Tappiokierre poikki - Toivonen ja Ilves nollasivat haluttoman TPS:n

LIIGA / Raportti
Toivonen torjui kaikki TPS:n maalintekoyritykset.
Kuva © Jarno Hietanen
TPS ja Ilves pelasivat Tampereella vähämaalisen ottelun. Viiden minuutin ylivoimastaan huolimatta turkulaiset eivät saaneet kiekkoa ohi erinomaisesti pelanneen Hannu Toivosen.

Ottelun avauserä oli vauhdikas, mutta erityisen vaarallisia maalipaikkoja ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ei nähty. TPS kontrolloi varsinkin ottelun alkua, mutta viimeinen terävyys uupui laukauksista. Lähimmäksi maalintekoa turkulaiset pääsivät avauserän loppupuoliskon ylivoimallaan, kun Henrik Tallinderin lyöntilaukaus siniviivalta kilahti tolpasta ulos.

Paikalle saapuneet vieraskannattajat pitivät hyvää meteliä, ja tunnelman puolesta olisi saattanut luulla, että ottelu olisi Turussa. Kannattajienkaan apu ei kuitenkaan auttanut TPS:ää toisessa erässä, kun Ilves nappasi pelin haltuunsa. Ensiminuutteja lukuun ottamatta erä oli tupsukorvien hallintaa.

TPS sai toisen erän parhaan paikkansa heti alussa tulleella ylivoimalla, kun Tomi Kallio laukoi kiekon Hannu Toivosen takapatjaan ja peliväline kimposi Dave Spinalle. Jenkkihyökkääjä ei kuitenkaan kiekkoa maaliin saanut, kun Toivosen upea venytys piti pelin maalittomana.

Tamperelaiset painoivat koko ajan päälle kovalla sykkeellä, ja työnteko palkittiin erän loppuvaiheilla. Ilves sai kaksi minuuttia ennen erätaukoa ylivoiman, ja isännät hyödynsivät tilaisuutensa. Blake Kessel syötti, ja TPS:n kasvatti Veli-Matti Vittasmäki laukoi kiekon vastustamattomasti vanhan seuransa maaliin ohi Oskari Setäsen.

TPS ei tasoittanut viiden minuutin ylivoimalla

Kolmannessa erässä TPS sai tilaisuuksia tasoitukseen, mutta esimerkiksi juuri Palloseuraan lainalle siirtyneen Jussi Makkosen ruuti oli märkää maalin edessä. Toivonen jatkoi hyviä otteitaan torjumalla Bluesista TPS:ään siirtyneen hyökkääjän yrityksen.

Makkosen tilaisuuden jälkeen turkulaisille tarjottiin lisää mahdollisuuksia tulla tasoihin. Ilveksen Markku Flinck sai ulosajon Miro Keskitaloon kohdistuneesta laitataklauksesta, ja vierailijat pääsivät pelaamaan viisi minuuttia ylivoimalla. Toivonen ja kurinalaisesti puolustanut Ilves kuitenkin kestivät TPS:n vaisun ylivoiman.

TPS haki osumaa, mutta erinomaisesti Ilveksen maalia tilkinnyt Toivonen piti valkoisissa pelanneen TPS:n nollilla. Kolmisen minuuttia ennen päätöserän loppua ottelussa hyvää puolustuspeliä esittänyt Jani Forsström teki rikkeen TPS-maalin edessä, ja Ilves pääsi pelaamaan ylivoimaa.

Palloseuran kiri näytti kuivuvan siihen paikkaan, ja niin kävikin. Ylivoimalla viivalta lähtenyt Ilves-laukaus vaihtoi suuntaa ja pomppasi päädystä maalin kulmalle Joonas Riekkiselle, joka siirsi kiekon maaliin ja teki loppunumeroiksi 2−0. TPS haki kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta yritys ei tuottanut tulosta.

Illan suurin sankari oli lopulta Ilveksen maalilla TPS:n nollannut Toivonen, joka tarvitsi nollapeliinsä 26 torjuntaa. Turkulaisten maalilla kahdesti antautunut Setänen puolestaan pysäytti kiekon 18 kertaa. Voiton myötä Ilves katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo