Blues kukisti taas punapaidat

LIIGA / Raportti
Robert Rooban kauden toinen maali syntyi pienestä kulmasta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kotijoukkue Blues ylsi lauantaina kauden parhaaseen esitykseen. Ensimmäisessä erässä Blues iski kahdesti, kuten myös toisessa. HIFK aloitti epätoivoisen kirin päätöserässä, mutta se riitti vain yhteen osumaan.

Kuten monessa aiemmassakin kohtaamisessa, sekä Blues ja HIFK ovat pelanneet kotipaidoissaan keskinäisiä ottelujaan. Näin Blues voitti punapaitaisen joukkueen toistamiseen peräkkäin, olihan päivää aikaisemmin kaatunut Ässät kotikaukalossaan.

Bluesin sisäisen maalipörssin kärkinimet eivät juhlineet tänään. Miro Aaltonen oli sivussa, mutta myös Kai Kantola ja Ville Korhonen jäivät pisteittä. Sen sijaan ratkaisurooliin nousi kaksi osumaa viimeistellyt Siim Liivikin ketju.

- Olimme kaikessa vähän perässä. Ensimmäinen Bluesin maali oli tärkeä, eikä siitä enää noustu, lyhytsanainen Antti Törmänen myönsi.

- Ei se kuitenkaan valmistautumisesta jäänyt kiinni.

- Hyvä valmistautuminen otteluun. Tehtiin pari maalia ja kun vastustaja alkoi olla parhaimmillaan, onnistuttiin vielä toisessa erässä tekemään 4-0-maali, Jyrki Aho kiitteli.

- Yksi maali kolmannessa erässä tuli, kun annoimme vähän oljenkortta.

Ottelun avausmaalista vastasi Stefano Giliati komealla soolonousulla HIFK:n vaihdon ollessa kesken. Laukaus lähti kuitenkin kaukaa ja upposi varsin helposti ohi Kevin Lankisen.

Toisesta maalista vastasi Robert Rooba, jonka laukaus kimposi HIFK-pelaajan kautta maaliin. Giliati pääsi yrittämään myös toista osumaa läpiajosta, mutta sillä kertaa Lankinen veti pidemmän korren.

Toisessa erässä Blues karkasi jo neljän maalin päähän. Siim Liivik iski paluukiekon maaliin, kun ensin Hannu Pikkaraiselta oli karvattu kiekko pois. Jussi Makkonen iski Bluesin neljännen osuman ylivoimalla. Maali oli hänelle kauden ensimmäinen. Muutenkin Makkonen on näyttänyt vahvempaa osaamista palattuaan sairastuvalta, joskaan mies itse ei näkemystä täysin allekirjoita.

- Tehoja ei ehkä tullut ennen loukkantumista, ehkä liikaa puristamista. En muuten koe, että olisin pelannut huonommin, Makkonen arvioi.

Kolmannessa erässä Blues vetäytyi hieman liikaa ja antoi HIFK:lle tilaa. Ainoa maali tuli kuitenkin Teemu Ramstedtin läpiajosta alivoimalla. Blues onnistui kestämään vielä Liivikin kaksiminuuttisen ja puoli minuuttia Kim Hirschovitsin rangaistusta.

Monipuolista onnistumista Bluesilta

Makkonen ehti käväistä yhdessä pelissä kokoonpanossa, mutta joutui jättämään senkin pelin kesken kolmen ja puolen minuutin jälkeen.

- Se antoi hiukan toivoa, mutta oikeastaan siinä tuli vain takapakkia.

- Ensimmäistä erää hallittiin, eikä vastustaja ollut ehkä ihan parhaimmillaan, Makkonen arvioi.

Bluesille peli oli harvinainen tällä kaudella myös siinä mielessä, että sekä hyökkäys että puolustus toimivat.

- Jämäkkää peliä puolustajilta, avasivat myös peliä hienosti. Hyökättiinkin hyvin ajoittain, turhaan vaan päätettiin kolmannessa erässä vastustajaa mukaan.

Tuttu tilanne niin monesta ottelusta johtoasemassa olevan joukkueen kannalta. Onko kyseessä alitajunta?

- Näin se varmaan menee.

Blues ehti erän alussa käyttää myös aikalisänsä.

- Kyllä se aikalisä tuli tarpeeseen. Aloitettiin erä tosi huonosti, pientä herättelyä kaivattiin.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle