Vieraiden "hidasjalkaiset puolustajat" kohteena

LIIGA / Ennakko
HPK sai kuin saikin tasoituksen aikaiseksi.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Voittamaan piristynyt HPK ei ole onnistunut tällä kaudella kukistamaan sarjanousija KooKoota kuin kerran. Saman joukkueen päänahka on kohteena myös pudotuspelitaistossa.

Jumbosijalta noussut HPK on pelannut kolme peliä 10. sijalla olevaa KooKoota vähemmän. Vaikka piste-eroa on kymmenen pistettä, on Kerho yhtäkkiä noussut takaisin pudotuspelitaistoon mukaan. Kolme sen viimeisistä neljästä ottelusta on päättynyt maalin erolla HPK:n voittoon, ja neljäs oli maalin tappio Kärpille.

HPK:n ennakkovideolla esiintynyt Heikki Liedes kehuu KooKoon hyvää pelisysteemiä ja sitä kurinalaisesti toteuttavia pelaajia. Vastustajansa heikoksi kohdaksi Liedes nimeää hidasjalkaiset puolustajat. Aiemmissa kamppailuissa KooKoo on ollut vahvemman kiekkokontrollinsa ansiosta niskan päällä. Viimeksi KooKoo pöllytti HPK:ta rumasti lukemin 5-1. Kerho on voittanut kolmesta keskinäisestä vain kerran.

Nostetta ovat tuoneet osaltaan lainamaalivahdit, joista maalilla on nähty Eetu Laurikaisen poistumisen jälkeen Tapparan Dominik Hrachovina ja KalPan Samu Perhonen. Perhonen pelaa HPK:ssa tammikuun loppuun asti.

KooKoon ykkösnyrkki iskussa

Myös KooKoo on liikkeellä lainaveskarin kanssa. HIFK:stä Juha Järvenpään paikkaajaksi hankittu Kevin Lankinen hoiti tonttinsa hyvin KalPaa vastaan. Valmentaja Petri Mattilan mielestä Lankinen antoi puolustuksellekin aikaa rauhoittua ja pelata paremmin, ja valmentajan näkemykseen on helppo yhtyä.

Joukkueen ykkösnyrkiksi on muotoutumassa Anrei Hakulinen - Josh Green - Juha-Pekka Haataja, jonka peli toimi myös perjantaina tuottaen joukkueensa molemmat maalit. Kovimmassa vireessä on Hakulinen, joka nauttii saamastaan vastuusta.

KooKoon erikoistilannepelaaminen on kärsinyt nimimiesten poissaoloista. Etenkin alivoima on ollut laskusuhdanteessa. Haalarimiesten vääntäminen on auttanut voittamaan kaksinkamppailuja, minkä jatkona joukkueen on luonnollisesti tärkeää saada laadukkaita hyökkäyksiä vastustajan maalille.

HPK:ta vastaan KooKoo kaipaa avausmaalia, sillä sen vahva viisikkopuolustus on kokonaisuutena auttanut joukkuetta säilyttämään johtoasemaansa tiiviisti. KalPaa vastaan sekään ei tosin riittänyt.

Seuraa Heitä

Vojtech Polak #33 |

Laitahyökkääjä

Seitsemän viimeisintä peliä eivät ole olleet Polakilta surkeita yrityksen puolesta, mutta tehoja miehelle on kertynyt niistä vain 0+1. Joko lauantaina taas?

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Lupaavassa iskussa oleva Hakulinen palaa KooKoon paidassa kaupunkiin, jossa hänen edesmennyt isänsä Markku Hakulinen toimi aikanaan yhden kauden kapteenina.

» Lähetä palautetta toimitukselle