SaiPa noitui pisteet mukaansa Lahdesta

Jussi Markkanen venyi Lahdessa kiekon eteen 19 kertaa. (Arkistokuva)
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Perjantain kierrokselle TPS-voitto allaan lähtenyt Pelicans isännöi SaiPaa, joka oli ajautunut raastavaan kolmen ottelun tappioputkeen. Sesongin ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen oli lappeenrantalaisten juhlaa, kun se haki Lahdesta täydet pisteet lopputuloksen ollessa 1-5.

Lahti on voitosta huolimatta ollut Idän Sputnikeille 2010-luvulla varsin haastava paikka, sillä eräkohtaiset maalierot Pelicansin kotipeleissä ennen iltaa olivat pussinokille ensimmäisestä kolmanteen lueteltuna 18-6, 25-6 ja 13-12.

− Kovin usein ei olla täältä kolmen pisteen kanssa lähdetty. Olisiko edellisestä kerrasta viisi vuotta, SaiPan pääkäskijä Pekka Tirkkonen pohti.

Savonlinnasta lähtöisin olevien päävalmentajien Petri Matikaisen ja Tirkkosen kohtaamisen vei tällä kertaa siis SaiPa, joka karkasi voittoon jäähyrikkaassa toisessa erässä. Lappeenrantalaisjoukkue upotti kiekot hurjalla tehokkuudella kaksi erää hieman vaikeuksissa olleen Pelicans-torjuja Niko Hovisen selän taakse.

Pisteiden kannalta ottelun toinen erä oli sen vuoksi erikoinen, että siinä hyökkäyspeliä hallinnut kotijoukkue jäi numeroiden valossa pahasti alakynteen lappeenrantalaisten käsittelyssä. Erittäin tiiviisti ja fiksusti puolustanut SaiPa piti isännät kurissa myös Jussi Markkasen maalin edessä.

SaiPan toisen erän kovan rynnistyksen sekä mainion puolustuspelaamisen myötä joukkue otti mukaansa siis täydet pisteet.

− Meillä oli hyvää puolustamista ja erittäin hyvää alivoimaa, Tirkkonen kehaisi omiaan ansaitusti, ja jatkoi:

− Olen erittäin tyytyväinen siihen ilmeeseen, millä me taisteltiin. Meillä on ollut vähän vaikeita jaksoja tuossa ja epäonnistumisiakin on tullut.

SaiPa rankaisi paikoistaan armotta

Vauhdikkaan ja melko fyysisen avauserän ainoasta osumasta vastasi uransa avausmaalin tulisella ranteella ampunut Janne Kettunen. Johto oli SaiPalle melko ansaittu, sillä kovasti karvannut vierasjoukkue oli jatkuvasti aktiivinen kentällä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin pelattaessa.

Kovien taklausten sävyttämän pelin puolessa välissä mentiin 43 sekuntia kolmella kolmea vastaan, ja lukuisten jäähyjen myötä maalipaikkoja alkoikin syntymään puolin ja toisin.

Ensiksi Pelicans nousi tasoihin Juha Leimun maalilla, jonka alusti kahden vuoden jatkopahvin Lahteen tehnyt Ben Blood ilmiömäisellä poikittaissyötöllä. Vierasjoukkue kuitenkin kuittasi tasoituksen välittömästi isäntien Stefan Lassenin järkyttävän kiekonmenetyksen jälkeen. Tanskalaispakki hävitti pelivälineen Hovisen maalin takana ja David McIntyre käytti avopaikan säälimättä hyväkseen.

− Siinä tuli maalipaikkoja, eikä lannistuttu, vaikka Pelicans pääsi tasoihin.

Toisella kaksikymppisellä todellisista paikoistaan armotta iskenyt SaiPa karkasi erässä kolmen osuman karkumatkalle vielä Ville Järveläisen ja Sam Lofquistin maalattua.

− Me saatiin palkintoja hyökkäyspäässä maalien muodossa, jaksettiin tehdä töitä ja blokata laukauksia, sekä mennä tilanteisiin, SaiPa-käskijä summasi.

Päätöserässä nähtiin yksi osuma jälleen SaiPan toimesta, kun Chad Rau upotti kiekon kahden miehen ylivoimalla ohi Pelicans-maaliin vaihdetun Sami Rajaniemen.

− Tiistaina meille tuli Tapparaa vastaan totaalinen romahdus, mutta joukkue oli kasannut itsensä hienosti. Joka äijä pisti itsensä likoon joukkueen vuoksi.

Seuraavaksi kuudetta paikkaa miehittävä SaiPa saa vastaansa Sportin, jonka jälkeen joukkue suuntaa maajoukkuetauolle. Myös Pelicansilla koittaa ansaittu loma heti sunnuntaisen HIFK-vierasottelun jälkeen.