Josh Green upotti HPK-laivan jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Severi Sillanpään tasoitus ei auttanut HPK:ta voittoon asti.
Kuva © C More
HPK:n ja KooKoon ottelu oli kaksijakoinen. HPK pelasi kauden parhaan toisen eränsä, mutta ei pystynyt karkaamaan kun siihen tarjottiin tilaisuutta. Josh Green ratkaisi lopulta kahdella maalillaan voiton KooKoolle.

Pyörremyrskyn lailla otteluun tullut KooKoo yllätti kotijoukkueen nopeudellaan. Maltillisesti hyökännyt vierasjoukkue pääsi vaarallisiin tekopaikkoihin aina, kun miehenmentävä rako HPK:n puolustusmuurista löytyi.

HPK oli ajoittain pahasti pinteessä ja teki hätäisiä ratkaisuja, jotka johtivat monesti pitkiin kiekkoihin, vaikka vapaa mieskin olisi ollut tarjolla.

Ottelun ensimmäinen maalikin näki päivänvalon KooKoon nopeasta hyökkäyksestä. Juuso Rajala syötti kiekon Mikko Virtaselle, joka laukoi sen maaliin Samu Perhosen suojien alta.

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila oli ottelussa näkemäänsä tekemiseen tyytyväinen.

− Ensimmäinen ja kolmas erä oli meiltä erittäin hyviä. Todella hyvä otteluun lähtö ja luotiin tasakentällisin maalipaikkoja liukuhihnalta. Kolmannessa erässä aloitimme takaa-ajon heti, eikä jääty ihmettelemään milloin se summeri soi. Jatkoaika oli HPK-merkkinen, kunnes saatiin se yksi tilanne. Jos ensimmäisessä erässä ei tehty paikoista maalia, niin jatkoajalla tehtiin.

Vähitellen koneensa käyntiin saanut kotijoukkue sai tärkeän kavennuksen ylivoimalla. Petteri Nikkilä laukoi siniviivalta kiekon ylänurkkaan aivan ensimmäisen erän lopussa.

HPK:n kirivaihde savuttaa ennen vauhtiin lähtöä

HPK jatkoi siitä mihin ensimmäisen erän lopussa jäi ja joukkue painosti jatkuvasti KooKoon pelipäädyssä. Rynnistyksen katkaisi Antti Bruunin rangaistus ja epäonninen takaiskumaali oman pelaajan luistimesta. KooKoon ylivoimamaalin tekijäksi merkittiin Ryan O'Connor.

Ottelun toinen erä oli kuitenkin HPK:n hallintaa ja se näkyi myös maalivahtien torjunnoissa. Kevin Lankinen KooKoon maalilla joutui torjuntahommiin 14 kertaa, kun taas HPK:n Perhoselle merkittiin ainoastaan yksi torjunta.

Ottelun kaksi seuraavaa maalia tekikin kotijoukkue. Ensin Severi Sillanpää saatteli verkon perille Otto Honkaheimon maalille syöttämän kiekon.

Osuma oli Sillanpäälle ensimmäinen HPK:n paidassa.

− Huomasin että Honkaheimo kääntää maalin eteen, sain siinä mailan väliin ja sinne se upposi.

Juhani Jasu kaivoi HPK:n johtomaalissa kiekon esiin pelaajakasan alta ja nosti sen verkkoon.

Josh Green löysi ratkaisun avaimet otteluun

Kolmanteen erään joukkueiden puntit tasoittuivat ja samoin koko ottelu. Nikkilä otti jäähyn poikittaisesta mailasta oman maalin edessä ja heti ylivoiman alussa Josh Green ohjasi siniviivavedon maaliin.

Ottelu meni jatkoajalle, jossa kotijoukkue hallitsi kiekkoa ensimmäiset kolme minuuttia. Lukuisista paikoista huolimatta HPK ei kiekkoa saanut maaliin ja KooKoo rankaisi heti ensimmäisestä hyökkäyksestä.

Greenin laukauksella KooKoo lopulta otti ottelusta kaksi pistettä, HPK:n joutuessa tyytymään yhteen pisteeseen.

Sillanpää pitää kolmen miehen jatkoaikapeliä hyvänä, mutta jatkoajan ratkaisua ei haluta selitellä.

− Paljon on tilaa ja paikkoja tulee jatkuvasti, varmasti yleisökin tykkää. Kaveri sai siinä meidän hallinnan jälkeen yhden paikan ja naulasi siitä.

HPK-luotsi Pasi Arvonen ei jaksanut olla kiitollinen yhdestä pisteestä ottelun jälkeen.

− Me aloitimme ottelun huonosti ja KooKoo oli selvästi valmiimpi ottelun ensimmäiseen kymmenminuuttiseen. Toinen erä oli meiltä parasta pitkään aikaan ja siinä oli paikat katkaistakin tämä peli. Kolmannessa erässä roiskittiin kiekkoa ja pelattiin huolimattomasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo