Sportin vaikeudet jatkuvat - Pelicans ratkaisi kreivin aikaan

LIIGA / Raportti
Lahtelaiset juhlivat neljä kertaa, vaasalaiset kolme.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Ystävänpäivän ilta sai Pelicansin kannalta mukavan päätöksen, kun vieraat taistelivat täydet pisteet Sportista lukemin 4-3. Sport nousi kahden maalin takaa tasoihin esimerkillisesti, mutta pelikaanipaidat eivät luovuttaneet, ja lopussa kiitos seisoi.

Maalintekopaikkoja oli  avauserässä moiemmin puolin, mutta parhaimmat syntyivät Erik Riskalle ja Aleksi Rekoselle. Molemmilla kerroilla Pelicans-pelaajista kaksi jäi syystä tai toisesta Sportin päähän, mutta vieraiden maalivahti Janne Juvonen veti pidemmän korren.

− Alussa ei mitään ongelmia, mutta sitten syntyi käsittämättömiä virheitä, mitä ei meille tullut alkukaudesta, kertoi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen

Kolme maalia joka toinen minuutti

Toinen erä alkoi varsin vauhdikkaasti. Teemu Tallberg voitti rännikiekon ja heitti maalin kulmalla väijyneelle Joel Kivirannalle ja ohitti Juvosen etukulmasta.

Pelicansin nelosvitja otti homman haltuun lähes samantien ja Hannes Björnisen loistava poikittaissyöttö b-pisteelle löysi Jesse Rohtlan. Pieni veivi ennen vetoa päihitti lähimmän Sport-pakin sekä Ville Hostikan, ja peli oli tasan.

Sportin hetkellisen oman päädyn uinahduksesta Pelicans hyödynsi johtomaalin, kun Pekka Saarenheimo huitoi pikkumustan nollakulmasta Jesse Väkelän kautta maaliin.

− Kova ilta kaiken kaikkiaan. Turbulenssia ollut joukkueen ympärillä. Puolustustaistelu tänään, koska kärkimiehiä lähti pois ja jokunen oli loukkaantuneena. Todella tyytyväinen tämän päiväiseen esitykseen, tiivisti Pelicans-luotsi Tomi Lämsä

Päätöserään siirtyessä Pelicans johti kahdella maalilla Niko Tuhkasen iskettyä vieraiden kolmannen maalin. Sport sai uuden vireen päälle. Kivirannan yrityksestä, maalin edessä Lassi Kokkala veti kiekon Juvosen jalkojen välistä verkon perukoille ja kotkapaidat yhden maalin päähän.

Seuraavassa vaihdossa kiekko löytyi jälleen Sportin maalista, mutta Saarenheimo potkaisi pikkumustan sisään, eikä saanut illan toista osumaansa.

Sport sai ensimmäisen ylivoimaosumansa sitten viime kuun tasauskierroksen Oskari Mannisen toimesta. Tilanne pysyi tasan aina viimeiselle minuutille saakka, kun Marko Pöyhönen nousi ottelunsa sankariksi. Pelicans-kapteenin Juha Leimun tuoma kiekko kuin ihmeen kaupalla löytyi maalin edessä olevan ruuhkan suhteen Hostikan selän takaa, ja pelikelloon jäi ainoastaan 50 sekuntia.

Suurta kohua herätti tilanne, jossa Pelicans-pelaajan maila osui Juha Tarkkasta kasvoihin. 

− Tarkkaselta kolme hammasta irti. Kahdeksan silmää tuomareilla, eikä kukaan nähnyt, ihmetteli Valtonen.

− Ei kovin hyvät fiilikset ottelusta. Tallbergin kanssa olemme pelanneet jo pitkään, ja nyt Kokkalan kanssa löytynyt hyvä yhteinen sävel. Ihmetytti kyllä, ettei yksikään tuomari nähnyt Tarkkasen tilannetta, mutta pitää muistaa, että vaikka siltä ei aina tuntuisi, niin tuomaritkin ovat vain ihmisiä, kommentoi maalin ja syöttöpisteen merkannut Kiviranta.

» Lähetä palautetta toimitukselle