KalPa teki SaiPasta aseettoman

Joonas Lyytisen tasoitusmaali varmisti KalPalle pisteen.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
SaiPa ja Kalpa tarjoilivat vauhdikkaan liigaottelun lähes 4500-päiselle lappeenrantalaisyleisölle. Tuskin yksikään katsoja poistui jäähallillta esitykseen pettyneenä, vaikka vierailjat veivätkin kaksi sarjapistettä matkaansa.

SaiPa ja KalPa tarjoilivat viihdyttävän ja vauhdikkaan ottelun lähes 4500-päiselle yleisölle. Kiekonhallintaan perustuvasta pelitavastaan huolimatta KalPa sai luotua useita tilanteita SaiPan maalille. Kotijoukkuekaan ei jäänyt vierailijoitaan huonommaksi, vaan loi ajoittain hyvän paineen kuopiolaisten puolustusalueelle.

Vaikka avauserän aikana maaliverkot eivät soineet kertaakaan, antoi kummankin joukkueen pelaajat loistavan avauserän maksaneelle yleisölle. Useita painejaksoja tarjoiltiin kumpaankin päähän ja vierailija KalPa oli lähempänä ottelun avausmaalia.

Vierailijat eivät kuitenkaan lähteneet otteluun täysin pelikirjaan luottaen. KalPa päävalmentaja Pekka Virta kertoi joukkueen ottaneen opiksi edellisestä vierailusta, jolloin SaiPa iski kiinni joukkueen harrastamiiin jättökiekkoihin.

− Tietenkin me luetaan läksymme ja SaiPa oli lukenut meidän tavat. Viimeksi kun oltiin täällä niin nähtiin, että niihin jättöihin tulee kyllä aika kova isku joka kerta, kertoi Virta ottelun jälkeen.

SaiPa iski ottelun avausmaalin heti toisen erän alkuun. Matti Järviseltä kiekon saanut Dave Spina luisteli KalPa puolustukselta karkuun oikeaa laitaa pitkin ja tarjoili kiekon hyökkäyksen kärjeksi ehtineelle Brian Salcidolle, joka ohjasi yhdellä kädellä aivan maalin edestä kiekon ohi Andy Chiodon.

SaiPan pelaaminen hyytyi täysin erän vanhetessa. KalPa sai luotua useita vaarallisia maalipaikkoja kotijoukkueen maalille. Missään vaiheessa erän toisella puoliskolla Chiodon maali ei ollut todellisen uhan alla. Kuopiolaiaset nousivatkin tasoihin tahtomaalilla, jonka kävi maalinedustalta iskemässä sisään puolustaja Joonas Lyytinen.

SaiPa sai mahdollisuuden nousta uudelleen johtoon, kun maalinedushässäkästä ottelun toinen päätuomari Jussi Leppänen risti kätensä pään päällä rangaistuslaukauksen merkiksi. Tilanteessa KalPa-puolustaja Juuso Riikolan katsottiin sulkeneen kiekon maalivahdin alueella.

− Toisessa erässä meidän pelaaminen toimi parhaiten. Saatiin peli hyvin käännettyä, harmi vain ettei pystytty viimeistelemään, jatkoi Virta.

Ottelu jatkui tasaisena ja viihdyttävänä läpi kolmannen erän. Vaikka maalipaikoilla ei vieläkään mässäilty sai yleisö rahalleen vastinetta. Kumpikin päävalmentaja oli tyytyväinen näkemäänsä, vaikka vain toisen pitikin poistua ottelusta voittajana.

− Hieno kiekko-ilta kaiken kaikkiaan. Vaikka maaleja ei tullutkaan liukuhihnalta, niin kovaa taistelua ja kaksinkamppailuita, niin henkistä kuin fyysistä nähtiin jäällä, kertoi tyytyväinen Virta.

− Yksi piste saatiin tänään, KalPa oli hallitsevampi pelissä. 2-1 on taululla ja näin kävi tänään, muotoili SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

SaiPa ei onnistunut murtamaan tiiviisti puolustaneiden kuopiolaisten muuria keskialueella, vaan joutui lyömään kiekkoa päätyyn ja sitä kautta taistelemaan kiekosta. SaiPan Matti Järvinen oli ottelun jälkeen hieman tyytymätön oman joukkueen esitykseen, mutta muistutti että jokainen piste sarjataulukossa on tärkeä.

− Tässä vaiheessa kautta pitää jokaiseen pisteeseen olla tyytyväinen. Nyt jäätiin yhteen pisteeseen, tottakai enemmän oltaisiin haluttu.

− KalPa puolustaa tiiviisti ja tänään me ei saatu tarpeeksi kiekkoa syvään ja sitä kautta karvattua sitä takaisin. Yritettiin vähän puskea sitä väkisin sinne. Tuollaista hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan on välillä pakko pelata päädyn kautta ja hakea kiekko itselle. Sitä ei tänään nähty joukkueelta tarpeeksi.

KalPa sai mahdollisuutensa ottelun ratkaisemiseen jatkoajan lopussa, kun Kasperi Kapasta koukattiin läpiajossa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kapanen ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Jussi Markkasta ja jatkoajan päätteeksi ottelun voittaja ratkaistiin voittolaukauskilpailussa.

Rangaistuslaukauksessa epäonnistunut Kapanen ratkaisi ottelun kuopiolaisille jatkoajalla.