Lukko palasi voittokantaan HPK:n kustannuksella

LIIGA / Raportti
Vierasjoukkueella oli tekopaikkoja useampaan maaliin.
Kuva © Jussi Kivimäki
Lukon ja HPK:n välinen taistelu liigapisteistä noudatteli jo tutuksi tullutta kaavaa, kun kamppailu käydään Raumalla. Kotijoukkue tekee väkisin tarvittavat maalit ja ottaa kotivoiton HPK:n hyvästä vastuksesta huolimatta.

Ei mitään uutta kerrottavaa länsirannikkolta, kun puhutaan Lukon ja HPK:n kohtaamisesta. Kotijoukkue käytti säälimättömästi hyödykseen vierasjoukkueen muutamat virheet, ja teki ottelun voittoon tarvittavat osumat HPK-vahti Jere Myllyniemen hyvistä esityksistä huolimatta.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo toisessa erässä kotijoukkueen iskettyä kahdesti kiekon ohi voimattoman Myllyniemen.

− Tultiin hyvin peliin mukaan ja ensimmäinen erä oli mallikasta taistelua. Toisessa erässä passivoiduttiin ja tehtiin keskialueella muutamia virheitä. Kova joukkue vastassa ja he rankaisivat armotta saamistaan paikoista. Loppulukemat olivat oikeutetut, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen tiivisti illan kamppailua.

− Lähtökohta otteluun oli erilainen kuin normaalisti. Huilattiin aika pitkään alkuviikosta, joten valmistautuminen kärsi siinä väkisinkin. Otettiin asian kanssa tietoinen riski, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kertaili joukkueensa ohjelmasta.

− Toisessa erässä me tämä peli ratkaistiin, päävalmentaja jatkoi.

Dufva oli lausunnossaan oikeassa. Ensimmäinen erä oli varsinkin Lukolta vaikea, vaikka joukkueella olikin muutama hyvä tekopaikka. Vierasjoukkueen pelituntuma oli huomattavasti parempi, ja se myös näkyi suorittamisessa.

Kotijoukkue sai ottelun avausmaalin hieman onnekkaastikin mitenkään aliarvioimatta puolustaja Janne Niskalan suoritusta.

Vierasjoukkueen tasoitusosuma oli ansaittu ja tekijänä oli joukkueen paras pelaaja. Hyökkääjä Vojtech Polak haistoi hyvin Lukko-vahti Ryan Zapolskin pienen kompuroinnin lyöden lähes nollakulmasta kiekon verkkoon.

581 pistettä

Kotijoukkueen kolmas maali tuli toisen erän loppuhetkillä aivan jäähyn päättymisen kynnyksellä ja oli omiaan latistamaan vierasjoukkueen taistelua päätöserässä. Samalla historiakirjoihin tehtiin pieni muutos.

Hyökkääjä Ville Vahalahti kirjautti itselleen syöttöpisteen, jonka turvin mies siirtyi SM-liigan maratontaulukossa tehopisteissä ohi keskushyökkääjä Raimo Helmisen.

− Kuulin asiasta jossain vaiheessa, kun joku toimittaja siitä mainitsi. Hieno saavutus sinällään, ja asiasta voi olla ylpeä, laitahyökkääjä mietiskeli suurta tehopistemääräänsä.

Suuri tehopisteiden määrä ei ole jokaiselle hyökkääjälle mikään itsestäänselvyys ja tämän tiedostaa myös Vahalahti.

− Kun pääsee hyvien jätkien kanssa hyvään kenttään ja hyvään ketjuun, niin pisteitä on tultava. Kovia saavutuksia ovat jätkät tehneet. Tämä on kunnia minulle, että mainitaan samassa lauseessa Helmisen kanssa.

Päätöserässä kotijoukkue löi 4−1-loppulukemat valotaululle vierasjoukkueen hakiessa kiivaasti tasoitusta ilman maalivahtia.

− 3−1- tilanne on haastellinen kummalle tahansa. Saatiin kolmannen erän kautta hyvä valmistautuminen huomiseen koitokseen, kun kohdataan Ässät Porin kirkkaisssa valoissa, Dufva jakoi tunnustusta omilleen.

− Kolmannessa erässä kasattiin hyvin rivejämme, mutta ei vaan pystytty parempaan, Arvonen myönsi kotijoukkueen paremmuuden.

Lukko siis jatkaa sarjaa Porin lauantai-illassa. HPK:n vastustaja hämeenlinnalaisten kotiottelussa on HIFK. Ottelu käydään myös heti nukutun yön jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo