Mestisklassikon valtikka pysyi Kouvolassa - voittomaali kuumensi tunteita

Marlo Koponen täräytti kauden toisen osumansa.
Mestisklassikko tarjosi tänään takavuosilta tuttua viihdettä kahden kiistakumppanin välillä. Ottelussa tahkottiin maaleja vuorotellen, mutta viimeisen kiinnityksen voittoon otti kotijoukkue KooKoo aivan ottelun viime minuuteilla.

Ei pöllömpi matsi, totesi satunnainen kouvolalaiskatsoja ottelun jälkeen jäähallin parkkipaikalla. Mielipide oli tietysti KooKoon kannattajan silmin odotettava, mutta totuuden nimissä Sport ja KooKoo tarjosivat erittäin viihdyttävän liigaottelun katsojille.

Ottelussa oli mukava määrä taklauksia, tunnetta ja kamppailuja. Joukkueet pelasivat kuin paikallisvastustajat konsanaan, vaikka maantieteellisesti kaupunkien välillä onkin yli 400 kilometriä.

Kolmannen erän päätösminuuteille edettiin 3-3 tasalukemissa. KooKoo sai aikaan tänään monia pitkiä painostusjaksoja Sportin päädyssä ja yksi niistä tuotti ottelun voittomaalin.

Jarkko Malinen punnersi kiekon kanssa b-pisteiden väliin ja laukoi rystyltä voittomaalin kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä.

- Hienoa että joukkue onnistui ja saatiin palkinnon siitä, että ollaan jaksettu ahertaa ja uskoa omaan tekemiseen. Se on meille tärkeätä, että me uskallamme pelata. Virheitä on lupa tehdä, mutta uskomme omaan tapaan pelata ja uskomme, että se tuo pitkässä juoksussa meille enemmän hyvää, Petri Mattila iloitsi ottelun jälkeen.

Mika Järvinen tulistui tasoitusmaalin jälkeen

Kamppailun suurin tunteiden purkautuminen nähtiin KooKoon voittomaalin jälkeen Sportin maalivahti Mika Järvisen toimesta. Järvisellä oli eriävä mielipide tuomareiden toiminnasta ja Järvinen seurasikin päätuomaria aina keskiympyrään asti antaen palautetta kyseisestä tuomiosta.

Raitapaitaosasto kuunteli aikansa ja napautti lopulta Järviselle epäurheilijamaisesta käytöksestä kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Oranssimustien fanipääty antoi Järviselle jäähyn jälkeen oman kuumentavan huomionsa, mutta veskarin pää pysyi kylmänä.

Vierasjoukkue Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen oli luonnollisesti ottelun jälkeen pettynyt ja huomattavasti virkaveljeä vähäsanaisempi.

- Kaukalo on täällä iso ja sen vuoksi täällä on vähän erityyppistä pelata. Paljon hyvää meiltä, mutta tietysti harmittaa tappio kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä, Sport-käskijä tiiviisti.