Ykkösketju pelasti Ilveksen nöyryytykseltä

LIIGA / Raportti
Saku Salmela iski HPK:ta vastaan kaksi maalia.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Hämeenlinnan Pallokerho oli ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin perusteella takomassa Ilveksen jäänrakoon täyden Hakametsän edessä. Tasaisemman ottelun pelannut kotijoukkue nousi kuitenkin 0−3-tappioasemasta 5−3-voittoon (2−3,1−0,2−0).

Ilveksen ja HPK:n välinen ottelu oli lähtökohdiltaan melkoisesti kotijoukkueelle kallellaan. Se oli pelannut huomattavasti HPK:ta tuloksellisemmin ja sai taakseen täpötäyden Hakametsän tuen. Ilves tarjosi otteluun kaikille halukkaille ilmaisen lipun.

HPK:lla oli otteluun lähdettäessä orastava maalinteko-ongelma, ja kaiken lisäksi aiemmissa otteluissa sen omaan verkkoon oli helissyt helposti.

Avauserään nakutettiin viisi maalia

HPK:n käskyttäjä Pasi Arvonen sai joukkueensa tekemään Hakametsän avauserässä juuri sitä, mitä hän oli peräänkuuluttanut useissa haastatteluissa. Joukkue oli vahva Ilveksen maalin edessä ja iski kolme maalia 10 minuuttiin. Suoritus oli sikäli merkittävä, että joukkue ei ollut viimeisessä kuudessa ottelussa tehnyt kertaakaan yli kahta maalia.

Ilves ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan kampesi itsensä avauserässä vielä maalin päähän. Täpötäysi Hakametsä näytti aluksi vaikuttavan Ilvekseen negatiivisesti, mutta IlvesTeoksi nimetty lauantain ottelutapahtuma auttoi joukkuetta tappiotilanteessa. Ilves otti ensin aikalisän, jonka jälkeen se teki nopeasti kavennusmaalin.

Tuota maalia seurasi pitkä tauko, joka oli omiaan tappamaan vierasjoukkueen rynnistyksen. IlvesTekoon kuului se, että katsojat saivat heittää Ilveksen ensimmäisen maalin jälkeen jäälle pehmolelun, joka annetaan hyvään tarkoitukseen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen-osaston kanssa.

Ilves tasoitti HPK:n hallitsemassa erässä

Toiseen erään Ilves vaihtoi Joonas Korpisalon tilalle maaliin Juha Järvenpään.

HPK hallitsi toista erää. Se käänsi peliä nopeasti, ja sai kovalla luistelulla kuljetettua kiekon Ilveksen alueelle. Hyökkäysalueelle päästyään HPK piti pariin otteeseen kiekkoa pitkään itsellään Ilves-pelaajien seistessä kuin muurattuna paikoillaan. Pallokerho ei kuitenkaan päässyt Joni Tuulolan ylärimalaukausta lähemmäs maalia.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin Ilves. Se tasoitti ottelun suureen rooliin nousseen ykköskenttänsä Sami Sandell-Tapio Laakso-Vojtech Polak voimin.

Salmelan toinen ratkaisee

Ilves siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Maalin iski Saku Salmela, joka teki myös Ilveksen toisen maalin. Maalia oli järjestelemässä Ilveksen ykköshyökkäysketju, joka oli kentällä kaikissa joukkueensa tekemissä maaleissa.

HPK sai luotua painetta kolmannessa erässä Ilveksen päätyyn, mutta Ilves paransi ottelun edetessä etenkin maalineduspelaamistaan. HPK:n pyöritykset eivät ottelun lopussa tuottaneetkaan vaarallisia maalintekopaikkoja.

Tappio oli HPK:lle neljäs perättäinen. Ilves palasi voittokantaan Lukko-tappion jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle