Ässät meinasi lipsauttaa voiton käsistään

Tästä tilanteesta Pat Mullane karkasi läpiajoon ja maalintekoon.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Ässät onnistui kääntämään kurssiaan ainakin jonkun verran, kun se otti kauden avausvoittonsa kuudennessa ottelussaan. Kolmannen erän alussa ottelu näytti jo ratkenneen, mutta kotijoukkue Blues nousi vielä maalin päähän.

Ässien voittolukemat kirjattiin lopulta maalein 4−3. Kolmannen erän alussa syntynyt Teemu Vuorisalon maali jäi ottelun voitto-osumaksi, vaikka ei sellaiselta näyttänytkään osuman syntyessä.

− Erinomainen nousu yksilö-, viisikko- ja joukkuetasolla. Pojat vastasivat siihen haasteeseen, mikä meillä on ollut erinomaisella tavalla. Voitto vapauttaa positiivista energiaa, päävalmentaja Pekka Rautakallio iloitsi avausvoitosta.

Ässien karvauspeli oli erittäin aggressiivista ja tuotti hankaluuksia kotijoukkue Bluesille. Lisäksi Ässät puolusti erittäin hyvin, minkä johdosta Blues ei päässyt kahden ensimmäisen erän aikana juurikaan hyville maalipaikoille. Puolustuspeli näkyi erityisesti lukuisina syötönkatkoina, joissa kunnostautuivat erityisesti Jyri Marttinen ja Troy Vance.

− Yli- ja alivoima toimivat tänään hyvin. Ne ovat isoja asioita. Syötönkatkot ovat iso osa puolustuspelaamista, Ässien hyökkääjä Semir Ben-Amor korosti.

− "Jyssy" pelasi hienon pelin, kuten koko joukkue.

Ässät iski aluksi, Blues lopuksi

Ensimmäisessä erässä Bluesin peli oli erittäin huolimatonta ja se johti lukuisiin patapaitojen tilanteisiin. Ässien Jarno Kärki onnistui maalinteossa yli- ja Pat Mullane alivoimalla. Porilaiset iskivät tehokkaasti vastaiskuista, sillä maalin tuonut ylivoima oli seurausta sellaisesta.

Toisessakin erässä oli samoja elementtejä. Ässät teki kolmannen maalinsa, kun Blues otti kaksi rangaistusta viiden sekunnin sisään. Pelikuntoon toipunut Michael Ryan ohjasi Marttisen siniviivalaukauksen maaliin.

− Vastustaja oli kaksi erää edellä, mutta myös äärimmäisen tehokas. Havahduimme todelliseen taisteluun vasta kolmannessa erässä, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho myönsi.

Kolmannessa erässä Blues pelasi ensimmäisen vaihdon vahvasti, mutta ei onnistunut maalinteossa. Ässät iski lopullisen ratkaisun toisella minuutilla, kun Vuorisalon rannelaukaus ohitti muutenkin heikon pelin pelanneen Christian Engstrandin.

Blues sai viimein kolmannessa erässä kiekon Ässien maaliin, mutta Kai Kantolan osuma tehtiin korkealla mailalla. Tämän jälkeen kotijoukkue sai kuitenkin hengen päälle ja onnistui nousemaan maalin päähän. Kauden avausmaalinsa iskivät niin Roope Talaja, Siim Liivik kuin Samson Mahbod. Rautakallion ottama aikalisä kuitenkin rauhoitti pahinta porilaispaniikkia, eikä Blues onnistunut pääsemään tasoihin. Viimeisen torjunnan Ässien maalivahti Ari Ahonen otti maskillaan.

− Kolmas erä antoi sellaisen oppitunnin, mitä meidän täytyy tehdä kolme erää voittaaksemme pelin, Rautakallio näki.

− Peli kestää 60 minuuttia. Vaikka peli on 4-0, se ei lopu siihen. Hyvä, että saatiin täydet pisteet, Ben-Amor komppasi.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina. Blues matkustaa Vaasaan ja Ässät Kuopioon. Porilaisjoukkue ei vieraile kotonaan, vaan jää Espooseen yöksi ja matkustaa Kuopioon perjantaina.