Jatkuuko Lukon voittoputki?

LIIGA / Ennakko
Ryan Caldwell on pitkän penkityksen jälkeen esittänyt isännän otteita.
Kuva © Jussi Kivimäki
Raumalaista kiekkoyleisöä hemmotellaan lauantaina oikein toden teolla, sillä huimassa voittoputkessa liitävä raumalaisnippu saa vieraakseen HIFK:n.

Vaikeasta alkuviikosta puhtain paperein selvinnyt Lukko seilaa jo neljän ottelun voittoputkessa. Tiistaina kaatui KalPa Kuopiossa lukemin 2-3. Torstaina Lukon vireen sai kokea JYP, kun raumalaisryhmä haki täyden pistepotin Jyväskylästä maalein 1-3.

Ailahtelevaisesti esiintynyt HIFK on tällä viikolla saanut kasaan kolme pistettä. Tiistaina helsinkiläiset kävivät paljon puhetta herättäneen vihellyksen saattelemana hakemassa Lahdesta voiton lukemin 2-3. Torstaina paletti levisi kuitenkin jälleen käsiin ja tuloksena oli 3-6 kotitappio KalPalle.

Mustelmia ja jääpusseja

Tanskalaisten NHL-apujen poistumisen jälkeen Lukko tuomittiin monissa keskusteluissa suurimmaksi häviäjäksi. Joukkue oli kuitenkin eri mieltä ja näytti epäilijöille vähintäänkin kiitettävää peli-ilmettä.

Viikon aikaisemmissa otteluissa on kenttäpelaajilla ollut blokattuja laukauksia huima määrä. Hurjasti taistelevan miehityksen viimeisimpänä lukkona on toiminut jälleen omalle tasolleen noussut Petri Vehanen.

Risto Dufvan pelitapa on viimeinkin alkanut iskostua pelaajien mieliin. Tiivis viisikkopeli niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin on alkanut kantaa hedelmää.

Ensimmäinen maali pääosassa

Ottelun suuntaa tulee pitkälti näyttämään ensimmäinen maali. Mikäli kotijoukkue onnistuu maalinteossa ensin, tulee helsinkiläisille pitkä ilta. Lukon viisikkopeli toimii tällä hetkellä juuri sillä tasolla, jolle ennen kauden alkua Dufvan se odotettiin nostavan.

HIFK on tehnyt vähiten maaleja vieraskentällä tämän kauden liigassa, ja haaste ei lauantai-iltana ainakaan tällä hetkellä helpoimmasta päästä ole.

Kokoonpanot

Lukolta sivussa on edelleen pitkäaikaispotilas Jussi Pesonen. Lauri Tukosen pelaaminen on epätodennäköistä.

HIFK:n poissaolijoiden listalla ovat Iiro Pakarinen, Mikko Kurvinen, Joel Perrault sekä Niko Piiparinen.

Palkintosadetta

Lukko-puolustaja Tommi Kovanen pelaa ottelussa uransa 500. kamppailun SM-liigan runkosarjassa.

Seuraa Heitä

Petri Vehanen #35 | Berlin

Maalivahti

Raumalainen maailmanmestari on alkanut lunastaa häneen kohdistuneita odotuksia.

Kimmo Kuhta #9 |

Laitahyökkääjä

Alkukauden maalinteko-ongelmien kanssa tuskaillut konkarihyökkääjä osui torstaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella, ja heti kahdesti.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Teemu Nurmi 3 2 5
2.Mikkel Bødker 2 2 4
3.Justin Azevedo 1 3 4
4.Frans Nielsen 1 2 3
5.Filip Riska 2 1 3
HIFK M S P
1.Kyle Klubertanz 1 4 5
2.Ville Peltonen 2 3 5
3.Ville Varakas 1 3 4
4.Eero Somervuori 1 2 3
5.Joakim Eriksson 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle