Viihdearvo vähissä Raksilassa

Kärpät onnistui vääntämään kolme maalia ja sai pidettyä pisteet Oulussa.
Oulun Raksilassa nähtiin lauantai-iltana viihdearvoltaan surkeaa peliä, jossa pelilliset hienoudet olivat ainoastaan puolustuspelaamisessa Vasta kolmannessa erässä alkoi tapahtua kunnolla, kun verkko heilui pari kertaa kummassakin päässä. Lopulta tasaisen kamppailun pisteet jäivät kuitenkin Ouluun.

Pitkiä kiekkoja, harhasyöttöjä, keskialueella nyhjäämistä ja kulmissa pörräämissä. Siinä resepti lauantai-illan kiekkopeliin Oulun Raksilassa ensimmäisen 55 minuutin ajaksi.

Sekä Kärpillä että Pelicansilla oli vaikeuksia saada peliään täyteen liekkiin, joten yleisölle ei pelissä ollut tarjolla oikein mitään ensimmäisen 40 minuutin aikana. Päätöserässä Kärpät karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta Pelicans kiri tuntumaan. Viimeiset minuutit lahtelaiset rynnistivät kunnolla ja viihdearvokin nousi eri sfääreihin, mutta Tasoitukseen asti vieraiden rynnistys ei riittänyt.

Kenttätapahtumien varjolla kumpi tahansa olisi voinut viedä pelin, mutta Kärpät onnistui lopulta viimeistelyssä tehokkaammin. Oman panoksensa antoi myös mainiosti torjunut kärppävahti Tomi Karhunen.

Alussa viihdearvo nollissa

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia eivät viihdearvollisesti paljon tarjonneet. Molemmilla joukkueilla oli pari paikkaa, mutta mitään ihmeempiä e nähty. Lähimpänä maalintekoa oli Kärppien Juha-Pekka Haataja, mutta Pelicans-vahti Jere Myllyniemi torjui läheltä tulleen vedon.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Tunnetasoltaan heikossa taistossa nähtiin paljon virheitä eikä sen kummempia tapahtunut, jos runsasta määrää pitkiä kiekkoja ei lasketa kohokohdiksi.  Pelicans vei erän alkua, mutta vähitellen Kärpät sai otetta.

Erän puolivälin jälkeen oululaiset saivat paljon aikaan yhdessä vaihdossa. Aluksi Haataja vei kiekon Danny Richmondilta ja Tomas Plihal pääsi avopaikkaan, mutta ei onnistunut. Kiekko jäi kuitenkin pyörimään alueelle ja Kärpät sai lisää paikkoja. Lopulta peliväline otti pomppuja muun muassa tuomarin alaraajasta ja päätyi Ivan Humlille, joka suti rystyllä 1-0.

Kolmannen erän alkupuolella Kärpät latoi pelin lukemiin 2-0, kun Julius Junttila sai Toni Kähkösen syötön täyteen vauhtiin ja onnistui viimeistelemään läpiajosta. Lisää seurasi muutaman minuutin kuluttua, kun pyörityksen jälkeen John Norman survoi oululaisten kolmannen osuman.

Pelicansille tarjottiin kavennusmahdollisuus erän puolivälissä, kun Kärpät otti pari rangaistusta. Lahtelaiset kiittivät ja Markus Seikola tykitti lämärinsä ylänurkkaan.

- 3-0-tilanteessa ehkä vähän ajattelimme pelin ratkenneen. En pitänyt tuomareiden ratkaisuista Ohtamaan ja Junttilan jäähyissä, mutta toisaalta, ei pitäisi antaa mahdollisuutta antaa jäähyjä, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta manasi.

Pian tämän jälkeen Kärppien maalin edessä oli ruuhkaa ja kiekko pyöri maaliviivan lähellä. Tilannetta tarkistettiin pitkään videolta ja lopulta tuomiona oli maali Oskari Korpikarin nimiin.

Tämän jälkeen Pelicans tappeli vielä pisteistä tosissaan, mutta myös Kärpät pisti oli valmis taistelemaan täydestä potista. Palkinto annettiin lopulta kotijoukkueelle, joka vei kamppailun 3-2.

- Molemmilla joukkueilla oli heti alussa hyvä lataus. Ensimmäistä erää Pelicans hallitsi, mutta toinen oli sitten meidän. Tarkkaa ja huolellista puolustuspeliä molemmilta, Aravirta tiivisti.

- Vähän inhottavia maaleja. Siinä ennen 2-0-osumaa meillä oli hyvä paikka, ja kun ei tehty, niin kaveri iski läpi ja teki ison maalin. Päätöserässä pääsimme vähän varkain mukaan peliin. Ilman maalivahtia se on sitten hullua yrittämistä. Muutaman kerran kiekko pyöri lähellä, mutta ei ollut sisäänlyöjiä paikalla, harmitteli puolestaan Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen.

Muutoksia kokoonpanoissa

Kärppien kokoonpano on elänyt paljon, kun sairastuvalla on ollut ruuhkaa. Lisäksi joukkueesta poistui kolme NHL-pelaajaa, joten pakkaa on sekoitettu reippaasti. Lauantain Pelicans-ottelussa omaa rooliaan kasvatti muun muassa Plihal, joka uurasti ykköstrion keskellä.

- Hieman on joukkueen hierarkiaa ravisteltu, kun miehiä lähti NHL:ään ja tuli sairastuvalta. Kentällä jokainen sinne pääsevä haluaa pitää paikkansa, kärppäluotsi mietti.

- Karhunen oli hyvä ja Plihal nostaa osakkeitaan koko ajan. Hänelle annettiin paljon vastuuta ja ilme oli päättäväinen. Myös kehiin palannut Toni Kähkönen toi stabiiliutta lisää.

Pelicansin ykköskentässä pelasi lauantaina ensimmäistä kertaa Tyler Redenbach. Lahtelaisleirin mukaan joukkueeseen ei enää etsitä uusia miehiä, mutta tuoreimpaan hankintaan oltiin tyytyväisiä.

- Redenbachin esitykseen olen tyytyväinen. Vähän liikaa jouduin häntä peluuttamaan, kun taisteltiin voitosta. Ehkä vähemmällä peluuttamisella olisi saatu hänestä enemmän irti, lopussa näkyi vähän jo väsymystä, Suikkanen mietti.

Kärppien pelit jatkuvat tiistaina Oulussa Lukkoa vastaan. Pelicans matkaa samana päivänä Turkuun ja kohtaan paikallisen Palloseuran.