Maalivahdit ratkaisijoina Lahdessa

Marko Pöyhönen iski kaksi maalia KalPan verkkoon.
Kuva © Erno Laisi, erno.laisi@jatkoaika.com
Pelicansin ja KalPan välinen kamppailu oli lähes identtinen kuin edellinen kuopiolaisten vierailu Lahteen. Pelicans voitti ottelun lukemin 3-1, Janne Juvosen otettua selkeän niskalenkin virkaveljestään Samu Perhosesta.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, eikä vaarallisia paikkoja juuri ollut kummallakaan joukkueella ottelun avauserän ensimmäisellä puoliskolla. Ensimmäinen vaarallinen paikka nähtiin, kun Jyri Junnila pääsi puolittain läpi kolmentoista minuutin kohdalla. Janne Juvonen kuitenkin venytti patjansa eteen ja torjui yrityksen.

Hetkeä myöhemmin Jordan Smotherman laukoi b-pisteen sisältä ja kiekko tipahti Samu Perhosen kainalosta maaliviivalle. Marko Pöyhösellä oli helppo työ lakaista kiekko sisään ja siirtää Pelicans johtoon.

- Koen, että olimme aktiivisia läpi pelin, mutta kun maaleja tulee omiin aina siihen kohtaan, kun et saa itse tulosta, niin se syö miestä. Ensimmäisestä erästäkään ei missään tapauksessa pitänyt tulla häviöllä pois, kuopiolaisten Pekka Virta kommentoi.

Juvonen torjuu kaiken, Perhonen ei

Erätauon jälkeen molemmat pääsivät vuorollaan yrittämään ylivoimalla, maalit jäivät kuitenkin syntymättä. KalPalla oli muutama hyvä maalintekopaikka, mutta illan tähti Juvonen piti lahtelaiset johtoasemassa.

Erän puolivälin jälkeen Pelicans pääsi 3-2-hyökkäykseen, Michal Repik malttoi upeasti odottaa ratkaisuaan. Repik syötti Anrei Hakuliselle mainion paikan, josta Hakulinen ei erehtynyt, vaan laittoi kiekon varmasti maaliin.

Erän viimeisellä minuutilla Repik veti keskialueella kaksi pelaajaa hyvin puoleensa, ja näki Pöyhösen nousevan keskeltä. Vaikka Repikin syöttö jäikin osin taakse, pääsi Pöyhönen puolittain läpiajoon ja napauttamaan ranteella Pelicansin kolmen maalin johtoon. Pöyhösen laukaus oli toki hyvä, mutta veto oli täysin kiinni otettavissa.

- Täytyy aika tarkkaan miettiä, miten tämän sanoo, mutta... Meidän veskarilla oli kahden erän jälkeen seitsemän torjuntaa, ja taululla oli 3-0 Pelicansille. Fakta on se, että nuori mies meidän maalissa on liian kovassa paikassa, mutta se ei ole missään nimessä hänen vikansa. Ymmärrän häntäkin, mutta jotainhan meidän on keksittävä, ettei joukkue ala oireilemaan ja nuori maalivahtikin on pidettävä "hengissä", totesi Virta.

Aneeminen loppurynnistys

Kolmas erä alkoi pelailulla ja näytti pitkään etenevän maalittomana. Erän puolivälin jälkeen KalPa käytti viimein ylivoimansa, ja Janne Keränen onnistui kaventamaan pelin maalinedusruuhkasta. KalPa haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla reilut kolme minuuttia ottelun lopussa, mutta Juvonen ja uhrautuvasti heittäytynyt Pelicans-puolustus säästyivät takaiskulta. Loppujen lopuksi Pelicans oli lähempänä tehdä lisäosuman kuin KalPa kavennuksen.

Kaiken kaikkiaan tasaisen pelin ratkaisu löytyi lopulta tolppien välistä, ja sen myönsi myös pettynyt Perhonen.

- Joukkuehan pelasi hyvin, mutta itselläni ei mennyt niin hyvin. Maalit menivät liian helposti, eikä tilanteita ollut hirveästi. Vaikeata oli, mutta pitäisi vain pystyä ottamaan nuo, totesi vähäsanainen Perhonen ottelun päätyttyä.

KalPa jatkaa pelejään maanantaina, kun se saa vastaansa HPK:n Kuopiossa. Pelicans lepää muutaman päivän enemmän ja yrittää jatkaa hyvin alkanutta vuottaan keskiviikkona Oulussa Kärppien vieraana.