Tuttuja miehiä vastustajan sotisovassa

LIIGA / Ennakko
Kärpissä kautensa aloittanut Niko Hovinen työn tuoksinnassa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Kuva © Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com
Kärppien ja Pelicansin kauden toisessa kohtaamisessa nähdään useampi molempia seuroja kuluvalla kaudella edustanut pelaaja. Keskinäisissä otteluissa voitot ovat tasan, eikä kotijoukkue ole tähän saakka onnistunut voittamaan vierastaan.

Kärppien torstainen Tappara-ottelu sujui erittäin tasaisissa merkeissä, ja ratkaisua saatiin odotella lähes voittolaukauskisaan saakka. Tappara onnistui vetämään pitemmän korren jatkoajan viimeisillä sekunneilla, joten Kärppien oli tyydyttävä yhteen pisteeseen. 

Illan vastustaja Pelicans pelasi torstaina voittolaukauskisaan venyneen ottelun Vaasassa Sportia vastaan. Ottelussa puhutti erityisesti useita kertoja tehdyt videotarkistukset, jotka pitkittivät ottelua ja aiheuttivat paljon odottelua.

Pelicansin Miika Roine onnistui voittolaukauskisassa kahdesti, jonka myötä joukkue pääsi siirtymään Ouluun kaksi pistettä mukanaan.

Kärpät ja Pelicans ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kahdesti. Ensimmäinen ottelu pelattiin syyskuussa Oulussa, jolloin Pelicans aiheutti Kärpille kauden ensimmäisen tappion. Kuukautta myöhemmin joukkueet kohtasivat Lahdessa, jolloin täysi pistepotti päätyi Kärpille. Molemmissa otteluissa voittaja osui neljästi ja häviäjä kolmesti.

Ratkaisukohdat

Vaikka Kärpät on onnistunut keräämään pisteitä tasaiseen tahtiin, on se joutunut useassa edellisessä ottelussa hakemaan ratkaisua varsinaisen peliajan jälkeen.

Viime torstaina pelattu Tappara-ottelu oli yksi viime aikojen parhaista esityksistä, mutta siinäkin viime sekuntien kavennuksen antaminen koitui kohtaloksi vaikka ohjat varsinaisen peliajan ratkaisuun olivat tiukasti omissa käsissä.

Etenkin Kärppien maalin edustalla on esiintynyt ajoittain kohtalokasta huolimattomuutta josta vastustaja on useasti onnistunut rankaisemaan. Fyysisestä pelityylistä tunnettu Pelicans saattaa hyvinkin onnistua käyttämään maalinedusnujakoissa tällaisen huolimattomuuden hyväkseen, joten kärppäpuolustuksen on syytä olla erityisen tarkkana maalin edustalla. 

Erikoistilannepelaamisessa molemmat joukkueet sijoittuvat Liigan keskikastiin. Ylivoimatehokkuudessa Pelicans on Kärppiä yhden sijan ylempänä, kun taas Kärppien alivoimapelaaminen on toiminut Pelicansia paremmin.

Pelaajasiirtojen verkko

Raksilassa nähdään tänään useampi pelaaja jolla on kytköksiä vastustajaansa kuluvalta kaudelta. Pelicansin maalivahti Niko Hovinen aloitti kauden Kärppien kolmantena maalivahtina, mutta hän siirtyi pian Pelicansiin pelattuaan vain yhden ottelun kärppäpaidassa.

Kärppien maalia taas vartioi Pelicansin sopimuspelaaja Sami Rajaniemi, joka on pelannut joulukuusta saakka lainalla Kärpissä.

Myös kenttäpelaajista löytyy molempia seuroja tällä kaudella edustanut pelaaja. Sportissa kautensa aloittanut Aleksi Rekonen pelasi syyskaudella yhdeksän ottelua lainasopimuksella Kärpissä, josta hän päätyi Hermes-lainasopimuksen kautta loppukaudeksi Pelicansiin.

Mikäli Rajaniemi aloittaa kärppämaalilla, ilmassa olisi kutkuttava tilanne. Rajaniemi on saanut paljon vastuuta Kärpissä, ja hän on onnistunut vastaamaan lainaajansa odotuksiin.

Kärppien Iiro Tarkin loukkaantumisen ja lopulta uran päättämisen myötä Rajaniemeä on peluutettu tasaisesti Sami Aittokallion kanssa, joskin Kärppien CHL-otteluihin hän on edustuskelvoton.

Näytönhalut ovat varmasti kovat, sillä Pelicansissa Rajaniemi on joutunut kamppailemaan peliajasta Niko Hovisen ja Janne Juvosen kanssa. Nykyinen lainasopimus päättyy tammikuun lopussa, mutta Kärpät tarvitsevat edelleen toisen maalivahdin Tarkin päätettyä yllättäen uransa kesken kauden. Tämän myötä Rajaniemellä olisi näytettävää molemmille osapuolille.

Seuraa Heitä

Markus Nutivaara #77 |

Puolustaja

Rohkeasti kiekon kanssa pelaava Nutivaara on päässyt kovaan pistetahtiin. Tällä hetkellä Kärppien tehokkain puolustaja.

Aleksi Rekonen #18 |

Laitahyökkääjä

Rekonen palaa oululaisyleisön eteen uudessa paidassa, tällä kertaa loppukauden kattavalla sopimuksella. Halu vakiinnuttaa paikka liigatasolla varmasti kova.

» Lähetä palautetta toimitukselle