijuhlilla. lue lisää

JYP eteni välieriin - saa jälleen tšekkiläisjoukkueen vastaansa

CHL | 12.12.2017 23:54
CHL:n puolivälierät pelattiin loppuun tiistaina. Ainoana suomalaisjoukkueena mukana ollut JYP selvisi jatkoon vierasvoittonsa ansiosta. Myös välierävaiheessa JYPiä odottaa matka Tšekkiin, sillä tuleva vastustaja on Ocelari Trinec. lue lisää

Maanantaijää, viikko 48: JYP ailahtelee, Lukko vahvistuu ja HIFK nousee

LIIGA | 4.12.2017 12:00
Lukko panosti hyökkäyspäähän, mutta vieläkö on tarvetta lisävahvistuksille? HIFK on tehnyt vakuuttavaa nousua vaisun alun jälkeen, kun taas JYPin otteet ailahtelevat pahasti. lue lisää

JYPin esitys veti kapteenin hiljaiseksi: "Ei voi mennä minkään taakse"

LIIGA | 2.12.2017 20:09
Jyväskylän lauantai-ilta oli tuloksellisesti yllättävä, kun JYP koki pahan nöyryytyksen KalPan käsittelyssä. Juha-Pekka Hytönen ei löytänyt selitystä asialle. lue lisää

Nöyryytys sai tunteet läikkymään − Yonkman tappelusta suihkuun

LIIGA | 2.12.2017 19:19
Tunteet läikkyivät Jyväskylässä yli, kun Nolan Yonkmanin ottelu tuli ennenaikaiseen päätökseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jerry Turkulainen

JYP #32 R h
s. 1998 Mikkeli
170CM / 66KG
SOPIMUS: 2020