Katkaiseeko SaiPa orastavan tappioputkensa?

LIIGA / Ennakko
Kuva © Erik Jokinen/erik.jokinen@jatkoaika.com
Pelicans pelaa perjantaina viikon toisen kotiottelunsa, kun vastustajaksi saapuu SaiPa. Sijoille kahdeksan ja kymmenen asettuvat joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.

Ailahtelevasti pelanneet lahtelaiset lähtevät illan otteluun allaan keskiviikon kotivoitto Turun Palloseurasta. Vähämaalisen ottelun nimiinsä vieneen Pelicansin ykköstähti oli maalia vartioinut Niko Hovinen, joka pelasi 29 torjunnalla kauden ensimmäisen kokonaisen nollapelinsä. Edelliseltä viikolta lahtelaisille kertyi kaksi voittoa, joista toinen voittolaukauskilpailussa, sekä yksi tappio.

Lappeenrantalaiset puolestaan saivat tiistaina nokkiinsa Tapparalta. Seitsemän maalia tykittäneet tamperelaiset jättivät keltapaidat nollille kasvattaen SaiPan tappioputken kolmen ottelun pituiseksi.

Ratkaisukohdat

Vaikka Pelicans on perjantain otteluun lähdettäessä SaiPaa kaksi sijaa alempana, on lahtelaisia kotietu puolellaan. Lappeenrantalaiset ovat voittaneet kuluvan kauden seitsemästä vierasottelustaan vain kolme.

Vaikka Pelicansilla on Lahdessa pelatuista yhdeksästä ottelusta taskussaan vain neljä voittoa, ovat pussinokat pelanneet kotikaukalossaan aktiivisesti. Hyviä esimerkkejä ovat toissaviikkoinen ottelu HIFK:ta sekä edellisen perjantain ottelu HPK:ta vastaan. Molempiin otteluihin lahtelaiset lähtivät terävästi ja tuottivat tulosta jo ensimmäisessä erässä. Vaikka helsinkiläisiä vastaan vauhti ei aivan riittänytkään, antoivat ottelut näyttöjä siitä, että suunta on oikea vaikeuksista huolimatta.

Lahtelaisten tekemistä kuitenkin varjostaa myös perjantaina lukuisat loukkaantumiset. Sairastuvalta on jo pidempään löytynyt lähes kymmenen nimeä, joista todennäköisesti eniten kirpaisee jo ensimmäisessä kotiottelussa loukkaantunut Janne Juvonen. Maalinsuulta Pelicansin ongelmat eivät kuitenkaan löydy, sillä sekä Sami Rajaniemi, että aisapari Niko Hovinen ovat kumpikin esittäneet vakuuttavia otteita.

Pussinokkien Akilleen kantapää löytyy hyvistäkin otteluista huolimatta hyökkäyspäästä. Sairastupaa muun muassa miehittävät Vili Sopanen, Anrei Hakulinen ja Teddy Da Costa vievät kokoonpanosta tarvittavaa tehokkuutta.

Erikoista

Viimeisen viiden vuoden aikana lappeenrantalaiset ovat hakeneet Lahdesta pisteet vain kahdesti. Viimeisin voitto on helmikuun puolesta välistä, jolloin SaiPa vei kotiinsa kaksi pistettä jatkoajalta. Edellinen suora voitto puolestaan on lähes tasan viiden vuoden takaa, kun pussinokat kaatuivat lukemin 1−2.

Seuraa Heitä

Ben Blood #7 | Pelicans

Puolustaja

Alkukaudesta useampaan otteeseen hämmennystä aiheuttanut Blood on lähes takuuvarmasti yksi ottelun mielenkiintoisimmista pelaajista.

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Maalipörssin kärkinimi on Pelicansille varmasti kova pala purtavaksi. Vahvana maalineduspelaajana tunnetussa Raussa on kevyelle lahtelaispakistolle paljon tekemistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle