Maalivahtiveljesten taisto kuralle - Kärppien uudet ulkomaalaiset heti tehoilla

Iiro Tarkki joutui jättämään ottelun kesken.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Jyväskylässä nähtiin lauantai-iltana erikoinen jääkiekko-ottelu. Avauserässä vierasjoukkue Kärpät näytti menevän omia menojaan latomalla neljä maalia taululle, mutta oli täysin ottavana osapuolena toisessa erässä. Jyväskylässä pelattiin ensimmäistä kertaa loppuunmyydyn hallin silmien edessä, ja JYP tarjosi sarjajohtajan kanssa yleisölle viihdyttävän kärkikamppailun.

Jyväskylässä pelattiin lauantaina kierroksen kärkikamppailu, kun JYP ja Kärpät ottivat toisistaan mittaa. Kärppien edellinen suora voitto Jyväskylästä löytyi vasta kuuden vuoden takaa, ja helppoa iltapuhdetta oululaisille ei siunaantunut tänäänkään, suvereenista alusta huolimatta.

Vaikka oululaiset löivätkin avauserän ensimmäiselle 14 minuutille tauluun tylyt 0−4-lukemat, JYP taisteli itsensä vielä sinnikkäästi iskuetäisyyden päähän. Kiri ei kuitenkaan lopulta riittänyt loppuun saakka, vaan oululaiset korjasivat täyden pistepotin lukemin 2-4.

Jyväskyläläiset lähtivät horjuttamaan vierailijoita tuttuun tapaan vahvalla ja energisellä karvauspelaamisellaan. Avauserässä kotijoukkue saikin pelin hyvin pyörimään Kärppien puolustusalueella, mutta homma meni liikaa kulmissa pyörimiseksi. Oululaiset puolustivat maalin edustaa miehekkäästi, ja tasakentällisin Kärppien maalivahdeilla oli helppo työ napsia kaukaa tulleet laukaukset kiinni.

− Ensimmäinen erä 0−4 meille, seuraavassa erässä meille kuusi kakkosta ja vastustajalle ei yhtään. Kyllähän siinä sitten väkisin pääsee kaveri mukaan. Hienosti taisteltiin kuitenkin, pari kahden miehen ylivoimaa JYPille, ja pääsivät muutaman maalin niistä tekemään, kertasi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Avauserässä kotipelissä neljä maalia omiin. Voisi kuvitella, että siinä vaiheessa joukkueen selkäranka alkaisi hieman natista. JYP kuitenkin kokosi itsensä hienosti, ja kehitti kunnon taistelun aivan viimeisille minuuteille asti.

− Oltiin vähän ehkä ahneita avauserässä, saatiin pyörityksiä ja tilanteita siinä, mutta sitten pari kertaa perustilanne jäi hoitamatta kunnolla. Täytyy kyllä sanoa että aikamoisia pomppujakin tuli siinä. Tänään tultiin perässä sen minkä kerettiin ja tehtiin paljon töitä, paalutti JYPin päävalmentaja Marko Virtanen

− Se, että on kaksi erää parempi, ei jääkiekkopelissä riitä. Tulos mikä ratkaisee. Hävittiin maalintekotehokkuuteen tämä peli.

JYP pääsi toisessa erässä pelaamaan rutkasti ylivoimaa, ja saikin kaksi tärkeää kavennusmaalia aikaan. Mainion avauserän jälkeen toinen erä oli oululaisvierailta ottelun huonoin. JYP paineisti Kärppien puolustusta lujaa läpi erän pakottaen vierailijat jäähyilyyn. Marjamäen suojatit kokosivat rivinsä kuitenkin hienosti viimeiseen erään.

Kolmanteen erään jäälle marssi täysin erilainen kärppälauma. Oululaiset puolustivat Marjamäen joukkueelle tuttuun tyyliin uhrautuvasti, ja kotijoukkue ei päässyt loppujen lopuksi kahta maalia lähemmäs.

− Neljäs peli tälle viikolle, eilen tappio ja  vasta kahdelta yöllä täällä. JYPille toinen peli tähän viikkoon, keskiviikkona edellinen. Oli kyllä joukkueelta erittäin ammattimainen valmistautuminen,  0−4 ensimmäiseen erään, oltiin tänään tehokkaita.  Kolmas erä oli hyvä. Meillä oli hyvä ystävänpäivä, ihan kaikille me ei niin hyviä ystäviä olla, naureskeli Marjamäki.

Uusia vanhoja tuttuja

Ottelussa nähtiin maalin suulla jälleen veljesten kohtaaminen, kun Kärppien maalille liukui veljesparin nuorempi painos, Iiro Tarkki. Kotijoukkueen ykkösmaalivahtina lauantaina taas toimi vanhempi veljes, Tuomas Tarkki. Kohtaaminen ei kuitenkaan kestänyt kuin reilu 9 minuuttia, kun Kärpät joutui vaihtamaan maalivahtia Iiron liukuessa yllättäen jäältä pois.

− Meillä on joukkueessa nyt vahva vatsatautikierre menossa. Davis [Patrick] alkoi oksentaa hotellissa viime yönä, ja nyt Iirolle iski sama tauti, kertoi Marjamäki.

Lisämielenkiintoa illan kärkikamppailuun toi vierailijoiden kaksi tuoretta hyökkäyspään vahvistusta, vanhat tutut Ben [Benjamin] Maxwell sekä Lukas Kaspar. Uudet tulokkaat olivat heti avausminuuteilla mukana maalitalkoissa, kun Maxwellin johtama ketju teki oululaisten kaksi ensimmäistä maalia.

− Erinomainen lisä joukkueeseen. Erityisesti molempien yksilötaidosta on suuri etu ylivoimapelissä, kehaisi kärppähyökkääjä Joonas Donskoi.

Molemmat hyökkääjät pelasivat debyytissään kelvollisesti Maxwellin päästessä myös maalin makuun. KHL-seura Jugrasta tulleiden ulkomaalaisten otteissa näkyi kuitenkin luonnollisesti vielä matkarasitus, varsinkin isokokoisen Kasparin jalka alkoi painaa rankasti ottelun jälkimmäisissä erissä.